Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
abdullah37

15 yıl önce - Pzr 14 Ekm 2007, 14:46
İstanbul'da Bayramda Ulaşım Sorunları

Bu bayram yine İstanbul halkına zehir oldu.Özellikle köprü trafiği nedeniyle birçok güzergahta felaket bir trafik yaşandı.

Boğaziçi köprüsündeki trafik yoğunluğu Çengelköy'den diğer yönden ise Bağlarbaşı'ndan başlayıp başta sahil yolu olmak üzere bütün yolları kilitledi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve tem otoyolundaki yoğunluk ise Kozyatağı'ndan başlayıp Mahmutbey gişelerine kadar devam ediyordu.Büyükdere caddesi ise tamamen felç.

Dün Bahçelievler'den özel araçla 15:00 gibi yola çıktım ve saat 18:00 civarı Kavacık'a ulaşabildim.Özel aracınızla bayramda yola çıkmak gerçekten tam bir delilik.

İETT otobüsler,metro,hafif metro,tramvay bayram günlerindeki yolcu yoğunluğunu kaldıramadılar.Özellikle Zeytinburnu-Kabataş tramvayının yoğunluğu inanılmaz bir boyuttaydı.Tramvayın Cevizlibağ istasyonundan sonra yolcu alması imkansızdı.Tramvay hattına bayramda kesinlikle alternatif çözümler üretilmeli...

500T Tuzla-Cevizlibağ hattındaki otobüslerin yolcu yoğunluğunun Kabataş-Zeytinburnu tramvayından hiçbir farkı yoktu.Otobüslere Cevizlibağ'dan sonra binmek imkansız.500T hattının 129L dışında başka bir alternatifi olmadığı için bayram günlerinde böyle bir yoğunluk ortaya çıktı.

Her bayram aynı şeyler yaşıyoruz ve her bayram İstanbul halkına trafik çilesi yüzünden zehir oluyor.Bayram günlerinde halk mutlaka toplu taşımaya teşvik edilmeli ama ulaşım araçlarıda bu yoğunluğu kaldıramıyor.

İBB Bayram günlerinde yaşanan trafik ve ulaşım sorunlarına bir an önce mutlaka bir çözüm bulmalıdır.Her bayramda İstanbul halkının bayramda bu eziyeti yaşaması çok büyük bir sorun.

fsaner

15 yıl önce - Pzr 14 Ekm 2007, 15:55
Bayram trafiği

Bulunan çözüm gayet basit.Tüm toplu taşıma araçlarına %50 indirim.Bundan daha populist bir çözüm olabilir mi?(Pardon vardı.Geçen yönetim.Onların zamanında ulaşım %100 indirimli idi.Yani bedava)

zafer yenidünya

15 yıl önce - Pzr 14 Ekm 2007, 16:39

Toplu taşımada belli bir saate kadar çözüm,bayramın 1. günü 24 te beylikdüzünden çıktım tabi o saatte kendi arabamla haliçe geldim yol tıkalı hadi dedim ileride belki kaza olmuştur 1 saatte köprüyü geçtim anormal birşey görmedim,bundan sonra sabah erken seyahat etmek kaldı geriye

zafer

Süha
15 yıl önce - Pzr 14 Ekm 2007, 16:42

Bayramda özellikle dönüşlerde yalova - topçular iskelesinde ve yalova hızlı feribot iskelesinde büyük yoğunluk söz konusu. Buralarda araç gişelerinde uzun kuyruklar söz konusu oluyor. Burdaki trafigide olumsuz etkiliyor.

Nejat Bilginoglu

15 yıl önce - Pzr 14 Ekm 2007, 17:12

Başlık isabet olmuş.Bayramda yola çıkmak adeta bir eziyet oldu. Her bir tarafta ayrı bir trafik.Abdullah Beyin bahsettiği gibi Çengelköy'den Köprü'ye, Setbaşından Üsküdar'a, Üsküdar'dan Köprüye tam bir felakete dönüştü.Otobüsler doldu, yollar tıkalı, benım gıbı bir çok kişi otobüslerden inerek, yürüyerek yolculuk yapmaya devam ettiler.İniallah gelecekteki yıllarda bu trafik eziyeti son bulur.

Nejat BİLGİNOGLU

Enes A.
15 yıl önce - Pzr 14 Ekm 2007, 17:13

Alıntı:
Bulunan çözüm gayet basit.Tüm toplu taşıma araçlarına %50 indirim.Bundan daha populist bir çözüm olabilir mi?(Pardon vardı.Geçen yönetim.Onların zamanında ulaşım %100 indirimli idi.Yani bedava)

Önceki yıllarda yine bu yönetim varken de ulaşım arçaları ücretsizdi.

Cem Telgeren
15 yıl önce - Pts 15 Ekm 2007, 11:43

Alıntı:
Bu bayram yine İstanbul halkına zehir oldu.Özellikle köprü trafiği nedeniyle birçok güzergahta felaket bir trafik yaşandı.

Aynı durum Bursa için de söz konusuydu. Bayramın ikinci günü kayınvalideye gitmek için yola çıktım ama daha yolu yarılamadan vazgeçip geri dönmek zorunda kaldım. Nilüfer tarafından şehir merkezine giden tüm yollar felç durumdaydı, trafik resmen kilitlenmişti. O trafiğe girmeye gözüm yemedi eve geri döndüm.

Bu bayramda şehirlerde yaşanan trafik yoğunluğunun nedenlerinden biri de bence tatil kısa olduğu için şehirlerarası yola çıkan az oldu. Arife günü İzmir'e gittim ve birinci günü Bursa'ya geri döndüm. Genelde yoğun olan Bursa-İzmir arası bu bayramda bomboştu. Buna havanın yağmurlu olması da eklenince şehiriçi trafiğin kilitlenmesi kaçınılmaz oldu.

abdullah37

15 yıl önce - Pts 15 Ekm 2007, 19:50

Alıntı:
Başlık isabet olmuş.Bayramda yola çıkmak adeta bir eziyet oldu. Her bir tarafta ayrı bir trafik.Abdullah Beyin bahsettiği gibi Çengelköy'den Köprü'ye, Setbaşından Üsküdar'a, Üsküdar'dan Köprüye tam bir felakete dönüştü.Otobüsler doldu, yollar tıkalı, benım gıbı bir çok kişi otobüslerden inerek, yürüyerek yolculuk yapmaya devam ettiler.İniallah gelecekteki yıllarda bu trafik eziyeti son bulur.

Çengelköy'den Kadıköy istikametine giden 15F ve 14M hattında çalışan bazı Özel halk otobüsleri Beylerbeyi'nden ara yolları kullanarak Bağlarbaşı'na çıkabildiler.Üsküdar'a gidenler ise mecbur olarak köprü trafiğiyle birlikte saatlerce yolda perişan oldular.Aynı şekilde dediğiniz gibi çoğu insan otobüslerden inip yürüyerek gidecekleri yerlere ulaşmaya çalıştılar.

Her bayram özellikle köprü trafiği yüzünden çevreyolu bağlantılarındaki yoğunluklar İstanbul'un en önemli noktalarını felç ediyor.Dolayısıyla trafik heryerde tamamen durma noktasına geliyor.

abdullah37

15 yıl önce - Cum 21 Arl 2007, 15:03

Yollar arife gününden beri yine felç olmuş durumda.Bu bayram Kabataş-Zeytinburnu tramvayına binebilmek neredeyse imkansız...

:BARIŞ:

10 yıl önce - Cmt 27 Ekm 2012, 23:21

Bayramda İETT %50 azaltmış herşeyi. Fiyatı ve araçları.
Öğle saatlerinde ilk duraktan ön kapıya kadar dolan araç manzaraları, binemeyenler, inmeye çalışanlar, bağıranlar çağıranlar. Gerçekten tam yaşam belgeseli çekilebilcek hatlar vardı bugün. Acınacak halimize güldüm akşama kadar

sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM