Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Akın Kurtoğlu

15 yıl önce - Cmt 15 Eyl 2007, 23:45
[İST-A7.36] - Metrobüsler İlk Etapta Soldan mı İşleyecekler? Herhangi Bir Sorun Olacak mı?

Metrobüs sisteminde Phileas'lar yetişmediği için, şimdilik kapıları sağda Mercedes-Capacity modelleri çalışacak(mış). Peyderpey 50'si İstanbul'a getirilecekler. İlk aşamada 10-12 adedi geldi bile... Peronlar ise ortada (yekpâre). Bundan ötürü akış bir süreliğine soldan gerçekleşecek gibi görünüyor. Ama direksiyonlar da bu araçlarda solda... Yanyana geçerlerken inşallah herhangi bir sorun çıkmaz... Londra trafiğine alışmak şoförler için biraz sancılı olabilir mi acaba, yoksa bu duruma kolaylıkla adapte olabilirler mi?

Akın KURTOĞLU

Barbaros
15 yıl önce - Cmt 15 Eyl 2007, 23:51

Soldan trafik konusunda kendi tecrübemi anlatayım. Kıbrıs'ta okuyorum ve Türkiye'den (tabii ki) soldan direksiyonlu arabamı götürdüm. İlk kez soldan kullanmama rağmen alışmam 1 saat sürdü diyebilirim. Hatta birşey itiraf edeyim, ben soldan akan sistemi daha rahat buldum. Soldan akan trafikte haliyle arabaları sağdan geçiyorsunuz, sol direksiyonlu bir arabanın tek dezavantajı bu geçme anlarında yaşanıyor. Ancak otobüs şöförleri böyle bir sollama felan yapmayacakları için problem olacağını sanmıyorum. 1-2 alıştırma seferi yeterli olur bana kalırsa.

En son Barbaros tarafından Cmt 15 Eyl 2007, 23:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

EMRE YILMAZ
15 yıl önce - Cmt 15 Eyl 2007, 23:52

Akın bey aslında doğru söylüyorsun ama bugun hattın olduğu yerden geçtim iki şeridi birbirinden ayıran sarı şerit çizmişler ve iki çizgi arasındada 1 metre mesafe var gibi gözüküyo buda bir sorun olmazmış gibi gözüküyor.Ama sonuçta bizim şöförler alışık sağdan gitmeye herhangi bir sorun çıkabilir ama işalah çıkmaz ki ben çıkmaz gibi görüyorum biraz tedbirli olsunlar tabiki

Akın Kurtoğlu

15 yıl önce - Cmt 15 Eyl 2007, 23:53

Metrobüs yolundaki bant genişlikleri olması gereken genişlikte ama, yine de uzun (20 metrelik Capacity'lerin) belli bir hız limiti dahilinde körüklerinin savrulması gibi bir durum olabilir mi yanyana geçişlerde? Direksiyon sağda olsa kontrol daha kolay olacak ama, her iki aracın kumandası da aksi uçlarda olacak... Artık birbirlerine yaklaştıklarında biraz hız kesecekler ilk birkaç gün herhalde...

Akın KURTOĞLU

EMRE YILMAZ
15 yıl önce - Cmt 15 Eyl 2007, 23:59

aslında şöle bir duyum aldım capacity'lerin körük kısmında çift lastik var ve arkada olan direksiyonla beraber dönüyo diğeri ise sabit çift lastik zaten bu durağa daha kolay yanaşması için ee doğal olarak uzun otobüs ve bu arkada sıralı iki tekerin diğer özelliğide diğer körüklü otobüslerde dönerken körüğü savurma olayını daha aza indiriyo buda problemi çözermi görücez  

Ahmet Bengüer
15 yıl önce - Pzr 16 Eyl 2007, 00:00

Alıntı:
Metrobüs yolundaki bant genişlikleri olması gereken genişlikte ama, yine de uzun (20 metrelik Capacity'lerin) belli bir hız limiti dahilinde körüklerinin savrulması gibi bir durum olabilir mi yanyana geçişlerde? Direksiyon sağda olsa kontrol daha kolay olacak ama, her iki aracın kumandası da aksi uçlarda olacak...  Artık birbirlerine yaklaştıklarında biraz hız kesecekler ilk birkaç gün herhalde...  

Akın KURTOĞLU

Mercedes Capacity araçların gelmesi ne kadar güzel bir durum.İstanbul'umuza ve İstanbul'lularımıza hayırlı olsun.Şimdiden söylüyorum bu araçların gelmesi çok güzel oldu faydasını hep beraber göreceğiz.

Akın Kurtoğlu

15 yıl önce - Pzr 16 Eyl 2007, 00:03

Phileas'ın İstanbul'a gönderdiği ve Pazartesi hizmete girecek olan emanet 2 otobüsün direksiyonlarına dikkat eden oldu mu? Sağda mı, yoksa solda mıydı direksiyonları? Bunların sol cephelerinde kapı yoktu çünkü resimlerde...

Bir de enteresan bir soru: Türkiye'deki Trafik Kanunları'na göre, yasal olarak; direksiyonu sağda olan araçlara plaka verilebilir mi?

Akın KURTOĞLU

EMRE YILMAZ
15 yıl önce - Pzr 16 Eyl 2007, 00:12

aslında ben dikkat ettim bu Phileas'ın yolladığı otobüslerde ilk dikkat ettğim husus biraz diğer otobüslere göre dar olması ikinciside şöför koltuğu aslında sağda değil soldada tramvaydaki gibi ortada gözüküyo.Plaka konusuna gelince bu araçlar için ayrı bir düzenleme yapabilirler gibi geliyo düşünsene sen dışardan metrobüs getiriyosun hizmet vermek için ve plaka yüzünden kullanamıyosun hizmete sokamıyosun  zaten bence önemli olan yeni gelen araçlara bakmak gerkiyo bunlar geçici değilmi zaten çünkü başkanın dediği gibi istanbul için 26 metre uzunluğunda sipariş etmişlerdi bunlar daha kısa  

kemal55tr
15 yıl önce - Pzr 16 Eyl 2007, 00:21

Bir fıkra geldi aklıma:

Temel arabasıyla İngiltere'ye seyahate gitmiş. Daha yeni ferbottan karaya çıkmış, yolda giderken radyoda müzik kesilmiş ve panik halinde bir anons yapılmış: "Dikkat edin bir çılgın yolda ters yönde gidiyor..." diye.

Temel kendi kendine bağırmış: "Yahu nerede bir çılgın, binlerce çılgın, binlerce..."

Akın Kurtoğlu

15 yıl önce - Pzr 16 Eyl 2007, 00:50

Tek mafsallı Phileas'larda direksiyon solda... Ama sol cephelerinde kapı yok...

(+)

Akın KURTOĞLU

sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM