Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Kahve Sevenlere... Afiyet Olsun...
« önceki   12345 ... 555657   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 4
Mehmet F.
10 yıl önce - Cum 11 May 2007, 13:37

İşte TÜRK KAHVESİ :


(+) FK'dan


Hacegan

10 yıl önce - Cum 11 May 2007, 21:22

Eskiden 35 yaşına kadar şekerli kahve içilirmiş, 35 den 50 ye orta, 50 den sonrada sade kahve içilirmiş.

Gözde

10 yıl önce - Cmt 12 May 2007, 00:06

Tam benlik başlık açılmış ama yeni yazabiliyorum.
Beni tanıyanlar benim türk kahvesi tiryakiliğimi bilirler.
Ne kadar azaltmayı denesemde günde 3 kez içiyorum. Allahtan çarpıntı gibi etkiler bana yapmamakta.
Genelde öğünlerden sonra içemyi seviyorum.İçenler bilir yemekten sonra tam bir keyiftir.
Bu başlığa okuyunca aklıma bir anım geldi.
Yurttan arkadaşım Erasmusla Hollanda'ya bir dönemini okumaya gitti.
Ona yurtta benimle özdeşleşen ve beni hatırlatan eşya olarak fincan hediye ettim.
Arkadaşım orada fincanı masasına koymuş .Odasına gelenler kıza " bu fincan ne?Süs eşyası mı?" diye sormuşlar.
Arkadaşımda "Hayır.Bizim ülkemizde türk kahvesi diye bir içecek var.Sizin ekspressolarınız gibi sert ve acıdır.Onu bu minik fincanlarda içeriz " demiş.



Esengül inalpulat

10 yıl önce - Cmt 12 May 2007, 00:27

Bir Türk kahve sever olarak, hiç bir kahve Türk kahvesinin yerini tutmaz ama ebru sanatı ile uğraşınca ebru yapılışını hatırlatan her şey hoşuma gidiyor.

 


g.kurtça
10 yıl önce - Pzr 13 May 2007, 00:26

bizim ev tam bir türk kahvesi tutkunları yeri.evdeki herkes günün farklı saatlerinde kahve isterler benden.abartmıyorum evde 4 kişi olmamıza rahmen günde ortalama 8 fincan kahve yapıyorum.tam film izlerken bir ses'bir kahve olsa da içsek'ileti banadır.kalkıp mutfağa gitme zamanım gelmiştir ya bide eve sabah kahveye gelenleri saymıyorum bu ortalama hesabında.akşam yemeğe gelenlerde kahve içiyor,5 çayına gelenlerde(adı üstünde çay ama nasıl oluyor bilmiyorum ama türk kahvesine bir şekilde sıra geliyor)aman tanrım kahve canavarları içinde kaldım galiba

U. Eren Bağcı

10 yıl önce - Sal 14 Ağu 2007, 21:57

Ben Kahve Dünyası nda içiyorum çok çok güzel oluyor. Evde de yapıyorum. Tek fincanla yapınca köpükten içilmiyor ama çift ve fazlası yapamıyorum



Koray Cerit
10 yıl önce - Sal 14 Ağu 2007, 22:07

Alıntı:
Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır..

1967 yılından sonra içilen kahvelerin hatrı dolmuştur haberiniz olsun

Kahve hakkında önemli şeyler yazamayacağım ama bana göre Kahve bizim ülkemize ait bir içecektir.Ben hayatım boyunca hiç kahve içmedim ama duyduğum kadarı ile güzel bir içecekmiş.
Kahve sevenlere afiyet olsun. Y-A-Ş-A-S-I-N  T-Ü-R-K  K-A-H-V-E-S-İ  


Keremss
10 yıl önce - Sal 14 Ağu 2007, 22:20

Yarama parmak bastınız Türk kahvesi ve Sade bu iki kelime beni çağrıştırıyor...

Ama Türk kahvesine neden Türkiyede Türk kahvesi diyoruz bu konu kafamı kurcalıyor alman kahvesi veya italyan kahvesi yokki hatta Türk kahvesinden başka Kahve yok nescafe var onada zaten kültürümüzde kahve denmiyor...

Türkiye dışındaki ülkelerde Kahve deyince Nescafe akla geliyor ve biz nasıl çay hastası isek onlarda sıcak içecekte kahve (Nescafe) hastası bu yüzden yurt dışında kahve deyince Türk Kahvesimi anlaşılmaz ama Türkiyede Türk Kahvesi denmesi tuhaf değilmi? mesela Türkiyede bi yerde kahve isteseniz nasıl olsun şekerlimi diye sorarlar...

Amaaan neyse kendi kendime polemik çıkartıyorum    Türk Kahvesi veya Kahve ben Hastasıyım gerisi boş...


asumandilekaltun

10 yıl önce - Çrş 15 Ağu 2007, 02:03

Daha önce de bu başlığı nasıl görmem derken bir de baktım ne göreyim görmüşüm hatta yorum bile yapmışım. Ama yeni öğrendiğim bir kahve pişirme yönteminden bahsetmeden geçemiyeceğim. Belki bilenleriniz vardır mutlaka ama ben bilmeyenler için yazayım yine de.

Şimdi cezve denen aracı kullanmıyoruz bu yapım şeklinde.

Fincana bir kaşık kahvemizi, sevdiğimiz şekilde şekerini ve suyumuzu koyuyoruz. Geçiyoruz ocağımızın başına. Yine kısık ateşin üzerinde kahvemizi hiç karıştırmadan fincanı hafif yukarda tutarak pişiriyoruz. Kaynaması biraz geç oluyor ama tadı ve köpüğü harika oluyor. Tavsiye ederim...

Bu ilk denememi Zühre fotoğrafa alırken bu başlık hiç aklıma gelmemişti. Afiyet olsun.

 

(+)


[Tuğralı yüklenen resim küçültüldü - Gözde - Çrş 15 Ağu 2007 01:06 ]


Efkan Sinan
10 yıl önce - Çrş 15 Ağu 2007, 04:03
Benim kahve tarifim


Kahve yapmak için en uygun cezve bakır olanlardır,ateşte tercihen odun ateşi olmalı.Her fincan için 1 tatlı kaşığı kahve ve arzuya göre toz şeker cezveye konur,kahvenin tazelenmesi için ateşte hafifçe tekrar kavrulur,fincan silme su doldurularak,adete göre cezveye eklenir.Kahvenin fincanın her yerine dağılması için karıştırılır ve kısık ateşe konur.Tam kaynamak üzere iken ateşten alınıp köpüğü fincanlara dağıtılır,tekrar ateşe konur,tam kaynadığı sırada alınarak fincanlara doldurulur.Daha sıcak sevenler fincanı ateşte ısıtabilirler.Kahvenin tadını daha iyi alabilmek için mutlaka suyla servis edilip,önceden içilmesi gerekir.Afiyet olsun.
Hazırlayan olsada içsek şimdi



sayfa 4
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
« önceki   12345 ... 555657   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET