Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Rifat Behar
15 yıl önce - Cmt 18 Ağu 2007, 11:55
İstanbul'un yüzkarası: Eminönü altgeçitleri

Hergün lanet okuyarak geçtiğim Eminönü Altgeçitleri İstanbul'un yüzkarasıdır.

Burada:

- Dükkanlar tezgahlarını dışarıya çıkararak altgeçidi yarı yarıya daraltıyor
- Seyyar satıcılar her tarafı işgal etmiş durumda
- Altgeçit dükkanlar ve işportacıların işgali altına olduğu için yürümeye imkan yok. Ancak itiş kakış yürümek mümkün
- Öğleden sonra altgeçitte çöp dağları oluşmaya başlıyor. İşportacıların artıkları, yenmiş mısırlar, pet şişeler, vb çöpler her tarafı kaplıyor
- Dilenciler de buradan hiçbir zaman eksik olmuyor
- Bu sahnenin tamamlayıcısı da "10 tane yara bandı bir milyon" gibisinden abuk sabuk bağıran işportacıların yarattığı gürültü oluyor.
- Merdivenler suyu akmış çöplerin iğrenç lekeleri ile dolu. Altgeçidi sadece süpürdükleri, yıkamayı akıl edemedikleri için bu pislikler zamanla tütmeye başlıyor, sinekler de bu pisliğin tamamlayıcısı oluyor.

Burası - daha önce gezdiğim bir ülke olduğu için söylüyorum - bana Hindistan'ı anımsatıyor. Pislik aynı pislik, satıcıların dış görünüşü benziyor, gürültü benziyor, özellikle de dilenciler tıpa tıp ayni. Hindistan son 20 senede çok ilerledi. Şimdi belki bu altgeçitlerimizdeki sefalet Afganistan ile benzer özellikler gösteriyordur. Eminim Eminönü'nden sonra Afganistan'a gitsem çok fazla yabancılık çekmem !

Buradan hergün binlerce turist geçiyor. Bu kepazeliği bizzat yaşıyorlar.

Dışarıdaki kaldırımların kenarını da "adilik" yaparak geçen ay demir barikatlarla kapadılar. Taksi ile biri gelse Yenicami önünde inemiyor. Herkesi bu rezil vıcık vıcık altgeçide mahkum ediyorlar.

İBB denen, yöneticileri modernite ile Anadolu köy yaşamı arasında sıkışan kuruma soruyorum. Siz bu olabilirsiniz, bu görüntü size batmıyor olabilir ama Ben Bu Değilim !!! İSTANBUL BU OLMAMALIDIR.
Dış Dünya'ya İstanbul'un bu en turistik yeri böyle tanıtılmamalıdır.

Zihniyetinizi ne zaman değiştirceksiniz? İstanbul Köy değildir. Eminönü ise hiç değildir. Burayı ne zaman düzelteceksiniz? Benim buradan her geçişimde iğrenmemi ne zaman bitireceksiniz?

En son Rifat Behar tarafından Cmt 18 Ağu 2007, 14:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi

emrah basarol

15 yıl önce - Cmt 18 Ağu 2007, 12:24

maalesef "size katılıyorum,cok haklısınız" demek zorundayım.. bir yer bu kadar merkezi,bu kadar turist dolu oldugu halde bu kadar pis nasıl olur ,bilemiyorum!!! bu nasıl bir belediyeciliktir??.. ne Eminönü belediyesi,ne buyuksehir belediyesi buraya bir cözüm üretmedi.. 2010 kültür başkenti diye nutuk atanlar,övünenler ;bu pislikleri görmezler mi?? cok mu zordur oraları derli toplu tutmak.. cok kolay tabii ki ama sadece ve sadece hizmet yapmak icin o koltuklarda oturanlar icin cok kolay!!

Patron
15 yıl önce - Cmt 18 Ağu 2007, 15:15

(+) Eminönünde bir alt geçit

Bu geçitlerin en önemli sorunu bence güvenlik.
Pendik'te çok güzel bir altgeçit var, örnek alınabilir.

messiah_haktan

15 yıl önce - Cmt 18 Ağu 2007, 15:15

Bu listeye Karaköy'de ki alt gecidide katabiliriz. Alt gecitin girisinde canak antenler monte edilmis ayriyetten ve yukarida sayilan bir cok olay Karaköy'de de mevcut.

Akın Kurtoğlu

15 yıl önce - Cmt 18 Ağu 2007, 15:21

...Ve bir diğeri... Aksaray LRT İstasyonu'nu Muratpaşa Camii'ne bağlayan altgeçit... Yürünememesi için elden gelen herşey özenle (!) burada uygulanıyor. Dükkân önü tezgâh çıkmaları, işportacıların merdivenlerin yarısını işgal etmesi... Zorda kalmadıkça geçidi kullanmıyor, ezilme tehlikesini göze alarak Vatan Caddesi'ni üstten geçiyorum.

Akın KURTOĞLU

mehmet emin

15 yıl önce - Cmt 18 Ağu 2007, 15:24

ve yukarıda ki arkadaşlarıma katılaraktan benim de anlamadığım eminönü gibi turizmin gözbebeği bir yerde nasıl bunlara müsade ediliyor, sonrada ülke turizmine balta vuruluyor diye sızlanıyoruz.

Emin Yılmaz
15 yıl önce - Cmt 18 Ağu 2007, 15:30

Karaköy Eminönü Aksaray alygeçitleri çok güvensiz o geçitlerden korku içinde geçiyorum Pendik Tren istasyonun alt geçiti çok güvenli keşke bunlarda böyle olsa

Patron
15 yıl önce - Cmt 18 Ağu 2007, 15:48

Sanırım Pendik alt geçidini gören herkes alt geçitlerin ne kadar güzel olabileceğini biliyordur.

Bana en garip gelen nokta ise : Eminönünde işportacılara yasak getirildi.
Sıkı bir şekilde bu uygulama devam ediyor, İstanbul Belediyesinin ellerine sağlık!  
Ancak, alt geçide girer girmez heryer gene işportacı dolu. Bu çok garip değil mi?
Alt geçide inmek zabıtanın aklına gelmiyor mu?

mehmet emin

15 yıl önce - Cmt 18 Ağu 2007, 16:00

birde akşam ezanı okunur okunmaz seyyar satıcı ordusu yürüyecek yer bırakmamacasına dolduruyor meydanın her yerini, biraz insaf yaHu yürüyemiyorum vallahi o saatte özelliklede haftasonu ordan geçerken, köfte v.b tarzı arabaların dumanıda cabası, belediye zabıtaları çift vardiyalı çalıştırıyor şantiyelerin korunması v.b. gibi işlerde, eminönünde de çalışsalar olmazmı?

Emin Yılmaz
15 yıl önce - Cmt 18 Ağu 2007, 16:26

Eminönü Karaköy Aksaray altgeçitlerin genel olrak güvensizliğin nedeni İstanbul'un en çok suç işlenen ilçelerde bulunmasıdfır bu ilçeler genelde en çok Beyoğlu Eminönü civarıdır hırsızlar kapkaçcılar Yankesiciler her gün bu mekanları kullanarak vatandaşlarımızın halkımızın huzurunu bozmaktır İstanbul Emniyetine göre bu yüzden suçların en çoğu Eminönü Tarlabaşı Beyoğlu civarlarında işlenmektedir o yüzden lütfen canımıza ve malımıza dikkat edelim bu ilçelerde ve altgeçitlerinde

sayfa 1
123 ... 171819   sonraki »
ANA SAYFA -> ULAŞIM