sayfa 1  |
 |
samet cosqun
15 yıl önce - Cmt 25 Ağu 2007, 14:57
[İST-E1.42] - Boğaz Köprüsü Yayalara Açılıyor
Alıntı: |
Boğaziçi Köprüsü 29 yıl sonra yayalara açılıyor
Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü proje 2008 yılı başında hayata geçirilecek. Köprünün turizm amaçlı yayalaştırma projesi kapsamında vatandaşlar İstanbul'un güzelliklerini köprüden doyasıya seyredebilecek.
Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost "Köprüye çıkmak için 15 kişilik asansör kullanacağız. Yayalar, asansöre binmeden önce güvenlik için x-ray cihazlarından geçecek. Asansörler zeminde olduğu için fiziksel engelliler de rahatça köprüye çıkabilecek. Köprünün üzerinde belirlenen güzergâhta gidip, geri dönecekler. Ayrıca köprünün üzerinde bir fotoğrafçı bulunacak." diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında köprü üzerine Ortaköy ayağından çıkılmasına karar verildi. Ortaköy'den 15 kişilik asansör ile vatandaşlar köprüye çıkabilecek. Köprüye çıkılacak asansör çalışması devam ediyor. Projede, Avrupa yakası ile Anadolu yakası arasındaki iki ayak arasındaki bin 74 metrelik mesafe gidilip gelinebilecek. Bu yürüyüşün en az yarım saat süreceği hesaplanıyor. Hava koşullarının elverişli olmadığı günlerde yürüyüş parkuru kapalı tutulacak.
1973 yılında trafiğe açılan İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde ilk yıllarda yaya vatandaşlar rahatlıkla gezebiliyordu. Açıldığı ilk yıllarda 1 liraya yayaların geçiş yapabildiği köprü, intihar olaylarının artması ve güvenlik sorunları sebebiyle 1979 yılında geçişlere kapatılmıştı.
25 Ağustos 2007 - Zaman |
Hayatımda hiç boğaz köprüsünde yürümedim.Aslında Avrasya koşuları çok büyük bir fırsat ama böylesi daha farklı olacaktır.Sabırsızlıkla bekliyorum.
En son samet cosqun tarafından Cmt 25 Ağu 2007, 17:14 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
|
 |
bengübf
15 yıl önce - Pts 27 Ağu 2007, 16:45
bir çok insanın hayali olan bu projeyi yürekten destekliyorum ve bu projenin bir çok turist çekeceğine inanıyorum....
|
 |
Fahri
15 yıl önce - Pts 27 Ağu 2007, 16:49
Çok sevindim, benimde hayalimde hep vardı bu. Inşallah bir an önce hayata geçirilir bu proje.
|
 |
ÇetinV
15 yıl önce - Pts 27 Ağu 2007, 17:00
Köprüden geçerken hep hayal ettiğimiz fotoğrafları çekebileceğiz.Çok sevindim.
|
 |
Kudret Altınkeser
15 yıl önce - Pts 27 Ağu 2007, 17:26
Köprüden geçerken hep hayal ettiğimiz fotoğrafları çekebileceğiz.Çok sevindim |
Fotoğraf cekmeyi unatabilirsiniz.Acıklamada ne diyor?
Ayrıca köprünün üzerinde bir fotoğrafçı bulunacak." diye konuştu.
|
Yani kadrolu bir fotoğrafcı olacak.Siz tam fotograf cekeceksiniz
-Hooop gardesim, ne yapıyon
-abi bi foto.... cek ...hık.. mık...
-yassah gardesim biz burayı belediyeden giraladıh. fotografı biz cekiyoz. 15 ytl
-abi valla WOW TURKEY icindi.Kendim için cekiyorsam namerdim.
-Gardesim yassah dedik ya..Şimdi sana bi cakacam WOW olacan...
Karşınıza bu şekilde bir olay cıkacaktır.Aynı düğün salonlarında yada nikah salonlarında calışan, kadrolu fotoğrafcılar gibi.
Ayrıca bizim millet boş bırakmaya gelmez.Kısa zamanda orada Pazar gunleri mangal yaparız.
|
 |
ilhan
15 yıl önce - Pts 27 Ağu 2007, 19:24
evet artik bundan sonra alişacagiz demek her akşam ana haber bültenlerindeki intihar tiyatrolarina
|
 |
M.O.Dikmen
15 yıl önce - Pts 27 Ağu 2007, 19:27
1973 yılında trafiğe açılan İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde ilk yıllarda yaya vatandaşlar rahatlıkla gezebiliyordu. Açıldığı ilk yıllarda 1 liraya yayaların geçiş yapabildiği köprü, intihar olaylarının artması ve güvenlik sorunları sebebiyle 1979 yılında geçişlere kapatılmıştı. |
"Başedemiyorsan, denetliyemiyorsan yok et" zihniyeti o gün bugün aynı kalmış valla. Birde kesin çıkıp Kendi başları ağrımasın diyemedikleri için "vatandaşımızın güvenliği için" demişlerdir, tabi yerseeennn. Peh peh peh... Çok düşünürsünüz ya vatandaşın güvenliğini...
Sevgiler...
|
 |
serhan10314
15 yıl önce - Pts 27 Ağu 2007, 20:15
Bence harika olur anladigim kadariyla zaten el kol sallayarak girilen bir yol olmayacak. Xray ve asansorlu bir giristen bahsettiklerine gore ucretli girisi olan turistik bir tur seklinde olacak. Zaten oyle olmali, yoksa sokak sticilarina yeni bir mekan olur burasi. Hatiralik esya satan kucuk bir yer, parayla calisan ve yere sabit durbunler yeter.
|
 |
SÜLEYMAN GÜNDÜZALP
15 yıl önce - Pts 27 Ağu 2007, 20:21
Kesinlikle süper bir durum. Ücret de son derece senbolik 1 ytl. Projenin mimarlarına teşekkürler.
|
 |
Efecan
15 yıl önce - Pts 27 Ağu 2007, 20:24
Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü proje 2008 yılı başında hayata geçirilecek. Köprünün turizm amaçlı yayalaştırma projesi kapsamında vatandaşlar İstanbul'un güzelliklerini köprüden doyasıya seyredebilecek.
Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost "Köprüye çıkmak için 15 kişilik asansör kullanacağız. Yayalar, asansöre binmeden önce güvenlik için x-ray cihazlarından geçecek. Asansörler zeminde olduğu için fiziksel engelliler de rahatça köprüye çıkabilecek. Köprünün üzerinde belirlenen güzergâhta gidip, geri dönecekler. Ayrıca köprünün üzerinde bir fotoğrafçı bulunacak." diye konuştu. |
İşte uygulama bu
Tebrik etmek lazım İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğünü.Arabayla geçerken boğazdan hiç birşey anlamıyorsun zaten.Vızzzt diye gelip geçiyosun .
Herşey güzelde aklıma bişey geldi.Eğer trafik tıkanırsa bütün selpakcılar,cam temizleyici çocuklar arabaların başına üşüşür.Daha birsürü olumsuz yönü var. Bunada çözüm bulunması lazım.Ve birde inşallah oradaki fotoğrafçı WowTurkey.com dan bir üye olur.
|
 |
sayfa 1  |