Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2
S.Keskin
15 yıl önce - Pts 04 Hzr 2007, 22:13

Bugün terminalde işim vardı.Hemen taze haberler vereyim. Terminalin bütün hatlarını belediye otobüsleri devralmış durumda. 94 numara hariç tüm hatlarda sarı papatyalar çalışmakta. 94 numarada ise ikaruslar çalışmakta. Ayrıca 38 ile aynı güzergahta olan 90 numara kaldırılmış ve 38 numaranın sefer sıklıkları yaklaşık iki katına çıkarılmış ve bu hatta bolca körüklü çalışmakta. 90 numaranın kalkmasıyla durak yerleri de değişmiş. En başta 38 sırasıyla 91 92 93 43/H 94 95 96 97 şeklinde duraklar yeniden düzenlenmiş ayrıca her durağa sefer saatleri asılmıştır. (Yani 90 numaradan boşalan durağı 43/H almıştır.) Bugün son derece düzenli bir sistem vardı. Hizmet dediğin böyle olmalıdır. Büyükşehire teşekkürler. Darısı 48 9/D 8/L gibi balık istifi yolculuk yapılan kalabalık öho hatlarının başına. Bu arada tarifelerin hepsi aynı, bir değişiklik yok.

oral ünlü
15 yıl önce - Sal 05 Hzr 2007, 03:23

Ben de gece Ankaradan döndüm ,terminal otobüslerinin yerinde bizim meşhur sarışınlar vardı.Çok sevindim görünce,sonunda Bursa'ya yakışan terminal otobüsleriyle seyahat edebileceğiz  Bavullar oldukça geniş olan orta kısıma konuluyor ve yer sıkıntısı da yaşanmıyor.Hayırlı olsun

admin54
15 yıl önce - Sal 05 Hzr 2007, 10:56
süper olmuş

hepsi süper olmuş rahatlık konfor kibarlık güleryüz ne ararsan var. helal olsun yapana yaptırana

Asil Canoglu
15 yıl önce - Sal 05 Hzr 2007, 11:03

Darısı batı bölgesi yeşil midibüslerin başına

İlhan Yazgan
15 yıl önce - Sal 05 Hzr 2007, 11:20

Otobuslerin değişmiş olması sevindirici bir haber, eski görünümlü otobuslerin yerine yeni ve yeni olduğu içinde yakıt tüketimi çevreye olumsuz etkisi açısından daha ekonomik araçların kullanılması eminim çok yararlı olacak.
Sanırım sıra yavaş yavaş özel halk otobuslerine geliyor, onlarada bir düzen getirilmesi şart.

emrah.kahraman
15 yıl önce - Sal 05 Hzr 2007, 13:58

Arkadaşlar, [BUR-A3.02] - Terminal Otobüsleri Kaldırılıyor başlıklı bölümde de yazdım, İlhan Yazgan Bey haricinde kimse cevap yazmamış üzülerek tekrar aynı mesajımı yazıyorum:

Terminal otobüslerinin kaldırılıyor olması elbette çok yerinde bir karardır ancak neden hiçkimse
şehirlerarası otobüs firmaların kendi servislerinin hizmet vermesi gerekliliğini dile getirmiyor anlamıyorum? Türkiye'nin diğer illerinde uygulama bu iken neden bizde terminal otobüsleri veya belediye otobüsleri kullandırılıyor? Neden hepimiz durumu bu denli kanıksamışız?

Cem Telgeren
15 yıl önce - Sal 05 Hzr 2007, 18:29

Alıntı:
Terminal otobüslerinin kaldırılıyor olması elbette çok yerinde bir karardır ancak neden hiçkimse
şehirlerarası otobüs firmaların kendi servislerinin hizmet vermesi gerekliliğini dile getirmiyor anlamıyorum? Türkiye'nin diğer illerinde uygulama bu iken neden bizde terminal otobüsleri veya belediye otobüsleri kullandırılıyor? Neden hepimiz durumu bu denli kanıksamışız?

Terminal ulaşımı için neden bu kadar ısrarla şehirlerarası otobüs firmalarının şehiriçi servisleri isteniyor anlamıyorum. Birkaç gerçekten ciddi çalışan firma dışında bu şehiriçi servislerinin hiç de söylendiği gibi düzenli olmadığını düşünüyorum. Otobüsten inersiniz şehiriçi servis aracı ortalarda yoktur. Hadi zorla bir araca bindiniz diyelim istediğiniz yere ya gider ya gitmez. Ben yarı yolda araçtan indirilen çok yolcu biliyorum. Onun için tamamen bu servis araçlarının şöförlerinin insafına kalmak varken 1-2 YTL. cebimden ödeyip Burulaş'ın düzenli kalkış saati,güzergahı belli konforlu otobüslerini tercih ederim.

Ayrıca Bursa'da senelerden beri (Taa S.Garaj zamanından beridir) şehirler arası otobüs firmalarının şehiriçi servis uygulaması yoktur.

S.Keskin
15 yıl önce - Sal 05 Hzr 2007, 19:22

Boykoop dava açmış, umarım kazanamazlar ve biz bir daha o külüstür otobüslere binmek zorunda kalmayız.  

Alıntı:
Terminal otobüsleri mahkemelik oldu

"Bursa Otobüsçüleri Temin Tevzi Kooperatifi  (BOY-KOOP) Genel Müdürü Fahrettin Beşli, terminal özel otobüslerinin görevinin  Büyükşehir Belediyesine devredilmesi kararının tek taraflı olduğunu savunrak, yürütmenin durdurulması için  idari mahkemeye başvurduklarını bildirdi."

Beşli, düzenlediği basın toplantısında, 10 yıldır BOY-KOOP`a bağlı  olarak Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali ile kentin değişik  noktaları arasındaki ulaşımı sağlayan terminal özel otobüslerinin  görevinin Büyükşehir Belediyesince yürütülmesinin başladığı ilk günde  birçok aksaklık yaşandığını, vatandaşların bu sorunların giderilmesi  için hala kendilerini aradığını söyledi.
Bursa`daki terminalin, Türkiye`deki diğer terminallerle  karşılaştırıldığında fiziki koşullar ve işletme şartları bakımından en  iyi tesislerden biri olduğunu ifade eden Beşli, şöyle konuştu:
``10 yıllık sürede sözleşmenin hükümlerine aykırı bir davranışta  bulunulmadı. Buna rağmen belediye tek taraflı olarak devri gerçekleştirdi. Şartnamenin maddelerinden biri  sözleşmenin 30 Temmuzda bitmesiydi. Maalesef belediye yetkilileri bunu  da beklemediler. Kendileriyle tüm görüşmelerimize rağmen bir sonuç  alamadık. Biz de bu sonuç üzerine cuma günü yürütmenin durdurulması  talebiyle idari mahkemeye başvurduk. Konuyu da belediyeye bildirdik. En  azından mahkeme sonucunu bekleyin dedik, ama yine olmadı. Hangi statü ve  hangi yetkiyle şu anki sarı otobüslerin bu hizmeti verdiğini  sorguluyoruz. Bizim bu konudaki hassasiyetimiz devam ediyor.``
Beşli, yeni uygulamayla faturanın yolcuya çıkarıldığını öne sürdü.

kaynak: www.olay.com.tr

En son S.Keskin tarafından Sal 05 Hzr 2007, 21:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Caner TEZER

15 yıl önce - Sal 05 Hzr 2007, 21:01

Sonunda koca bir OOOOOOOOOOOOOOHHHHHHH çekmeyi sanırım hakettik. Yeni terminal otobüslerinden 93ü üniversite yerleşkesi içinde gördüm ve çoook sevindim. Sonunda kurtulduk o eziyetten. (Ama benim için biraz geç oldu. Okul bitti. ) Yeni terminal otobüsüne binmek için sabırsızlanıyorum.

Akın Kurtoğlu

15 yıl önce - Sal 05 Hzr 2007, 21:15

Alıntı:
10 yıldır BOY-KOOP`a bağlı  olarak Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali ile kentin değişik  noktaları arasındaki ulaşımı sağlayan terminal özel otobüslerinin  görevinin Büyükşehir Belediyesince yürütülmesinin başladığı ilk günde  birçok aksaklık yaşandığını, vatandaşların bu sorunların giderilmesi  için hala kendilerini aradığını söyledi.

Hakikaten alıntının alıntısında anlatıldığı gibi halk eziyet mi çekti yoksa dün? İşleyiş ne durumdaydı?

Akın KURTOĞLU

sayfa 2
ANA SAYFA -> ULAŞIM - Marmara