1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
Patron
19 yıl önce - Pzr 07 Arl 2003, 11:41
Türkiye Devlet Demiryolları sapıtmış : İstanbul'dan İzmir'e tren yok
Türkiye Devlet Demiryolları acaba niye para kazanamıyor dersiniz?
Ben Istanbul'dan Izmir'e tren ile gitmeye karar verdim.
Istanbul'dan Izmir'e giden tren olmadığını söylesem inanır mıydınız?
Maalesef doğru..
|
 |
Faruk
19 yıl önce - Pzr 07 Arl 2003, 13:52
Maalesef rayli sistemde çok ama çok gerideyiz
Keske ülkemizde her sehire modern otobus terminali yapacaklarina
rayli sisteme önem verselerdi daha az tarfik kazalari olurdu.
Tren ile yolculuk etmek gerçekten hos oluyor ve çok daha emniyetli
|
 |
messiah_haktan
19 yıl önce - Pzr 07 Arl 2003, 15:28
Izmir ile Istanbul arasinda sefer olmamayisini anliyorum!Su haritadaki hatta bakin!En az 250 km tren fazla yol gidiyor!
|
 |
göçmen
17 yıl önce - Cmt 24 Arl 2005, 17:31
Yurt disinda sadece 4 aydir bulunan bir insan olarak sunu söyleyebilirim ki; Türkiyeden giderken demiryollarinin bu kadar önemli ve uygarlik ölcütü olarak degerlendirilen bir durum oldugunu düsünmemistim. Aradaki fark öyle büyükmüs, o kadar vahim durumdaymisiz ne kadar yazik. Nasil bir ülkeyiz ki demiryollarinin %99 u bundan tam 67 sene önce yapilmis olsun, yeryüzü sekillerini kimse bahane edemez, bugün avrupa ülkeleri tüm sehirlerine sayisiz demiryolu agiyla örerken hep düz ovalarla mi karsilasiyorlar elbette hayir. Türkiye de trenle tasinmasi gereken bir cok sey kamyonlarla,tirlarla tasindigi icin binlerce insan karayollarinda öldürülmüstür, yani dikkat ediniz ölmemislerdir öldürülmüslerdir, cünkü ölümlerinin sorumlulari vardir, cünkü piyasaya daha fazla otomobil, otobüs satabilmek icin demir yollarinin artirilmasi ve cagin kosullarina uygun olarak gelistirilmesi sürekli olarak görmezden gelinmistir.
ve Oktay Sinanoglu hocamizin bu konuda bir önerisi vardir; askerlik görevinin son ayinda her asker demiryollarinin gelistirilmesinde calistirilsin, ray üretecek demir celik fabrikamiz var, vagon üretecek Tülomsas var(tabi calisanlarinin yarisindan fazlasinin yattarak para kazandigi bu kurumunda düzenlenmesi gerekiyor(bu benim görüsüm bu arada)). Benim aklima yatiyor, cok iyi bir öneri oldugunu düsünüyorum.
ve bir gözlem Viyananin güneyinde bulunan Neustadt adindaki kentte yaklasik 100 bin insan yasamaktadir ama Ankara dan daha fazla bir demiryolu agina ve daha modern bir istasyona sahiptir, Bu gün Ankara Türkiyenin Baskentidir ve milyonlarca insan yasamaktadir.
ve avrupada okullarda ülkelerin gelismislik seviyeleri degerlendirilirken demiryollarina bakiliyor, bu acidan bakildiginda durumun ne kadar vahim oldugu görülebilir.
saygilarimla
göcmen
|
 |
Ebru K.Türk
17 yıl önce - Cmt 24 Arl 2005, 18:16
Malesef İstanbul - İzmir arasındaki demir yolu ulaşımı gibi karayolu ulaşımı da çok yetersiz ve kalitesiz.
Bu çok büyük ve her anlamda kalitesini belli eden iki güzel şehrimiz birbirine hem demiryolu, hem de kaliteli bir otoban ile çoktan bağlanmalıydı. Şöyle Türkiye haritasını gözümün önüne getirdiğimde İstanbul - İzmir arasında yapılacak her türlü bağlantı sadece ilgili şehirlere değil, tüm ülkeye çok büyük getiri sağlamış olacak.
Düşünseniz bu iki kenti birbirine demiryolu ile bağlamak istesek ve bunu yaparken de aynı zamanda pek çok büyük ve önemli şehrin sorunlarını da çözmek istesek (bir taşla çok kuş )en uygun, uygulanabilir kısa yol neresidir?
İstanbul - Kocaeli - Yalova - Bursa - Balıkesir - Manisa - İzmir istikametidir. Tüm bu şehirler Türkiye'nin en gelişmiş, en yoğun nüfuslu, en büyük oranda demiryolu ve karayolu ulaşımına ihtiyaç duyan yada daha yeterli hale gelmesini isteyen yerler. Türkiye'nin sanayisi ve nüfusu buralarda yoğunlaşmış. Fakat birbirleri ile yeterli, kaliteli ve hızlı bir ulaşım yapılamıyor.
Benim düşüncem belirttiğim hat üzerinden bir demiryolu ve otoban bağlantısı yapılmış olsa kesinlikle harcanan paranın kat kat fazlasını bu ülkeye döndürür. Asla boş kalmaz. Çünkü hiç bir özelliği olmasa bile bu illerdeki nüfusun toplamı Türkiye'nin 3/1 i kadar.
TCDD ve devletin ilgili kurumlarının birgün bu konuya da el atıp eline yüzüne bulaştırmadan işin içinden çıkmasını diliyorum.
|
 |
Metin Arslan
17 yıl önce - Pzr 25 Arl 2005, 21:48
Türkiye demiryolu taşımacılığında gerçekten çok geri kalmış. Benim yaşadığım ülkede (Avusturya) daha otogar görmedim. Havayolu dışında yolculuğumu hep trenle yaparım. Burada insanlar şehirlerarası yolculuğu hep trenle yapıyor. Elbette otobüs yolculuğu da vardır. Fakat nereden kalkar, nerelere gider ben bilmiyorum. Burada tren ile her şehire, kasabaya ve köye gitmek mümkün. Türkiye demiryollarına gereken önemi vermekte çok geç kalmış. Görünen o ki. Türkiye'nin Demiryollarında Avrupa seviyesine gelmesi hemen hemen imkansız gibi.
|
 |
messiah_haktan
17 yıl önce - Pzr 25 Arl 2005, 22:34
O kadar da imkansiz birsey degil bu dedigin! Bu olayda en önemli omurga hatlari kurmak.
Ankara-Istanbul,Istanbul-Izmir,Ankara-Izmir su anda Istanbul-Ankara-Konya arasi hizli tren ile baglanmakta,yakin zamanda Eskisehir'den Izmir'e bir hat cekildiginde Türkiye'nin omurgasi olusmus oluyor.Sonra bir kac eklem ile daha kücük sehirleri de bu omurga hatta baglamis oluruz. Bu arada kendim farkettim hep bati agirlikli konustum ama batinin bunlara ihtiyaci daha cok.
Söyle bir harita hazirladim. Gri renkli olan hatlar var olan hatlar,siyah renkteki hat su anda insaa halinde olan hizli tren hatti,kirmizi hat ise yapilmasi gereken ve Türkiye'nin omurga hattini tamamliyacak olan hat.
http://img458.imageshack.us/img458/8421/turkeytcd ...map1qb.jpg
|
 |
Metin Arslan
17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 01:49
Benim zor dediğim kasabalara, köylere kadar demiryolu ağı dösemek.
Alıntı: |
Cumhuriyet’in kurulmasından önce demiryolu ağımızın uzunluğu, 15.000 km.’dir. Ancak, Cumhuriyet’in kurulmasıyla beraber, elimizde bu yatırımın sadece 4.500 km. civarındaki kısmı kalmıştır(25). Cumhuriyet’in ilanı ile Osmanlı Devleti’nden devralınan demiryolu 3.714 km.’si ana hat, 845 km.’si de tali hat olmak üzere toplam 4.559 km.’dir. 1923-1931 yılları arasında toplam hat uzunluğu 6.011 km.’ye 1940 yılında 8.637 km.’ye, 1950 yılında ise 9.204 km.’ye ulaşmıştır. Günümüzde ise toplam demiryolu uzunluğu 10.508 km.’dir. Yani mevcut demiryollarımızın %43'ü Cumhuriyet’in ilanından önce inşa edilmiştir. 1923-1950 arasında ilave 4.645 km. demiryolu yapılmış ve bu dönemde yılda ortalama 172 km. demiryolu inşa edilmiştir. Ancak 1950'den sonra demiryolu yapımı neredeyse durduğu gibi, rehabilitasyon faaliyetlerine dahi kaynak ayrılmamış ve yılda ortalama 27,5 km. yol yapılmıştır. 1920-1940 yılları arasındaki Türkiye'nin imkânları ve teknolojisi ile günümüz Türkiye'sinin imkânları ve teknolojisi birbirinden çok farklı olmakla beraber, demiryolu inşası konusunda yeterince çaba sarf edilmediği görülmektedir(26).
Kaynak:http://www.foreigntrade.gov.tr/ead/DTDERGI/temmuz2004/gelismekte1.htm |
Bizim toplam demiryolu ağımız 10508 km. Bundan 103 yıl önce bazı Avrupa devletlerinin Demiryolu ağı kadar bile yok.
Bazı ülkelerin 1903 yılındaki Demiryolları uzunluğu
Almanya 54 500 km
Rusya 53 250 km
Fransa 45 250 km
Avusturya-Macaristan imp. 38 750 km
B.Britanya 36 250 km
Italya 16 000 km
Kaynak:http://www.deutsche-schutzgebiete.de/eisenbahnen.htm
AB Standartları göre Türkiye Demiryolları
Avrupa Birliği ülkelerinde 10 bin kişiye düşen demiryolu uzunluğu ortalama 5,1 km. iken ülkemizde 1,4 km.dir. Kilometrekare başına düşen demiryolu uzunluğumuz AB ülkeleri ortalamasının ancak 1/5’i kadardır. Ülkemizde demiryolları ile kilometre başına 8,5 milyar ton (ton/km) yük taşıması gerçekleştirilirken, İtalya’da 24,5, İngiltere’de 17,7, Fransa’da 65,5 milyar ton/km. miktarında yük taşıması yapılmaktadır. Demiryolları ile taşınan yolcu sayısı, İtalya’da Türkiye’nin 7 katı, İngiltere’de 6 katı, Fransa’da 11 katı kadardır. Bunun anlamı AB standartlarını yakalayabilmemiz için öncelikle, var olanın bir kaç katı kadar daha demiryolu yapmamız gerekmektedir. Bu noktada zaman zaman göz kamaştırıcı resmi açıklamalarla kamuoyu gündemine taşınan Ankara-İstanbul hattının modernizasyonu çalışmaları, uluslararası finans kurumlarının izin verdiği bir iki projeden biridir ve bu proje, taşımacılık politikasında ciddi bir değişime bağlı olarak da yürütülüyor da değildir. Bu çalışmalar, gerek kapsamı ve gerekse bütünlüklü bir politikadan yoksun olması nedeniyle yazık ki, demiryollarının AB standartlarına ulaştırılması hedefinin bir parçası, başlangıcı niteliğinde de sayılamaz.
Kaynak: http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=2443
(+)
kaynak:
http://www.trainsofturkey.com/maps/turkey_map_2001_tcdd.gif
|
 |
Tunc
17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 02:46
Gectigimiz Yillara Kadar, Kimse Demir Yollari icin El ile tutulur bir Butce ayirmamis. , Ayrilanda, Bakim ve onarima Bile yetmemis.. Daha Yeni yeni Birseyler yapilmaya Baslaniyor.
|
 |
Sina
17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 03:34
Son "Hızlandırılmış" tren olayından sonra daha zor gibi görünüyor.
Bu arada Ulaştırma Bakanının söylediğine göre, Ankara - Eskişehir arasında hızlı tren projesi başlamış, şu an devam etmekte. Yeni raylar döşüyorlarmış. Gdiş geliş çift ray, sadece hızlı tren için sanırım kullanılacak. Annem de trenle gelirken görmüş bu çalışmayı. Fakat Eskişehir'den İstanbul'a yapılacak ikinci yolda problemler varmış. Düz bir hat olması gerek hızlı gidebilmesi için, bunun için bir yol haritası çiziliyormuş. Nerelerden geçeceği de önemli tabii...
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> ULAŞIM
|