Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Fatih Can
15 yıl önce - Pzr 23 Eyl 2007, 09:40
[İST-A7.46] - Metrobüs'ten Dolayı Minibüsçüler Çok Kızgınlar!...

Yemis:) minubusculeri kendi istekleri ile hattan ceken bir uygulama oldu. Türk halkı için görmek onemlidir sistemin yer üstünden gitmesi epey bir avantaj olsa gerek.

Alıntı:
Metrobüs minibüsü yedi

Metrobüs devreye gireli haftası dolmamışken aynı güzergahta çalışan 650 minibüs yarı yarıya değer kaybetti. Bakırköy-Topkapı arasında çalışan bir minibüsün hat fiyatı, 600 bin YTL'den 250 bin YTL'ye düştü.
Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete giren metrobüsler, İstanbul'da minibüs dönemini sona erdireceğe benziyor. Şimdilik ücretsiz deneme seferlerini sürdüren metrobüsler, minibüs yolcusunu çoktan kendine çekti bile. Daha ilk günden yolcularının yüzde 50'sini metrobüse kaptıran minibüsçüler, önümüzdeki dönemde aynı paraya yolcu taşısalar bile İstanbulluların trafik sorunu yaşamayacak olan metrobüsleri tercih edeceğine inanıyor.

Devami

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=270149

Murat Caner
15 yıl önce - Pzr 23 Eyl 2007, 11:36

Haberin doğruluğunu yakında görürüz.

Tunc

15 yıl önce - Pts 24 Eyl 2007, 02:19
[İST-A7.46] - Metrobüs'ten Dolayı Minibüsçüler Çok Kızgınlar!...

Asagidaki gibi bir durum olusmus bugünlerde, daha onceki konusmalarda okumustum, benimde dusuncelerimde idi, gerceklesirmi bilmem ama mesela, Hadimkoy - Beylikduzu gibi bolumlere minibus koyabilirler, Artik E-5 Uzerinde, Beylik duzune kadar olan bolumde minibus kullanilmasa daha iyi olur..
Minibüsçüler metrobüsten dertli: Çare bulunmazsa köyümüze döneriz
Alıntı:
İstanbul'da trafik çilesine son vermek için Cevizlibağ-Küçükcekmece arasında yolcu taşımaya başlayan metrobüsler, minibüsçüleri zor durumda bıraktı. Yaklaşık 650 minibüsün faaliyet gösterdiği hatta minibüs plakalarının değeri 500 bin YTL'den 150 bin YTL'ye kadar düştü. Metrobüsün çalışmaya başlamasının ardından yolcu sayılarında büyük düşüş yaşayan minisüsçüler, çözüm bulunamazsa köylerine döneceklerini söylüyor.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=592200

Murat Caner
15 yıl önce - Pts 24 Eyl 2007, 10:34

E, iyi olur. İstanbul'u biraz boşaltmak gerek.

sinan84
15 yıl önce - Pts 24 Eyl 2007, 11:04

Selamlar,

valla bu minibüsçüler İBB başkanını tehdit ediyor!!

'bak kadir başkan, bir çare bul, bakkk yoksa çeker gideriz!!' sanırım bu istisnasız TÜM trafik mağduru Istanbulluların istedikleri şeydir... Senelerce anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirenlerin artık yavaş yavaş gitme zamanı geldi bana göre (hiç olmadı E-5 Trafiğinden gitsinler, bu bana yeter, yoksa elbetteki bu memleket hepimizin, kimseyi bir yerden kovamayız)

Dün akşam Cennet mahallesinde indim ve en azından 5-7 dakika üstgeçide çıkmayı bekledim, hatta kenara çekilip herkesin geçmesini, üstgeçide çıkan merdivenin tenhalaşmasını bekledim... hakikaten iyi bir çalışmayla çözmeleri gereken acil konulardan birisi bu üstgeçide çıkan merdivenlerin dar oluş problemi...

onun dışında Şoförlerde ufak bir sorun var!!!!!!! Malum yıllardır trafiğe alışmış bünyeleri BOMBOŞ yolu kabul etmekte zorlanıyor, haliyle de durağa ne kadar mesafedeyken frene basmaları gerektiğini kestiremiyorlar ve ANİİİ frenlerle bizleri ön cama veyahut da birbirimize yapıştırmaya ÇOK İYİ başarıyorlar sanırım biraz acemiliklerine geliyor bu ara, içlerinde ki 'Hızlı ve Öfkeli' içgüdülerine hakim olmakta zorlanıyorlar umarım biraz daha yumuşak fren yapmayı yakın zamanda öğrenirler, yoksa hafiften başlayacak yolcular içten biraz saymaya

Bunun dışında da 1 kere dahi Phileaslara denk gelemedim, hep yoğun saatlerde bindiğimden ötürü...
Komforunu, hızlanmasını, iç dizaynını göremedim, ama sanırım kötü değildir... Citaro ve CapaCity'ler zaten bilindik, gayet iyi

bugün dışarı çıkacağım, ama turnike konusu ne durumda? Bilen var mı? Cennette ve Cevizlibağda turnike koymuşlardı, fakat diğer duraklar?

Saygılar

Keremss
15 yıl önce - Pts 24 Eyl 2007, 11:31

Alıntı:
Minibüsçüler metrobüsten dertli: Çare bulunmazsa köyümüze döneriz

Eğer öyle bi kıyak yapacaksanız otobüs biletlerinize bir maaşımı feda edebilirim.

Bu arada Metrobus bugunde ücretsizdi sanırım çünkü daha turnikeler koyulmamıştı ve araçlara binenlere baktım her kapıdan biniliyor ve akbil basılmıyordu. (Turnikeler gelmiş Bakırköy metro istasyonunun içerisinde hazır paketlerinde bekliyor.)

barış18
15 yıl önce - Pts 24 Eyl 2007, 18:18

http://www.showtvnet.com/haber/player.asp?ptype=h ...e=IEWMPobj
Show haber,metrobüsün şuanda açılan cevizlibağ-cennet arasında açılmasıyla minibüsçülerin müşterisinin ilk açıldığında %45 şimdiyse %100'e yakın bir kısım,metrobüsü tercih eder oldu,minibüsçüler hatlarını satışa çıkardı,ama hat açılmadan satılsa satılırdı,şimdi herkes uyandı,hat avcılardan mecidiyeköye kadar açıldığında minibüsçüleri tercih etmeyecek halka, hatları elinde kalıp,yeni geçim kaynakları arıyacaklarına ihtimal veriliyor,hem iyi hem kötü.Ama eğer,akılları başlarında olsa,zamanında hatları satarlarmış,geçti borun pazarı,sür eşeği niğdeye

Patron
15 yıl önce - Pts 24 Eyl 2007, 18:23

Minibüsçüler aslında kendi bacaklarından asıldı.
Şu anda minibüsler Cennet metrobüs durağında bekleme yapıp yolu tıkıyorlar.
Anlayamadıkları nokta : arkada trafik sıkıştıkça metrobüsün yolcusu artıyor.
Şirinevlerde, Yenibosna'da, Merter'de hep yolu tıkadıkları için şimdi ekmeklerinden oldular.
Kendi düşen ağlamaz...

Semih Yaşar

15 yıl önce - Pts 24 Eyl 2007, 18:24
Minibüsler

Alıntı:
Ama eğer,akılları başlarında olsa,zamanında hatları satarlarmış,geçti borun pazarı,sür eşeği niğdeye

Bu işi tatlılıkla halletmek için belkide Belediye hat başına belli bir tazminat ödeyerek, örneğin plaka
başına 50,000 YTL gibi bir paraya 650 adet Minibüsün plakasını iptal edebilir.
Hukuki olarak bir mecburiyet olduğunu zannetmiyorum ama fazla da mağdur etmemek lazım insanları.

abhazyalı ugur
15 yıl önce - Pts 24 Eyl 2007, 19:50

Alıntı:
Minibüsçüler aslında kendi bacaklarından asıldı.
Şu anda minibüsler Cennet metrobüs durağında bekleme yapıp yolu tıkıyorlar.
Anlayamadıkları nokta : arkada trafik sıkıştıkça metrobüsün yolcusu artıyor.
Şirinevlerde, Yenibosna'da, Merter'de hep yolu tıkadıkları için şimdi ekmeklerinden oldular.
Kendi düşen ağlamaz...

İETT otobüsünün önünde 5 dakikadır bekleyen bir minübüscü var ve kornalarına basarak bir şeyleri protesto ediyorlar.Metrobuse binen insanlarda onları protesto ediyor.Gecmişte TIN TIN gittikleri için

(+)

sayfa 1
123 ... 91011   sonraki »
ANA SAYFA -> ULAŞIM