Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2
Patron
15 yıl önce - Sal 23 Ekm 2007, 19:20

İETT otobüsleri kullanım rehberi
adı altında buradaki maddelerden bir derleme yapılıp, yolculara dağıtılması lazım aslında...

* Eğer akbiliniz yoksa, para ödeyecekseniz, lütfen binenlerin yolunu tıkamayınız.

* Lütfen tutunma direklerine yaslanmayınız. Bunlar tutunma amaçlı tasarlanmıştır.
Sırt ve popo dayamak için değildir. Diğer yolcuların tutunmasını engellemeyiniz.

* Şoföre "falanca yerden geçer mi" diye sormak için otobüse binmeyiniz.
İstediğiniz yere gitmiyorsa da ön kapıdan inmeye çalışmayınız.

* Çocuğunuzun midesi bulanırsa kusmasını beklemeyiniz.
İlk durakta indirerek temiz havaya çıkarınız.

Orçun_56
15 yıl önce - Sal 23 Ekm 2007, 19:29
Toplu Ulaşım Araçlarında Yolculuğun Usul ve Adabı

Mercedes otobüsleri içinde cep telefonuyla konuşulmaması,koltuklara yazı yazılmaması,durakta otobüs gelmeden önce para,bilet ve akbilin hazırlanması,özellikle ilk duraklarda sıranın bozulmaması gibi kuralları da unutmamak lazım.

Onur Y.
15 yıl önce - Sal 23 Ekm 2007, 19:47

Genellikle İETT otobüslerinde ön tarafı paydos yapan İETT şoförleri tarafından işgal edilmeside bu İETT otobüsleri kullanım rehberine eklenebilir.Gidecekleri yere kadar şoförün yanında refakatçi gibi duruyorlar.

faruk_kan

15 yıl önce - Sal 23 Ekm 2007, 19:48

bazı bilinçsiz insanların yeni belediye otobuslerinin telefondan etkilenmediğini bahane ederek hala konuşmaya devam etmesi çok bilinçsiz bir davranış bence, telefonla konuşmama amacı otobusun etkilenip etkilenmemesi değil toplu taşıma araçlarının içinde telefonla konuşmamanın bir görgü kuralı olduğu içindir...

faruk_kan

15 yıl önce - Sal 23 Ekm 2007, 19:52

ayrıca tramvay son duraklarında,dışarıda bekleyenlerin içerden çıkanlara yol vermeyip birde üstüne , içerdekilerin uyarılarına haklıymış gibi bir tavırla cevap vermesi tartışmaya neden olması...

fatih küçük
15 yıl önce - Sal 23 Ekm 2007, 21:05

bazı aileler otobuse cocukla biniyorlar. cocuğun yaşı tutmadığı için bilet almıyorlar. "buyur apla" diye kalkarak yer veriyorum. derken yanımdaki arkadaş da kalkıyor. bayan oturuyor, çocuğu yandaki koltuğa oturtuyorlar. otobüs doluyor. başka çucuklu bayan biniyor. yer verdiğimiz bayanın çocuğu kucağına alıp yandaki koltuğa "buyur "etmesi gerekiyor. lakin öyle olmuyor.

mustafa mavi

15 yıl önce - Sal 23 Ekm 2007, 21:56

dikkatimi çeken hususlardan biride,genç kızlarımızın kendinden büyüklere yer vermeyişi,sanki sadece erkekler yer vermeli...
yaşlı amcalar yada teyzeler iki büklüm vaziyette tepelerinde dikildikleri halde hiç istifini bozmadan ,bacak bacak üstüne atmış vaziyette camdan dışarı bakan,yada yanındakiyle sohbete devam eden bir çok genç hanımefendi görüyorum maalesef...

mustafa mavi

15 yıl önce - Sal 23 Ekm 2007, 22:52

Alıntı:
Genellikle İETT otobüslerinde ön tarafı paydos yapan İETT şoförleri tarafından işgal edilmeside bu İETT otobüsleri kullanım rehberine eklenebilir.Gidecekleri yere kadar şoförün yanında refakatçi gibi duruyorlar.

bu refakatçilerin birde bayan versiyonu var,
onlarda ön kapının açılmayan kanadını mesken tutmuş,ineceği yere kadar orada yolculuk yapıyor,hatta bazıları ÖHO lardaki biletçiler gibi gerine gerine sağı solu kesip,bize acıyarak bakıyorlar...

hüseyin avni
15 yıl önce - Sal 23 Ekm 2007, 23:13

-Telefonla konuşmamak başlıcalarından
-Telefonla yüzsüz bir şekilde konuşup,şöför ve yolcuların bağırmasına ardırış etmeden dakikalarca konuşamayı kesmemek gibi bir yüzsüzlük devamlı oluyor
-Ön kapıdan inmemek,millet orta kapıda otursa bile ön kapıdan inmeyi bir meziyet görüyor
-Durak harici,bilhassa araç giderken beni burda at gibi teklifler olmaması,minibüs gibi
-Yüksek sesle konuşmamak,başkalarını sıkıştırmamak
-Tabi sırf yolcu değil,şöföründe yapması gereken davranışlar var;
-Klimayı açmayıp veya yarı açıp faydasını görmedeğimiz zamanlar çok,klima yolculukta en önemli şey,dışarsı soğuk olsa bile aracın içi sıcak oluyor,ama klima nedense açılmıyor

Can B
15 yıl önce - Sal 23 Ekm 2007, 23:28

Benim en çok dikkat ettiğim konulardan birisi havalandırma delikleridir. Genellikle bunlar metronun/otobüsün tabanından bir karış yükseklikte olup yan tarafta yer alırlar. Bu durumda da pencere kenarında oturanlar oradaki "Lütfen kaloriferin üzerine ayaklarınızı koymayınız" uyarı yazısını görmelerine rağmen daha rahat ettikleri için ayaklarını oraya koymaya devam ediyorlar. Kaloriferin üzerinde kimin ayaklarını görürsem hemen uyarıyorum fakat ben inerken o kişinin/kişilerin tekrar ayaklarını oraya koyması beni cidden çok üzüyor

sayfa 2
ANA SAYFA -> ULAŞIM