sayfa 1  |
 |
Akın Kurtoğlu
15 yıl önce - Cmt 20 Ekm 2007, 12:34
İstanbul Kentiçinde Aktarma Prensiplerinin Değişmesi Planı
Çok kısa bir süre sonra İstanbul kentiçi ulaşımında, şu anda mevcut olan "aktarma sistemi"nde birtakım değişiklikler yapılacaktır. Aktarma süresi ise; 90 dakikadan 120 dakikaya (2 saate) çıkartılacak. Sözü edilen değişim, aslında kallavi bir zammı da beraberinde getirecek...
Yeni sistemle ilgili görüşler bu başlık altında biriktirilecektir.
Düşünülen yeni sistem şöyle:
* İlk basış: 1.25 YTL.
* İkinci basış: 65 ykr.
* Üçüncü basış: 75 ykr.
* Dördüncü basış: 85 ykr.
* Beşinci basış: 95 ykr.
* Altıncı basış: 1.25 YTL.
Akın KURTOĞLU
|
 |
Ufuk Şanver
15 yıl önce - Cmt 20 Ekm 2007, 12:42
Akın abi
çok kötü olur.O zaman kimse mecbur kalmadıkça aktarma yapmaz.
İnternet sitelerinde bazı hatlar için bir tabir bulmuşlar.Eminönü-Evinönü diye
Herkes Evinönü-Eminönü hatlarını kullanır.Mesela Zeytinburnu-Bağcılar tramvayı kendine yolcu bulamaz herkes 92,92B,92G ye v.s. yönelir.
İstanbul için hiç de iyi bir şey düşünmemişler.İlk aktarmanın çıktığı günden daha da geriye gitmiş oluruz.
Bir tek şunu yapsalar anlardım; o da ÖHO dan ÖHO ya aktarma yapandan30 ykr civarı bir fark alabilirlerdi o kadar.
iyi günler
|
 |
Akın Kurtoğlu
15 yıl önce - Cmt 20 Ekm 2007, 12:49
İki aktarma ile 1.25 YTL'ye gidilen yerlere, artık 1.90 YTL'ye gidilebilinecek bu hesaba göre Aktarma süresi 90'dan 120 dakikaya çıkartılmış. Ne yapayım ben bu 30 dakika farkı?
Akın KURTOĞLU
|
 |
yasar22
15 yıl önce - Cmt 20 Ekm 2007, 12:56
Geçen yıl mavi kart ve aktarmanın özel taşıma araçlarında başlamasında aktarma sistemiyle otobüs hatlarının kısaltıldığını, normal bir güzergahın bir çok yerde aktarmayla gidelebilir hale getirildiğini belirtmiş, zamanla aktarmanın kaldırılmasıyla yada içeriğinin değiştirlmesiyle toplu taşıma araçlarının pahalılaşacağnı yazmıştım.1 Yıl içinde dediğim çıkmaya başladı.Hayırlı olsun.
Anladığım kadarıyla 2 saat içinde aktarmayla 6 kez para karşılığı indi-bindi yapılabilecek.Bildiğim 15 dakika geçmeden aktarma yapılamıyor, yeniden ücret alıyor.120 dakikada 6 kez binebilmek için ortalama 20 dakikada bir araç kullanmak gerekiyor.Sanırım insanlar kronemetre tutup '' 15 dakika geçti, aktarma yapabiliriz'' diyecekler.
Metrobüs hattı devreye tamamen girince mesela Bakırköy'den Halkalı'ya gidebilmek için kısaltılan Bakırköy-İncirli hattını kullanıp İncirli'ye 1.25 YTL ye gelip buradan metrobüs'e binip 65 YKR daha verip Beşyol belediye durağında inip tekrardan 75 YKR verip Halkalı'ya ulaşacaksınız.Yani toplamda 2.65 YTL.Yani % 110 pahalı ulaşım.Şahsen ben tek arabayla gidip yarım saat geç gitmeyi tercih ederim.
En son yasar22 tarafından Cmt 20 Ekm 2007, 12:59 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
Rifat Behar
15 yıl önce - Cmt 20 Ekm 2007, 12:58
Devlet'in vatandaşı "söğüşlemesine" en güzel örnek. Biz mevcut sistemle iyi kazık atamıyoruz. Daha iyi nasıl kazık atabiliriz diye düşünmüşler ve bu sistemi bulmuşlar.
|
 |
Eren Adiloğlu
15 yıl önce - Cmt 20 Ekm 2007, 12:59
Alıntı: |
İki aktarma ile 1.25 YTL'ye gidilen yerlere, artık 1.90 YTL'ye gidilebilinecek bu hesaba göre Aktarma süresi 90'dan 120 dakikaya çıkartılmış. Ne yapayım ben bu 30 dakika farkı? |
Her yapılan ekstra aktarma için ödeyeceğimiz fark üzerine bir bardak su içmek için değerlendirilebilir
|
 |
abhazyalı ugur
15 yıl önce - Cmt 20 Ekm 2007, 13:06
Dün turnikelere program atıyorlardı. Saatler 22 Ekim Pazartesi 00:00 oldugunda yeni program devreye girecek. Zannedersem artık: bire bir aktarma yerine birbucuga bir aktarma olacak
|
 |
yılmaz büktel
15 yıl önce - Cmt 20 Ekm 2007, 13:21
tabii biz de halk olarak tepkisiz kalacağız,
ya da yapılacak tepki gösterileri , asılsız suçlamarla karşılaşacak.
İstanbulun rant alanlarını yıllarca rantiye kesimine peşkeş çeken, kentin plansız-programsız büyümesine seyirci kalan belediyeler, tepkileri hiç umursamayacak.
ama bunlar yalnızca İstanbula özgü değil, İzmir, Ankara hatta neredeyse tüm türkiye bu durumda
|
 |
Enes A.
15 yıl önce - Cmt 20 Ekm 2007, 13:42
Ortak bir tepki gerçekleştiremey miyzi?
İBB'yi dilekçe sağanağına tutsak?
|
 |
Ufuk Şanver
15 yıl önce - Cmt 20 Ekm 2007, 14:00
İETT ye "zammı geri çek" şeklinde bir protestoda bulunabilinir.
(Zam yapmak için UKOME müdürlüğünün onayı gerekmiyor mu?)
Bu iş en çok minibüsçülerin işine yarayacak gibi görünüyor.
Kesinlikle bir şeyler yapılmalı.Böyle oturup sessizce bu zammı kabul edemeyiz.
Bir müddet sonra herkes kendine bir yol bulur.Herkes tek vasıtayla bir yerden bir yere gitmenin hesabını yapar.Aktarma var diye kısaltılan hatlar ise artık...
Bir de metrobüs var diye E-5 e paralel hatları kaldırıp aktarmayı da paralı hale getirirlerse bu İstanbulluya resmen kazık atmak anlamına gelir.
İBB yi,UKOME yi ve bu kararı alanları bu sayfadan kınıyorum.
|
 |
sayfa 1  |