1 milyon Türkiye fotoğrafı
|
 |
Can B
15 yıl önce - Pzr 09 Eyl 2007, 19:29
[İST-F1.30] - T.C. Karayollarında Rastladığımız Enteresanlıklar
Sevgili Arkadaşlarım,
T.C. Karayollarında rastladığımız enteresanlıkları yazabileceğimiz bir başlık açmak istedim.
İzmir-Çanakkale yolu üzerinde bulunan Çandarlı sapağı 11km'lik gidiş-dönüş bir yoldur. Bu yol Çandarlı'yı İzmir-Çanakkale yoluna bağlar. Aynı şekilde Çandarlı-Dikili arasında da 19km'lik bir gidiş dönüş yol mevcuttur. Yolun bazı kısımlarında 2 otobüsün yanyana geçmesi neredeyse imkansızken hatalı sollamalarda kaçacak emniyet şeridi bile yoktur. Özellikle Çandarlı-Dikili arasındaki 19km'lik yolda bol miktarda viraj bulunmaktadır. Toplamı 30km olan bu yol yaz sezonu boyunca çok yoğundur. Temmuz 2007'de bu yolun asfaltı komple yenilenmiştir. Fakat yol tekrar asfaltlandıktan sonra yol çizgileri eskilerinin aynısı olacak şekilde çizilmiş ve tabelalarda aynen kalmıştır. Takdir edersinizki yol kıyısındakı ağaçların ve otların büyüdüğü gözlerden kaçmamaktadır. Bu yolda düz çizgilerin olduğu bazı yerlerde sollamanın imkansız olduğu bariz bellidir, bunun en büyük sebebi ise yol kıyısındaki otlar ve ağaçlar. Görüşün sıfır olduğu yerlerde SOLLANABİLİR TABELASI var. Bu durumu ben bir vatandaş olarak karayollarına 1 ay önce bildirdim fakat kulak asılmadı. Umarım ölümlü bir kaza gerçekleşmeden bu durum ciddiye alınır.
İzmir Bayraklı'da ise farklı bir durumdan söz etmek istiyorum. Üzerinden en az 13-14 yıl geçen bu olay T.C. Karayolları'nın dikkatsizliği ve ayıbıdır. Üzerinden köprü geçen bir yola asfalt döküldüğünde yol seviyesi yükselmiştir. Yani zemin ile köprü arasındaki mesafe azalmıştır ve yine eski yüksekliği gösteren tabela takılmıştır. (asfalt sonucu yol seviyesinde 20cm'ye yakın seviye farkı olmuştur.). Buradan geçen yüklü bir tır üst geçide çarpmış ve bir kazaya sebep olmuştur.
|
 |
Koray Cerit
15 yıl önce - Pzr 09 Eyl 2007, 19:44
Alkollü bir kişiye caza yazılmaması ve 156 promil alkollü olan bir kişiye, bu kararıda yargıtay verdi. Geçen günlerde. Bu en büyük enterasanlık bence T.C karayollarında yaşanan.
Bunu sadece ben değil bütün Türkiye yaşadı
İ.Koray CERİT
|
 |
|
ANA SAYFA -> ULAŞIM
|