1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
umutyolu
16 yıl önce - Cum 11 May 2007, 17:21
Kürtler pkk yı AB'ye Şikayet Etti
| Alıntı: |
KURTLER PKK’Yi AB’YE SiKAYET ETTi
Almanya'daki "Halkları Koruma Organizasyonu", gurbetçileri haraca kesen PKK'yı AB'ye şikayet etti: "Acil Yardım" istenen mektupta, zorla toplanan paralarla örgüte maddi destek yapıldığı belirtildi
Terör örgütleri listesine girmesinin ardından gelir kaynakları yakın takibe alınan PKK, finansman krizini aşmak için Avrupa'da kabadayılığa başvuruyor. Uyuşturucu ve insan kaçakçılığı gelirlerini, dağdaki teröristlerine yetiremeyen örgüt, Avrupa'da yaşayan Kürtlerden "bağış", "vergilendirme", "gerillaya yardım" adı altında haraç topluyor. Konuyla ilgili birçok şikayet mektubu güvenlik birimlerini harekete geçirirken, Almanya'da faaliyet gösteren Halkları Koruma Organizasyonu da, "AB Yetkililerine Açık Mektup" başlığıyla 15 Nisan'da mektup yayınladı.
HER TÜRLÜ SUÇU İŞLİYORLAR
Avrupa'da yaşayan PKK mağduru Kürtlerin "acil yardım" çağrılarının dile getirildiği mektupta, "AB'nin terör örgütleri listesinde yer alan PKK'nın, Avrupa ülkelerinde uyuşturucu, insan kaçakçılığı, kara para aklama, sahtecilik, haraç gibi organize suç faaliyetlerinden elde ettiği milyonlarca doları, silah alımında kullandığı" belirtildi. Mektupta yer alan en önemli konu ise, son dönemde tırmanan terör eylemleri ile birlikte örgütün, Avrupa ülkelerinde yaşayan Kürtlerden haraç toplama faaliyetlerini yoğunlaştırdığı uyarısı.
PKK'LILARA MEYDAN DAYAĞI
Bu arada Avrupa'da görülmemiş zorbalıklar yapan PKK, Kürt esnafı, KARSAZ yani Kürt İşverenleri Derneği'ne zorla üye yapmaya çalışıyor. Bunun yanı sıra diğer gurbetçi vatandaşlardan da haraç topluyor. Para vermek istemeyenlerin erkek çocuklarını dağa çıkarmakla, kız çocuklarını ise kaçırıp tecavüz etmek ya da kamplarda devşirmekle tehdit ediyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya'da yaşanan bir olayda, Türklerden haraç almak isteyen bir grup PKK, gurbetçiler tarafından öldüresiye dövüldü. PKK'lılar bu dayaktan sonra haraç toplama işine bir süre ara verdiler. Alman polisinin haraç toplayan PKK'lılara karşı Frankfurt ve Köln'de operasyonları sürse de, gurbetçiler daha sıkı önlem istiyor
DAĞ GİBİ İKİ MEHMETÇİK DAHA GİTTİ
Şırnak Bestler Dereler bölgesinde operasyon yapan askerlere, bir grup PKK'lı tarafından ateş açıldı. Komando erler Servet Yıldırım ve Ayhan Demirci şehit düştü. Ayhan Demirci'nin Zonguldak Ereğli'de yaşayan babası, evlerinde otururken kapı zilinin çaldığını, açtıklarında karşılarında komutanları görünce kötü haber vereceklerini tahmin ettiklerini söyledi. Baba Demirci, "Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Tek tesellimiz oğlumuzun şehitlik mertebesine ulaşmasıdır" diye konuştu. Meclis Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı telgrafı gönderdi.
İrfan DUMLU
Kaynak : http://www.bugun.com.tr/haberler/110507/p48540.html
|
Bu haberde bir gariplik var. Zira Kürtler pkk dan olan rahatsızlığını neden Alman güvenlik kuvvetlerine değilde AB'ye şikayet ediyor? Anlaşılan pkk Güneydoğu Anadolu'da yapmaya çalıştığı şeylerin aynısını gittiği her yerde yapmaya çalışıyor.
Bu arada şehitlerimiz Allah'tan rahmet dilerim, Allah ailelerine sabır versin.
Teşekkürler.
|
 |
Engin
16 yıl önce - Cum 11 May 2007, 17:37
| Alıntı: |
| Kürtler pkk dan olan rahatsızlığını neden Alman güvenlik kuvvetlerine değilde AB'ye şikayet ediyor? |
Büyük ihtimalle benzer olaylar İskandinav ülkeleri, Benelux'daki Kürtlerin de başına gelmiştir, ondan ortak bir çağrıda bulunmuşlardır.
İşte tüm Kürtler bu şekilde pkk ya karşı mücadele etse, ediyorlarsa da bu haberleri basna yansıtsa rahatsız oldukları ayrımcılığın, yanlış alaşılmaların, genellemelerin hepsi çok daha kolay son bulacak, tebrik ediyorum girişimlerini.
|
 |
Necmettin K.
16 yıl önce - Cmt 12 May 2007, 14:32
Türkiyeyi parçalamaya karar verenlerin planlarında zaman zaman düzeltme ve değişiklikler olmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Kuzey Kürdistanın kuruluşunun ertelenmesidir.
Iraktaki boşluktan faydalanların kurdukları kürdüstan AB ve ABD nin planlarına uygun hareket edebilmektedir. Aksi davranışların şuanda imkanı da bulunmamaktadır.
Ancak Güneydoğu Anadoluda kurulması planlanan kuzey kürdistanın henüz oluşmadığı düşünülmektedir. Bir devletin kurulması için her türlü şart olgunlaşsa bile ,ordusu ve uluslararası piyasalarda geçerli parası olmayan bir devlet kurulmuş sayılamaz,devletin ve parasının tanınması gerekmektedir.
Ordu kurma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken ekonomik şartlar olgunlaşmamaktadır. Kürt devletinin ordusunun teşkil edilebilmesi için öyle 300-500 silahlı eşkiya yetmemektedir.
Ortadoğunun en köklü halklarından Filistin bile henüz milli ordusunu kuramamıştır. Ordu kurmak için tüm halkın taraf olması gerekmektedir. Filistinde,emperyalizmin taktikleriyle halkın milli orduya desteği engellenmekte ve halkın ayrılığı körüklenmektedir.
Ülkemizdeki yaşanmış olan tarih ve kader birliği yapılan kürt halkı böyle bir bölünmenin ve ayrı hatlarda olmanın gereğine inanmamaktadır. Tüm baskı ve dayatmalara rağmen halk ülkemizde kardeşçe yaşamaya devam edilmesi taraftarıdır. Yapılan sözde ulusal kongre ve kürt konferanslarına rağmen halkımız ,ayrılma ve yaşadığı alanları terketme inancına sahip değildir.
Kürt konferansını düzenleyenlerin düşüncelarine katılmayanlar,ülkemizde kurulması düşünülen kürdistana katılmanın zaten anlamsızlığına inanmaktadırlar. Çünkü yeni kurulacak devlet onlara hangi imkanları sağlayacaktır. Iraktaki aldatmacalar ve dayatmalar Kürt halkı tarafından bilinmektedir. Ülkemizde ve Irakta sınırlarımıza yakın bölgelerde ikamet edenlerin kandırılması ve onlara vaadedilen şartların sağlanmaması bu konuda yeterince inancın kaybolmasını sağlamıştır.
Yeni hedefler AB deki ve komşu ülkelerdeki Kürt halkının desteğinin de sağlanması olarak belirlenmiş ve AB deki kürtler hedef alınmıştır. Çünkü her türlü baskı ,dayatma ve iftira kampanyasına rağmen Türkiye Kürtleri plana dahil olmamışlardır.
Enson çare Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile kürt halkını her fırsatta düşman edecek yeni kaos ortamları yaratmaktır. Bunun için de başta Üniversiteler olmak üzere sokak çatışmaları ve varoşlar diye tabir edilen halkın kışkırtılması olmaktadır.
Örgüt ,Güneydoğu ve Doğuanadoluda halka ,Devlet Kürt halkının haklarını vermiyor,biz sizin haklarınızı alacağız diye yaptıkları politikanın iflası üzerine yeni stratejiler denemektedirler. Asker kaçağı ve kaçakçı aileleri kendine bağlayan örgüt şimdi de ülkemizin batısında yaşayanlara"devlet sizi fişledi,artık her olaydan sonra çektiği kamera görüntüsüyle size işkence yapacak,dağa çıkın "propagandası yapmaktadır.
Ancak tüm propagandalara rağmen maksadına ulaşamamaktadır. Maksadına ulaşmasa bile halkın arasına soktuğu nifakın etkisiz olduğu da asla söylenemez.
Devletin yapması gereken şu anki en acil ve en gerekli vazife halkı ile elindeki bilgileri paylaşmak ve halkına en doğru haberleri vermektir.
Halk arsında dolaşan bilgilere ne kadar itibar edilmesi gerektiği ve nelere inanılması gerektiği muammadır.
Devlet çıkar ortaya ve doğrusu budur,öyle eline her kalem alanın,her bilgisayar başında klavyeyi tuşlayanın yazdığı doğru değildir der ve halkına gerçek bilgileri verir.
Halk, gerçek bilgileri öyle TV dizilerinden,kime hizmet ettiği bilinmeyen gazetelerden mi öğrenecek yoksa devletin kurumlarının yetkililerinden mi öğreneceklerdir? Devlet resmi yayın organlarını bu konularda değil de (Resmi gazete ,TRT gib) ihale ilanı,yarışma programlarında kullanırsa ,halk kavram kargaşası yaşar.
Yıllarca başka ülkelerin resmi yayın organları devletin resmi görüş ve haberlerini yayınlamışlardır. Resmi TASS ajansı,El Muhaberat ve buna benzer yayınların yaptığını devletimizde yapmalıdır.
Aynı haberin bir başka versiyonu, başka bir haber ajansına göre değişmektedir. Aynı kaza haberinde ölü ve yaralı sayıları bile değişik verilmektedir.
Halkımızın bilgilendirilmesini,yabanncı güçlerin hüsrana uğraması dileklerimle.
|
 |
burakerkıral
16 yıl önce - Cmt 12 May 2007, 14:41
Kürtlerin Pkk yı AB ye şikayet etmesinin sebebi bence,kürtlerin Pkk kimliğinden sıyrılma çabasıdır.Biz temiz ve hiçbir terör hareketine başvurmayan topluluğuz ve Pkk bizden ayrı bişey bizim onlarla alakamız yok demeye getirmişler galiba ama bunu kim yutar...
|
 |
_serhat
16 yıl önce - Cmt 12 May 2007, 15:03
| Alıntı: |
| Kürtlerin pkk yı AB ye şikayet etmesinin sebebi bence,kürtlerin pkk kimliğinden sıyrılma çabasıdır.Biz temiz ve hiçbir terör hareketine başvurmayan topluluğuz ve pkk bizden ayrı bişey bizim onlarla alakamız yok demeye getirmişler galiba ama bunu kim yutar... |
Buna katılmam mümkün değil . Her kürtü Pkk lı olarak görmeyelim , bu çok yanlıştır !!!
|
 |
ersannn
16 yıl önce - Cmt 12 May 2007, 15:21
| Alıntı: |
| Kürtlerin pkk yı AB ye şikayet etmesinin sebebi bence,kürtlerin pkk kimliğinden sıyrılma çabasıdır.Biz temiz ve hiçbir terör hareketine başvurmayan topluluğuz ve pkk bizden ayrı bişey bizim onlarla alakamız yok demeye getirmişler galiba ama bunu kim yutar |
Yaptığınız bölücülüktür ve Kürdistan isteyenlerin ve PKK'nın ekmeğine yağ sürmektedir... Sizi kınıyorum.
|
 |
sultan.d
16 yıl önce - Cmt 12 May 2007, 16:31
Ben kürt değilim ama kürt arkadaşlarım var.Ne insanlıklarından ne dostluklarından yana hiçbirşey kaybetmemiş insanlar yani hala insanlar canavar değiller.Ben yaş kuru bakmaksızın birlikte yakılmasına karşıyım.Bölücülük yapmak insan ayırmak gibi hareket ve davranışlarımız çevremizde bulunan başka kişileride etkiliyor; bölücülük suçsuz insanlara karşı düşmanlık beslemek hep bir uçurum yaratıyor.Unutmayalımki kürtlerde PKK ya evlatlarını kurban veriyor.Bir türkün nasıl canı yanıyorsa evladını kaybedince onunda yanıyor.Belki geçmişe yönelik veya bugün hoş şeyler yaşamıyor olabiliriz kürtlerle ama faturayı hepsine kesmek insafsızlık olur.
Bence Türkiye tam olarak bir bütün olursa ancak güçlü olur.Yıllardır bu topraklarda yaşayan burayı vatanı olarak benimsemiş insanlara karşı ayrımcılık yaparak ne kazanmış oluruz.Ben vatanımı seviyorum ben insanları seviyorum.İnsanları seveni daha çok seviyorum.
|
 |
taner_06
16 yıl önce - Cmt 12 May 2007, 16:38
Elbette her Kürt pkk lı değildir ama ben Kürt olmayan pkk lı duymadım eğer varsada sanırım çok azdır..
|
 |
kemalcanhakkı
16 yıl önce - Cmt 12 May 2007, 21:38
| Alıntı: |
| Elbette her Kürt pkk lı değildir ama ben Kürt olmayan pkk lı duymadım eğer varsada sanırım çok azdır.. |
her oldurulen pkk lının hangi uyrukta oldugunu acıklamıyorlar!
olay guneydoguda oldugu için cogunlukla kürtler pkk lı deniyor boyle bir sey mumkun olamaz
olaylar karadenizde olsa her pkk lı lazmı olacaktı!! sapla samanı ayıralım lutfen
|
 |
Emir25
16 yıl önce - Cmt 12 May 2007, 21:39
| Alıntı: |
| Kürtlerin pkk yı AB ye şikayet etmesinin sebebi bence,kürtlerin pkk kimliğinden sıyrılma çabasıdır.Biz temiz ve hiçbir terör hareketine başvurmayan topluluğuz ve pkk bizden ayrı bişey bizim onlarla alakamız yok demeye getirmişler galiba ama bunu kim yutar... |
Bunun sorumluluğunu birkere Türkiye almış vaziyette... Kürtler Türkiye'nin bir parçası. Ama asıl şu yukardakini diyenin Türklüğünden şüphe ederim ben.
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|