Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
cihanist
15 yıl önce - Pts 02 Tem 2007, 13:21
Kişiye Özel Yerli Spor Otomobil: ŞAMİL

Internetteki e-ticaret sitelerinden birinde rastladım bu ilana. Yerli üretim spor otomobil diyordu. Konsept olarak bir adet üretmişler, oldukça ilginç geldi. İlk fotoğraflar sanki oyuncak araba gibi duruyor ama sonuncusunda fotoğrafta bir şahıs da gözükmekte. Sizce gerçek midir? İşte ilan ve fotoğraflar :
Alıntı:
ŞAMİL tescilli BİR TÜRK MARKASIDIR,bu otomobil kişiye özel olarak yapılan türkiyenin ilk performans otomobilidir. gelen talepler doğrultusunda üretimine girilecek ve Aracın mühendistliğinde belirlenmiş standartlar çerçevesinde, Motor gücü,performansı, Jantlarının şekli,aracınrengi , koltuklarının rengi, iç konsülünrengi ve bu donanımlarda kullanılan malzemenin rengi evsafını seçenekler halinde müşterinin önüne sunularak özel olarak imal edilerek trafiğe çıkacaktır, ayrıca modelimiz tamamen türk tasarımıdır ve tasarım patent tescil işlemleri gerçekleşmiştir her hangibir markadan çalma  değildir. elbet benzeyebilir diğer otomobillere belli ölçülere sadık kalınarak ortaya çıkan bir ürün sonuçta, önemli olan tarz yaratmaktı ve bu bizim tarzımız bir süper otomobil için.             v12 silindirli 7500 cc 'lik  çivt turbove intercoler  beslemeli motor olmak üzere tasarlanmıştır  daha  küçük hacimli motorda kullanılabilir.       Ayrıca araç çok nadir kullanılan  havaya çapraz açılan  çift menteşeli güvenli kapı sistemine sahiptir. Burada açıklanan fiyat minimum maliyetle ikinci el bir araçtan alınan motor ve buna benzer parçalarla donatılarak imal edilen bir araç için geçerlidir lakin aracın şasesi kupası aktarma organları ve  görünüm  sıfır olarak imal edilir.  Sıfırdonanımlarla imal edilen ŞAMİL 'in fiyatı yaklaşık 325 bin türk lirasıdır bu fiyata vergiler eklendiğinde ise anahtar teslim fiyatı yaklaşık sekizyüz bin türklirasını bulur.Bu şartlarda ancak bu fiyata kadar imalatı düşürebiliyoruz,  bir süper otomobilin değerini bilmeyenlere ŞAMİL'i  ispat etmemiz mümkün değildir,  otomobil konusunda iyi derece bilgi sahibi olarak   İlgilenenler   telefon numaramızdan   bize  ulaşarak yerinde konsept aracı görebilirler

ErsanB.
15 yıl önce - Pts 02 Tem 2007, 14:20

Alıntı:
v12 silindirli 7500 cc 'lik  çivt turbove intercoler  beslemeli motor olmak üzere tasarlanmıştır  daha  küçük hacimli motorda kullanılabilir.

çivt??? ve intercooler ne zamandan beri bir besleme çeşidi oldu
Alıntı:
Sıfırdonanımlarla imal edilen ŞAMİL 'in fiyatı yaklaşık 325 bin türk lirasıdır bu fiyata vergiler eklendiğinde ise anahtar teslim fiyatı yaklaşık sekizyüz bin türklirasını bulur.Bu şartlarda ancak bu fiyata kadar imalatı düşürebiliyoruz,  bir süper otomobilin değerini bilmeyenlere ŞAMİL'i  ispat etmemiz mümkün değildir,  otomobil konusunda iyi derece bilgi sahibi olarak   İlgilenenler   telefon numaramızdan   bize  ulaşarak yerinde konsept aracı görebilirler

800 000 ytl'ye Ferrari gibi bir araç alınabiliyorken kim alır ki bunu?
Ayrıka aracın aktarma organları hakkında, hızlanma değerleri hakkında herhangi bir bilgi yok. En azından şu v12 silindirli 7500cc'lik çivt turbo ve intercoler beslemeli motor için bu değerleri verselermiş..
kendi sitelerine girdiğimde aşağıdaki krokiyi buldum  

Keşke gerçek olsaydı, ama  hiç oturaklı gelmedi verilen bilgiler. Fotoğraftaki otomobil gerçek de olabilir, fiberden böyle bir otomobil maketi yapmak pek de zor değil bildiğim kadarıyla..
Türkiye'de üretilen özel otomobiller vardı, hatta İzmir'de Morgan benzeri üretilen bir otomobil vardı ama aklıma gelmedi markası

MehmetK
15 yıl önce - Sal 03 Tem 2007, 13:42

Bu bir şaka değilse eğer, yani ciddi bir girişimse bu araç prototipi malesef çok kötü.

Tabi memleketin Koç'u Sabancı'sı 3 mühendis toplayıp 80 yıldır bir yerli araba üretemeyip başkasının Ford'unu Toyata'sını "işte Türkiye'nin arabası" diye bize satarsa halktan da anca böyle kamil, pardon şamiller çıkar...

Gene bu adamın cesareti varmış çok kötü de olsa bi proje yapmış, Koç'ta Sabancı'da veya diğer sermaye gruplarında ne risk alma cesareti var, ne de yaratıcılık, onun bunun temsilciliğini bende alırdım siz ne yaratıyorsunuz ağalar ? Ben söyleyeyim... Hiçbirşey!

Türkiye bu değil...

Semih Yaşar

15 yıl önce - Sal 03 Tem 2007, 13:52
Şamil

Bu araç bence spor araba şasisi üzerine oturtulmuş bir gövde. Bu tip Replica spor
otomobillerin Dünya'da çok örnekleri var, Ferrari, Lamborghini kopyası birçok araba var.
Büyük ihtimal eski model bir Chevrolet Corvette şasisi üzerine oturtulmuş bir prototip gövde.
Yapılan bir emek ve çalışma olduğu muhakkak, belli bir emek sarfedilmiş, yine de teşvik etmek
lazım fakat olayı şehir efsanesi yapmaya gerek yok.

Türkiye'de otomotiv teknolojisinde belli bir Mühendislik bilgi birikimi oluşmaya başladı, sıfırdan
tamamen özgün otomobil üretmek mümkün, motor ve şanzıman buna dahil fakat  yeni markanın
pazarlama ve satışı zor olduğu için yerli üreticiler buna yanaşmıyor bana kalırsa.

Selami Kurucesme
15 yıl önce - Çrş 04 Tem 2007, 21:38

son derece iyi niyetli bir calisma olsada, bazi superspor otomobillerle aralarindaki benzerlige dikkat cekmek istedim...

ustelik kusura bakmasinlar arkasi cooook cirkin

asan70
15 yıl önce - Cum 14 Arl 2007, 20:38

Alıntı:
bu araç prototipi malesef çok kötü

Tasarım olarak kötü bir otomobil olabilir..
Girişim ve cesaret olarak alkışlanmalı.
Üstelik tescil edilmiş.
Alıntı:
tasarım patent tescil işlemleri gerçekleşmiştir

Etox' u da beyenmeyenler var.Yabancı hayranlığını yenmeliyiz.Ayrıca iyi veya kötü, yerli girişimciler maddi olmasa bile desteklenmelidir.

Alıntı:
son derece iyi niyetli bir calisma olsada, bazi superspor otomobillerle aralarindaki benzerlige dikkat cekmek istedim...

[TÜR-G1.172] - Türkiye'de Kullanılan Araçların Benzerlikleri
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=50057
Başlığında görülebileceği gibi otomotivde tasarımlar birbirine benzemeye başladı.Sadece Şamil adlı otomobilin değil bütün araçların içinde olduğu bir durum..

Otomobil konusuyla ilgili şu başlıklarıda incelemekte fayda var..

Neden Yerli Otomobil Üretmiyoruz?
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=18991& ...p;start=80

Neden kendi otomobil markamız yok?
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=7492

asan70
10 yıl önce - Prş 29 Ksm 2012, 23:45

Şamil markalı spor otomobil, prototip halinden ete kemiğe bürünerek bir sitede satışa çıkarıldı.
Otomobil ŞAMiL S74 olarak model ismiyle adlandırılmış..
http://www.reklam_link.com/2012/11/samil-s74-satisa- ...nuldu.html
İç dizaynıında yerli Renault çizgileri görülüyor. 4x4 özelliği vurgulanan spor otomobil için olumsuz görüşler kadar olumlu görüşlerde yapılıyor internet aleminde!

kaygusuz2007
10 yıl önce - Cum 30 Ksm 2012, 10:35

Herşey iyi güzelde çocuklar bile 3ds max de daha güzel tasarımlar yapıyorlar yahu ...

Semih Yaşar

10 yıl önce - Cum 30 Ksm 2012, 11:05

Otomobil, Lamborghini Countach ve Ferrari F40 modellerini andırsada, arkadan görünümünü pek beğenmedim. Ucuz görünüyor. Herşeye rağmen , girişimcilik adına desteklenmesi gerekir.

sinanucar
10 yıl önce - Cum 30 Ksm 2012, 11:28

şamil gibi girişimlerin desteklenmesi gerekir.
bir de; bu vesile ile Türkiye'de " kit car" sektörünün oluşması ve yerli kit car üreticilerinin ve bu araçlarla ilgilenen potansiyel alıcıların önünün açılması gündeme gelebilir.
Vakti zamanında; skd bazlı kit car seti alıp, burada kendim monte edebilir miyim diyerek Sanayi Bakanlığı'na bireysel başvuru yapmıştım dilekçe ile..bana yazdıkları cevapta " tip onay yönetmeliği gereği " pratikte mümkün olmadığını söylemişlerdi.
yani şamil gibi projelere en büyük engel, hali hazırda geçerli olan ve ancak büyük sanayicilerin ve ithalatçıların karşılayabileceği tip onay standartları ile, araç montaj- tadil ve tescil işlemlerinin bürokratik zorluğu ve pahalı olmasıdır.

sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM