1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
melih
16 yıl önce - Pts 30 Nis 2007, 12:26
Ekonomik Dalgalanma...
Gelişen siyasi olaylar nedeniyle bugün kriz bekleniyordu ekonomide..Düşünün ortada siyaset krizi yaşanıyor asker muhtıra veriyor, medya felaket çığırtkanlığı yapıyor,hükümet askere rest çekiyor,TÜSİAD acil erken seçim istiyor..Ben açıkcası 2001 krizine benzer bir kriz bekliyordum çünkü Ecevitin cumhurbaşkanıyla sürtüşmesi Türkiyenin felaketi olmuştu.Bugün ise aynı durumdan kat ve kat daha fazla kriz ortada olmasına ragmen, sabahın ilk saatlerinde borsa yüzde 8 lik kayıpla basladı dolar ise 1.39 seviyelerindeydi.Fakat 1-2 saat içinde herşey rayına oturdu ve dolar gevşedi borsa yükselişe geçti ve sadece yüzde 5 kayıp var borsada şuan itibari ile.Dolar ise 1.37 seviyelerinde.Cuma günü 1.34 seviyelerinde idi.Butun bunlar ekonominin ne kadar sağlam temeller üzerine oturdugunun en büyük kanıtıdır.Dünde Abdullatif Şener dalga bekleyenler yanılır diyerek ekonomiye olan güvenini belirtmişti dün...
|
 |
halil.kocatas
16 yıl önce - Pts 30 Nis 2007, 12:51
| Alıntı: |
| Fakat 1-2 saat içinde herşey rayına oturdu ve dolar gevşedi borsa yükselişe geçti ve sadece yüzde 5 kayıp var borsada şuan itibari ile.Dolar ise 1.37 seviyelerinde |
maalesef herşey rayına oturmadı.Cuma günü 18,60 civarındaki faiz, şu anda 19,60 civarında.1 puanlık artışın hazineye maliyeti 2-3 milyar doları bulabiliyor.Bu duruma sebep olanlar umarım bir daha bu türden anti-demokratik uygulamalara başvurmazlar.Hesap sorma yeri sandıktır.Herkesin bunu böyle bilmesi ve milli iradeye saygı duyması gerekir.Aksi taktirde bu tür dalgalanmaları daha çok görürüz ve bu da ülkemiz için hiç de iyi olmaz.
|
 |
melih
16 yıl önce - Pts 30 Nis 2007, 12:54
| Alıntı: |
| maalesef herşey rayına oturmadı.Cuma günü 18,60 civarındaki faiz, şu anda 19,60 civarında.1 puanlık artışın hazineye maliyeti 2-3 milyar doları bulabiliyor |
1 puan faiz artışı bu kadar siyasi krize rağmen gayet iyi.Hatırlarsanız önceden yüzde 150 faizleri görüyorduk.1 puanlık artışın bile muhasebesini yapar olduysak bu iyi bir gelişmedir genel ekonomi için.
|
 |
m.ertug
16 yıl önce - Pts 30 Nis 2007, 12:54
Konu ve haberlerin etkisi: (İnşallah benzer şekilde devam etmez; merak eden için not: Borsada param filan yok!)
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, Cuma günü ikinci seans kapanışına göre 3.745,18 puan azalarak 43.116,13 puan seviyesinde açıldı. Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 7,99 oranında değer kaybetti. (Anadolu Ajansı 10:08)
http://www.haberler.com/beklenen-oldu-piyasalar-t ...ak-haberi/
İMKB Ulusal 100 Endeksi, birinci seansın ilk yarısında geriledi. Endeks, seansın 1 saat 15 dakikalık bölümünü, Cuma günü ikinci seans kapanışına göre 2.426,17 puan azalarak 44.435,14 puandan geçti. Hisse senetleri bu seviyede ortalama yüzde 5,18 değer kaybetti. İlk bölümde işlem hacmi ise 473,9 milyon YTL olarak gerçekleşti. (Anadolu Ajansı) 37 dakika önce.. 11:49
http://www.haberler.com/endeks-1-seansin-ilk-yari ...tu-haberi/
|
 |
halil.kocatas
16 yıl önce - Pts 30 Nis 2007, 12:59
| Alıntı: |
| 1 puanlık artışın bile muhasebesini yapar olduysak bu iyi bir gelişmedir genel ekonomi için. |
kesinlikle haklısın buna katılmamak mümkün değil.Hatta %18'lik bir faiz bile çok yüksek.AB ortalaması %4 ila %8 arasında.
|
 |
melih
16 yıl önce - Pts 30 Nis 2007, 13:05
Bir iyi haberde Abdullatif Şenerden geldi.Merkez Bankasının döviz rezervinin 64milyar dolar olduğunu ekonominin böyle ufak dalgalanmalardan etkilenmeyecek kadar sağlam olduğunu belirtti.Döviz rezervini açıkça belirtmesi yatırımcıya gözdağı vermek olarakta algılanabilir.
|
 |
Kaptan-ıDeryaİbrahimPaşa
16 yıl önce - Pts 30 Nis 2007, 13:08
eğer e muhtura nın maliyeti bize 3 milyar dolara patladıysa şunu hatırlatmakta fayda var;
3 milyar dolar Ankara-İzmir arası anahtar teslim hızlı tren hattı istasyonları ve tren setlerinin fiyatıdır.. eli taşın altında olmayıp açıklama yapanların nelere mal olduğu insanlara anlatılmalı..
|
 |
hurşit saral
16 yıl önce - Pts 30 Nis 2007, 13:17
Merhaba arkadaşlar.
Ekonomik Dalgalanma:
Dalgalansa ne olur /yazar? Dalgalanmasa ne olur / yazar?
Siz dalgalanan ekonomiyi, Türk Ekonomisi mi sanırsınız?
Borsasının yüzde yetmişi Modernlik Ötesi Küresel Anamal’ın elinde ve denetiminde olan ekonomi, bizim mi sayılır?
Daha Türkiye’ye girmeden güvence altında tutulan, Merkez Bankası ve Dünya Bankası kasalarında yavrulamaya bırakılan “keş” paranın, bizim olduğunu mu sanırsınız?
Bu güvence altındaki kan emici leş kargalarının, evrenin en tatlı karlarını bırakıp gideceklerini mi sanırsınız?
Bu nasıl küresel-parasal-eklemlenmedir ki; “Tikveşli Yoğurt”umuz, “Piyale Çorba”mız bile elimizde değil. Niçin, hep bizim renklerimiz kaybolur; renkhavuzu içinde?
“İndirim yaptık” diyerek yılda yediyüzmilyon dolar kar eden küresel şirketin, Türkiye’yi bırakacağını mı sanırsınız?
Peh! Peh!
Sevsinler.
Ekonomi dalgalanıyormuş.
Bırakalım dalgalansın. Önce o beyefendiler dalgalandırmazlar merak etmeyin. Dünyanın en nitelikli kanı Türkiye’de çünkü.
Şimdi bu yapay “kriz” ile elindekini hemen satan “saftiriklerin” paylarını üleşmek gerek. Bu kurgu iyi bir kurgu. A. Smith bile düşünemez böylesini. Ne de olsa o “Mikro” değerlerde kaldı.
Aniden düşen doları toplar, sonrasında yine yükseltiriz.
Merak etmeyin; yapay dalgalandırmaların ötesinde, ekonomimize bir şey olmaz. Bedeli, halkımızın alınteri ve emeği karşılığı olarak kasalarda peşinen yatmaktadır doğrusu.
Keşke, ekonomimiz de, borsamız da, Merkez Bankamız da; o ulusal duruşu gösterip dalgalanabilse. Küresel Anamal; yatırımdışı, salt rantsal ürem’e dayalı parayı içeri sokma cüretini gösterebilmese.
Hoşçakalın, sevgili dostlar.
|
 |
cihanist
16 yıl önce - Pts 30 Nis 2007, 13:17
Bizim ekonomimiz tamamen dışarı bağımlı durumdadır. Yani bir kriz olacaksa buna önce yabancı yatırımcılar karar verir. Sonra bir neden uydurulup kriz yaratılır. Şu an ekonominin durumu çok iyi diyenler bazı verilere bakıldığında haklı olabilirler. Ama en kötü bağımsız ekonomi, dışa bağımlı en iyi ekonomiden iyidir.
|
 |
Kemal Bayır
16 yıl önce - Pts 30 Nis 2007, 13:28
Dışa bağımlılık, dış güçlerin etki alanında olmak, oyuncağı haline gelmekle sonuçlanıyor.
Dolayısı ile bu Sermayenin oyununa düşmemek için olası her imkan sonuna kadar
değerlendirilebilmeli, aksini düşünmek dahi istemiyorum :
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=363207#363207
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|