Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
kemalsoylemez

15 yıl önce - Pts 20 Ağu 2007, 18:12
İstanbul Eminönü-Sirkeci Arasındaki Vapur İskeleleri Yeniden İnşa Ediliyorlar


Sirkeci Feribot İskelesi'nde bir süredir yoğun bir çalışma var. Sanırım yakında hizmete girecek feribotlar için yeni bir iskele yapılıyor.

İskele inşaatının safhaları.
 

(+)


 

(+)


 

(+)


 

(+)


Rifat Behar
15 yıl önce - Pts 20 Ağu 2007, 18:18

Eminönü'ndeki Üsküdar iskelesi hafta sonu yıkıldı.

Akın Kurtoğlu

15 yıl önce - Pts 20 Ağu 2007, 21:20

Eminönü-Sirkeci arasında kalan tüm vapur iskeleleri yeniden elden geçirilerek, yeni bir forma sokulacaklar. İlk olarak Adalar iskelesi ile başlayan çalışmalar, sıra ile devam edecek.

Bu çalışmanın ikinci ayağı olarak, geçen hafta, "1" numaralı Üsküdar iskelesi iptal edileerek, iskele sola eski Boğaz iskelesinin yerine kaydırıldı. Kadıköy iskelesi ise yerinde kaldı. Kullanılmayan İDO Deniz otobüsü iskelesi de "3" numaralı Boğaziçi iskelesi oldu artık...

Akın KURTOĞLU


Emin Yılmaz
15 yıl önce - Pts 20 Ağu 2007, 21:43

Bence güzel fikir en azından iskelelerin yenilenmesi bugün haberlerden gördüğüm feribot kazasında halat faciası önlenmiş olunur

Akın Kurtoğlu

15 yıl önce - Cum 24 Ağu 2007, 21:39

Eski 1 numaralı vapur iskelesinin ortası yıkılmış (Üsküdar İskelesi'nin). Ama her iki yanındaki dükkânlar halen çürük diş gibi orada durarak sırıtıyorlardı dün... Herhalde kısa zamanda tahliyeleri gerçekleştirilir...

Akın KURTOĞLU



simon

15 yıl önce - Cmt 25 Ağu 2007, 21:13

Alıntı:
Eski 1 numaralı vapur iskelesinin ortası yıkılmış (Üsküdar İskelesi'nin). Ama her iki yanındaki dükkânlar halen çürük diş gibi orada durarak sırıtıyorlardı dün... Herhalde kısa zamanda tahliyeleri gerçekleştirilir...


Akın abinin bu yazdıklarını, fotoğraflarla destekleme zamanı geldi.


(+)



(+)


Süha
15 yıl önce - Cmt 25 Ağu 2007, 21:17

Ordaki büfeler kalkmayacak mı   Yada sözleşmesinin bitmesi mi bekleniyor. Ordaki büfeler olmasa daha geniş bir çalışma alanı oluaşacak İDO ya. Ordaki büfeler baya bir sıkıntı yaratacaktır.  

En son Süha tarafından Cmt 25 Ağu 2007, 21:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


Akın Kurtoğlu

15 yıl önce - Cmt 25 Ağu 2007, 21:44

Alıntı:
Ordaki büfeler kalkmayacak mı

Hehehehehhee... Kalkacaklar elbet. Ama biraz ite-kaka olacak galiba bu iş. Ya da ayın sonu bekleniyor...

Akın KURTOĞLU


Fatih Can
15 yıl önce - Pzr 26 Ağu 2007, 09:36

Bufeler buyuk problem en azindan o tarzda olmamasi gerekir daha hos ve duzenli tarzda buralarin dizayn edilmesi gerekilidir.

Akın Kurtoğlu

15 yıl önce - Pts 27 Ağu 2007, 01:03

Eminönü-Sirkeci rıhtımındaki iskeleler:

Sirkeci (Adalar) İskelesi: Tekmil Adalar'a çalışan vapurların ilk kalkışlarını yaptıkları iskeledir. 1980 öncesinde Galata Köprüsü üzerindeki "5" ve "6" numaralı iskelelerden kalkan Ada vapurları, Galata Köprüsü'nün artık iyice yaşlanması ve sağa doğru meyletmeye başlaması üzerine, 1981'de Sarayburnu'na doğru yaptırılan bu yeni iskeleden kalkmaya başladılar. İskele betonarme dolgu sistemine göre inşa edilmiş olup, önünde bir duba bağlıdır. İskele binası da betonarme ve tek katlı olup, önündeki derinlik; 5.5 metredir.

Sirkeci İskelesi: İstanbul'un Avrupa yakasındaki tek araba vapuru (feribot) iskelesi olup, yolcu vapuru çalışmaz. Günboyu hizmet vermektedir. Aralık 1981'de eski iskele yıktırıldı. Ekim 1982'de yeniden inşa edilerek hizmete sokuldu. İnşaat çalışmaları sırasında geçici olarak bu hatta yolcu vapurları çalıştırıldı. Daire formundaki yeni iskele betonarme dolgu sistemindedir. Önünde kapak atmak için 2 adet rampası bulunmaktadır. İskelenin önündeki derinlik; 5.5 metredir.

Eminönü - 1 İskelesi: 1960'lı yıllarda balkon sistemiyle inşa edildi (Aynı tarihte, Eminönü Rıhtımı'nda yanyana 4 adet aynı tip iskele inşa edildi). 90'lı yıllara kadar Kadıköy hattının iskelesi iken, 1 ve 2 numaralı iskeleler yer değiştirdi ve bundan böyle; "Üsküdar" vapur seferlerine hizmet vermeye başladı. Temmuz/2005 tarihinde tadilâttan geçirildi. İskele binası tek katlı ve betonarme olup, üzeri kırma çatıyla örtülüdür. Önündeki su derinliği; 9.5 metredir.

Eminönü - 2 İskelesi: 1960'lı yıllarda balkon sistemiyle inşa edildi (Aynı tarihte, Eminönü Rıhtımı'nda yanyana 4 adet aynı tip iskele inşa edildi). 90'lı yıllara kadar Üsküdar hattının iskelesi iken, 1 ve 2 numaralı iskeleler yer değiştirdi ve bundan böyle; "Kadıköy" ve "Bostancı" vapur seferlerine hizmet vermeye başladı. Temmuz/2004'de tadilâttan geçirildi. İskele binası tek katlı ve betonarme olup, üzeri kırma çatıyla örtülüdür. Önündeki su derinliği; 7.5 metredir.

Eminönü - 3 İskelesi: 1960'lı yıllarda balkon sistemiyle inşa edildi (Aynı tarihte, Eminönü Rıhtımı'nda yanyana 4 adet aynı tip iskele inşa edildi). 2004 yılında tadilâttan geçirildi. İskele binası tek katlı ve betonarme olup, üzeri kırma çatıyla örtülüdür. Boğaziçi'ne kalkmakta olan normal ve özel tarifeli vapurlara günboyu hizmet verir. Önündeki su derinliği; 5.5 metredir.

Eminönü - 4 İskelesi: 1960'lı yılların sonunda ve en son inşa edilen iskeledir. Balkon sistemiyle inşa edildi Son dönemde "Boğaziçi" hatlarına hizmet vermekteydi. İskele binası tek katlı ve betonarme olup, üzeri kırma çatıyla örtülüydü. Yıktırılarak yerine İDO deniz otobüsü iskelesi inşa edildiyse de, iskele de geçen sene hizmete kapatıldı. Önündeki su derinliği; 4.5 metredir.


Mayıs 1966'da Eminönü Rıhtım'nda henüz Denizyolları'nın Hizmet binaları durmaktaydı. Bu tarihte, tüm binaların yıkılarak rıhtımın boylu boyunca açılacağı ve buraya 3 adet yeni ve modern vapur iskelesi yapılacağı kararı alındı. Bunlar denize dik olarak inşa deilecek olup, herbirine 2'şer adet vapur yanaşabilecekti. Sonradan proje değiştirildi. Dikey yerine yatay inşa edilmelerine karar verildi ve iskele adedi de, bundan dolayı 3'ten 4'e çıkarıldı. Ağustos 1966'da yıkımlar başlatıldı. Yıl sonunda, ilk üç iskele denize balkon çıkması şeklinde inşa edildi. "4" numaranın da zemini hazırlandı. Ancak üzerine iskele binası inşa edilmedi. Binasız olarak faaliyete geçti ve buraya da vapurlar yanaşmaya başladı. Nisan 1967'de Denizyolları'nın bütün hizmet binalarının yıkımı tamamlanarak, alan ferahladı. Ortadaki göbek iptal edildi. 22 Mayıs 1967'de Eminönü-Sirkeci sahilyolu bağlantı yolu açıldı. Eminönü Rıhtımı'nı boydan boya kaplayan Denizyolları Binaları’nın istimlâkinin 1967 Nisan’ında tamamlanmasıyla meydan genişletildi. Şehirhatları işletmesinin 4 vapur iskelesinin de inşası bitti ve hizmete girdi.

Akın KURTOĞLU



sayfa 1
123 ... 212223   sonraki »
ANA SAYFA -> ULAŞIM