1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
ŞAFAK
16 yıl önce - Prş 07 Hzr 2007, 18:33
Askerden AB ye ders
| Alıntı: |
HABER DOĞRULANDI: Türkiye AB'den asker DESTEĞİNİ çekti
Türkiye, Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası (AGSP) çerçevesinde AB'ye verdiği askeri desteği geri çekti.
AB'nin çeşitli operasyonlarına hava ve deniz unsurlarıyla desteklenmiş tugay düzeyinde desteğini 2000'li yılların başından beri sürdüren Türkiye, kararına, "sıkıntılara çözüm getirilmemesini ve beklentilerinin yanıt bulmamasını" gerekçe gösterdi. Elde edilen bilgilere göre, Ankara'nın bu kararı, NATO ve AB nezdinde Türkiye'nin en yüksek düzeydeki askeri temsilcisi olan NATO Askeri Temsilciliği (TMR) Başkanı Korgeneral Yılmaz Oğuz tarafından, geçen Mayıs başında AB'ye resmen bildirildi.
Türkiye'nin bu kararını NATO'ya danışmadığı ve bildirmediği, NATO bünyesinde konunun tartışılmadığı öğrenildi. AB'ye iletilen kararda, Türkiye'nin AGSP'yi başından beri desteklediği, AB'nin temel hedefine katkıda bulunduğu, bunu yaparken ortaya çıkan bazı sıkıntıları ve beklentileri de dile getirmeyi sürdürdüğü hatırlatıldı. Şimdiye kadar elle dokunulur bir gelişme görülmediği, Türkiye'nin AB temel hedefine yoğun katkılarının belgelerde sadece bir "ilave" olarak nitelendirilmesinin devam etmesinden kaynaklanan rahatsızlık dile getirildi. Türkiye'nin AGSP bağlamında tüm yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirdiği de hatırlatılan kararda, Türkiye'nin AB ile ilişkilerindeki gelişmelere değinildi, artık bir aday ülke olmak konumunun geride kaldığı, katılım müzakerelerinin başladığı ifade edildi. Türkiye'nin askeri katkısını geri çekme kararının AB bünyesinde şok etkisi yarattığı, kararın ulaşmasından bu yana bazı "ikna girişimlerinin" sürdürüldüğü belirtiliyor.
|
http://www.nethaber.com/NewsDetails.aspx?id=24491
Askerin aldığı karaları sonuna kadar destekliyorum..
|
 |
sezen_35
16 yıl önce - Prş 07 Hzr 2007, 18:36
sonunda ..en iyisini yapmışlar bizi kabul etmeyen bir topluluğa neden askerimizi verelim...ya bizi söründürüyolar ama destek istiyolar bu kadar yüzsüzlük olmaz..askerimiz en iyi kararı almış tabi ab için şok etkisi yaratan bu olay bence abd için sevinç ve çıkar olarak değerlendirecek. kesin abd ye yaranmak için düşünülmüştür diyede geçmiyo değil aklımdam..ama ne olursa olsun doğru olan yapılmış.
|
 |
umutyolu
16 yıl önce - Prş 07 Hzr 2007, 18:40
İşte bu kararlı ve onurlu bir davranış. Hem bu kadar destek verelim hemde dışlanalım. Asker en doğrusunu yaptı. Artık AB ordusuna kim asker, mühimmat verirse versin. ABD zaten vermeyecek ve Türkiye gibi NATO güçlü bir ülkeside bu desteği çektiğine göre AB ordusu hayalden daha ileriye gidemeyecektir. Bu doğru kararı alan ve destekleyen herkezi tebrik etmek lazım.
Teşekkürler.
|
 |
Erhan Aydoğdu
16 yıl önce - Prş 07 Hzr 2007, 21:01
Selamlar...
En sonunda kararlı adımlar gelmeye başladı Türkiye'den.Zamanlamada müthiş..Doğumuz kaynarken böyle bir karar ne kadar doğrudur bilinmez.Bağdaştırmak doğrumu?Bence bağdaşmalı.Sen beni her göreve çağırıyorsun ama benim sınırlarımın ihlali söz konusu olduğunda tık sesin çıkmıyor.Gerçekten Genelkurmayımızı canı gönülden alkışlıyorum.Başı sıkışınca ilk aklına gelen ülke Türkiye oluyordu hatırlarsak.Lübnanda , Bosna Hersekte olsun göreve çağırıyor ama söz hakkı tanınmıyordu ordumuza.ab efendi söz verecek tutmayacak bize bir takım dayatmalar yapıp onları kabul etmemizi isteyecek iş üyeliğe gelincede daha çok yolunuz var diyecek.ab zaten kendisi bir adım atmadıki bizden adım bekliyor.Bu restin sadece askeri alanda değil siyasi alandada çekilmesi gerekiyor aslında.Umarım restler üst üste gelirde iyice bir şok olur ab efendileri...
Tebrikler Genelkurmayım...
Saygılarımla....
|
 |
gonullu
16 yıl önce - Prş 07 Hzr 2007, 21:29
harika bi haber
gercekten Sanli ordumuza bu yakisidi helal
olsun
|
 |
HAKAN5
16 yıl önce - Prş 07 Hzr 2007, 21:29
Böyle ciddi bir kararı alabildikleri için kutluyorum. Kararlılığımızı bir şekilde göstermemizin vakti geldi artık.
|
 |
nebi
16 yıl önce - Prş 07 Hzr 2007, 22:39
Bundan sonraki hedef...NATO ileriiii
Artik Turk uyaniyor, butun dunya bunu ogrenecek...Bize saygi gostermeyenin sonu boyledir.
|
 |
Atilla Durmaz
16 yıl önce - Prş 07 Hzr 2007, 22:48
Selam
Selamlar,
Burada sadece biz diyelim biz isitelim olmasin diye dunyadan bakis getiriyorum.
Bilmem dikkatinizi cektimi? son siralarda ABD' nin gerzek baskani ile, rusyanin basi potin (biliyoruz putin)
arasindaki atismayi.
Biri diyorki, valla fuzeler iran; a karsi. (diyemiyorki fuzeler Islama ve size karsi),..
Putinde derki; o zaman azerbaycan' a koyun fuzeleri.
bos (bush) derki himmmmmmm, fena fikir degil..
Atilla derki alin fuzeleri............yerlestirin. (yani nereye isterseniz oraya yerlestirin)
gene Atilla derki, bu semsiyeden Turkiye faydalanacakmi? yoksa semsiye disindami kalacagiz.
Kominizme karsi savundugumuz NATO altimizi oymada.
Bati' nin amerikanin yeni dusmani Islam.
hadin bakalim....bilen soylesin.
Rusya ile ortakmi olsak ne.
(Yazarin ozel notu: Buranin akli evvel geri zekali evanjelik' lerin en buyuk korkusuda bu zaten, rusyanin kudus' u isgal edeceklerini v.s anlatiyorlar, konu genis ve onemlidir, durum ciddidir).
|
 |
umutyolu
16 yıl önce - Prş 07 Hzr 2007, 23:28
| Alıntı: |
Biri diyorki, valla fuzeler iran; a karsi. (diyemiyorki fuzeler Islama ve size karsi),..
Putinde derki; o zaman azerbaycan' a koyun fuzeleri |
O füzelerin hedeflerinden birisinin Rusya olduğunu herkez biliyor. Eğer füzeler İran'a karşıysa neden İskandınav ülkelerinede füzeler yerleştiriyor? Gronland'dan İranı mı vuracak? Rusya'da bunu biliyor ve eski gücünde olmadığı için hırslanıyor. Kominizm öldü ama Rusya ölmedi. Bize enerji koridoru konusunda attıkları kazıkları unutmayalım.
...
Öğrendiğim kadarıyla TSK'ya gizli ibareli belgeler bile gösterilmiyormuş ama Rum kesimi herşeyi anında görüyormuş. Neden basit, AB üyesi olmadığımız için. Hem AB üyesi yapmamak için binbir takla atıyorlar hemde askerimizi çekmemize şaşırıyorlar. Türkiye birçok konuda defalarca bilgi almak için sorular sormuş ancak bunlar AB tarafından hiç önemsenmemiş.
AB'nin asıl planı ise Rum kesimini NATO'ya aldırmak. Türkiye elbette buna karşı. Şimdi AB "siz Rum kesimine izin verin, bizde sizi AB ordusunda söz verelim" manasına getiren tavır gösteriyormuş. Ne Rum NATO üyesi olacak ne de bundan sonra AB ordusuna destek. Bu kararı veren herkeze Türk milletinin onurunu ve şerefini korudukları için teşekkür ederim.
Teşekkürler.
|
 |
Figen
16 yıl önce - Cum 08 Hzr 2007, 01:08
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Avrupa Birliği Güvenlik ve Savunma Politikaları (AGSP) Projeleri kapsamında 2010 yılı Hedef Askeri Program ve Projesi'ne katılacak özel tugayın, asıl askeri unsurlar arasında değil de yedek unsurlar arasında yer verildiği için geri çekildiğini açıkladı.
kaynak ve ayrıntı
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|