Ana Sayfa 882 bin Türkiye Fotoğrafı
Kayseri'de ne nerede yenir, nereye gidilir?
« önceki   123 ... 161718 ... 373839   sonraki »
Ana Sayfa -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ilker22
4 yıl önce - Sal 19 Oca 2010, 17:58

Serpil Abla yı da tavsiye edebilirim.2 Şubeşi M.Şİmşek Caddesinde 1 Şubeside Talas da..


SERDAR587

4 yıl önce - Cum 22 Oca 2010, 20:37

Çok yemem ama,Bursalılar gelsin Elmacıoğlunda iskender yesin,sonrada eğer yüzleri kalırsa ''Meşhur BURSA İSKENDERİ''diye ortada gezsinler.Konyalının etliekmeği Konya'dakini aratmaz.Dalyan balıkçılıkda çupra yemenizi tavsiye ederim,ama sadece çupra yiyin,parmaklarınız dursun.Hacıbaba'yı pek tavsiye etmem,yemeklerin içinden bilumum haşarat çıkabilir.Eski sanayide kısmet kebapda Sivas köftesi şiddetle önerilir.Kıskaçlı'da et ve koyun yoğurdu enfes.Çalı kurufasulyede tabiiki kuru fasulye,eğer bulabilirseniz patlıcan kebabı.Numan ustada sac kebabı,birde çınaraltında sac kebabı,üstüne tahinli kadayıfı unutmayın.Afiyet olsun.

onurnazliaka
4 yıl önce - Çrş 03 Şub 2010, 02:12

Öncelikli olarak sizlere bir unlu mamül dükkanı önermek istiyorum. Özellikle sitemizin değerli üyeleri ve bunun yanısıra Kayserili tanıdıklarımdan almış olduğum olumlu bilgilerle bir unlu mamül dükkanına yöneldim. Burası Alp&Gül Unlu Mamüller'di.

Alp&Gül Unlu Mamüller Kılıçarslan Mahallesi Mustafa Şimşek Caddesi No:41/A'da yer alıyor. Öncelikli olarak Kayseri gibi bir unlu mamülcü cennetinde unlu mamül satan yer bulmamakla zor olmamakla birlikte bu satılan unlu mamüllerin tümünün çok güzel olması zor oluyor, aradan 1-2 ürün çok iyi olmayabiliyor. Nitekim geçen sene bir başka yerden yaptığımız unlu mamül alışverişinde pek çok ürün güzel olmakla birlikte mantı ve su böreğini beğenememiştik. Oysa Alp&Gül'ün tüm ürünleri kaliteyi tutturmuş, bu açıdan Alp&Gül belli bir kalite ölçütünün altına düşmüyor.

Alp&Gül'de mantı, su böreği, bazlama, baklava, kete, poğaça, Çerkez böreği, kurabiyeler, tuzlu ve tatlı kuru pastalar, katmer ve daha nicesini bulmak mümkün. Belirttiğim gibi bu ürünlerin tümünün belli bir kalite düzeyinde -ki bu kalite düzeyi oldukça iyi- bulunmasıysa en büyük artı. Özellikle su böreği ve katmerde çok başarılı olduklarını söylemeliyim, bu ürünlerden daha çok almadığıma pişmanım. Hakeza baklavada ve kuru pastada çeşit sunmaları ve sadece ''S'' pastada takılı kalmamaları da çok doğru. Bunun dışında mekana özel Çerkez böreği de poğaça ve keteye iyi bir seçenek.

Alp&Gül'den o gün 110 liralık alışveriş gerçekleştirdim. Araçta yer imkanımız olsa daha çok ürün alabilirdim, ancak yer sıkıntısı dolayısıyla ne yazık ki o kadarlık ürün alabildim. Özellikle Ankara gibi unlu mamül satan yerlerin az ve mamüllerin ya ucuz ve kalitesi Kayseri'den düşük ya da Kayseri'yle denk kalitede olmakla birlikte ondan en az 2 kat pahalı olduğu ve genel olarak pastane sisteminin geçerli olduğu, unlu mamülcüye pek az denk geldiğiniz bir yerden Kayseri'ye gidince o unlu mamülcülerin değerini anladım. Ancak öyle bir unlu mamülcüye uğramalıydım ki ürünler kusursuz olmalı ve kalite, fiyat, temizlik unsurları da şart olmalıydı. İşte Alp&Gül o güzelim ürünleri bana oldukça ucuz sundu. Kayseri'ye gelmeden yaptığım araştırmada birçok unlu mamülcünün fiyatlarına kıyasla Alp&Gül'ün fiyatlarının daha uygun olduğunu tespit ettim. Zaten işletmenin sahibi de etraftaki yoğun talep dolayısıyla, müşterileri korumak için 2 senedir ürün fiyatlarını aynı tuttuğunu belirtti ki bu oldukça güzel bir durum. Yine işletme sahibi beyfendinin müşteriyle nazik bir biçimde ilgilenmesi, müşteri memnuniyetini temel ilke olarak benimsemesi de bu işletmeyi başarıya ulaştıran bir etken.

Mekanda yaptığım güzel bir alışveriş sonrasında Ankara'ya geldiğimde ürünleri oldukça merak ediyordum. Nitekim büyük bir hevesle paketleri açınca yanılmadığımı anladım. Bu oldukça kaliteli ürünlerin kimisi birkaç gün içerisinde biterken kimisi hala derin dondurucumuzda bekliyor. Ve bana iş çıktı, Kayseri'ye gidince Alp&Gül'e uğramadan edemeyeceğim anlaşılan!

2. olaraksa malumu tekrar ilan edeyim. Kaşıkla gerçekten oldukça güzel ürünler sunuyor. Mantı ve yağlama çok başarılı. Fiyatlar biraz pahalı olsa da klasik ürünler olan mantı ve yağlamadan şaşmadığınız sürece şehirden çok da farklı bir hesap ödeyeceğinizi sanmıyorum. Ayrıca mekanın kış bahçesi, sofra düzeni ve servisi de oldukça yerinde. Kayseri'ye gelip de garanti bir mantı ve yağlama yemek için çok iyi bir seçim olacağı kesin!


En son onurnazliaka tarafından Çrş 03 Şub 2010, 14:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


Taskin Cahit

4 yıl önce - Çrş 03 Şub 2010, 07:46

1980 yılında 15 yasindayken Kayseri'den ayrılmıs ve son 30 senesinin sadece 10-12 gununu Kayseri'de gecirmis birisi olarak Kayseri'deki lokantaciligin son yillardaki gelisimi beni hayrete dusurdu. Cunku 70 li yillarda ailece gidilebilecek bir kac lokanta vardi. Zaten o yillarda disarida yemek yeme aliskenligi da pek yoktu sanirim. Kayseri mutfaginin sunumu konusunda Kayserililer epeyce gec kaldilar. Kayseri'yi bu eksigini kapatmis, epeyce yol almis buldum.
Yine de 70 li yillarda elarabasinda satilan, legenden kasikla surulen pis pis caman-ekmegin tadi damagimda.


mehmetc61
4 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 10:18
Kayseriye sonunda aranılan özlenilen lezzet geldi.


Düvenönünde açılan Beyzade Gaziantep baklavaları.Bi kere Antepfıstıklı baklavası on numara.Ağzıma aldığımda hışırtt diye bir ses ve damağıma saçılan enfes lezzet.Buraya giden arkadaşlar bana dua edecek.Ben baklava severim ama kadayıfıda süper.Heleki bi beyzade dürümleri var onu yiyen keyfe gelir.Not:Bağımlılık yapar dikkat edin:D


Berkay Subaşı

4 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 14:07

Saç ve Adana dürümde Numan Baba'yı şiddetle öneriyorum.İsatasyon caddesinin arka tafafında ,ordu evinin 500 m civarı arkasında ara sokaklarda bir yerde kalıyor.

cengizayan
4 yıl önce - Cmt 06 Şub 2010, 00:54

son yillarin en en güzel olayi, beyzade baklavanin hakiki antep baklavasini kayseriye getirmesi oldu, sagol beyzade baklava, kayseri ilk defa sayenizde antep baklavasi yiyor

ibrahim alıcı
4 yıl önce - Sal 09 Şub 2010, 16:45

Tatilde Kayserideydim.Talasta eski Ermeni kilisesi'nin olduğu yerde yeni bir yer keşfettim.4 tane odadan ibaret olan Mekan'da odalar gayet otantik,taşla kaplı içerisinde sobalar var.Menüde çay,kahve,meyveli çaylar,gözleme var.Ayrıca istediğiniz zaman kestane getiriyorlar,kendiniz sobada pişiriyorsunuz.Sobayı siz yakıyorsunuz,kömürü siz atıyorsunuz.Kendin pişir kendin ye hesabı çok hoşuma gitti..
Fiyatlar'da oldukça ucuz bir bardak çay 50 kuruş,Bir porsiyon gözleme 3 lira..
Tavla,dama herşey var mekanda.
Fotoğrafını çekemedim,gece 1'e kadar açık.Herkesin gitmesini tavsiye ederim.
Talas'da Marco Pascha'nın tam karşısında Mesti Mekanın olduğu tarafta Eski Ermeni Kilisesinin altında..Harman Mahallesi

Unutmadan ekleyeyim dedim İpeksaray'da açılan Monem Restaurant bana göre şu an Kayseri'nin en kaliteli Restaurant'ı.İpeksaray Monem'de özelllikle Çorba içmenizi tavsiye ederim.
Kaşıkla'nın Alparslan Şubesi'nin yenilenmiş halide görülmeye değer.

Alıntı:
Saç ve Adana dürümde Numan Baba'yı şiddetle öneriyorum.İsatasyon caddesinin arka tafafında ,ordu evinin 500 m civarı arkasında ara sokaklarda bir yerde kalıyor.


Valla eskiden Adem Babaya'da,Numan Babaya'da çok sık giderdik Lisedeyken dersane zamanları..
Numan Baba ve Adem Babanın porsiyonları çok az,Adem Baba'da gelen bir saç kebap'a bir çatalı bütün etlere batırabilirsiniz nerdeyse..Kebapçı Şakir'de Mehmet Yaşin'in Yol Üstü lezzet durakları kitabında olmasına rağmen lezzeti iyi olsada oranında porsiyonları çok az..
Kayseri'de yine kebabı yiyebileceğiniz en iyi mekan Elmacıoğludur.Ben,Elmacıoğlundan vazgeçmem Ciğerci Mehmet'de eskisi gibi değil kaliteyi bozmuş,en son geçen hafta Kayserideyken gittim tam bir fiyasko..


En son ibrahim alıcı tarafından Çrş 10 Şub 2010, 09:39 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


ibrahim_elgun

4 yıl önce - Çrş 10 Şub 2010, 13:29
AĞAÇALTI


YENİ SANAYİDE Kİ AĞAÇALTI KEBABI ÖNERİYORUM ? BİR YİYEN BİRDE YEMEYEN PİŞMAN BENCE

mehmetc61
4 yıl önce - Cum 12 Şub 2010, 21:58
KAYSERİDEKİ ANTEP BAKLAVACISI.


Damak tadıma çok düşkün biri olarak.Damak tadına düşkün insanlara önerebileceğim 2 yer var kayseride 1.si ve en güzeli BEYZADE GAZİANTEP BAKLAVARI.düvenönünde merkez pide fırınının yanında .En iyi kıymalıyı ora yiyeceksin üzerinede en iyi baklavayı BEYZADE DE.
2.side Nar-ı beyza ordu evi arkası özal plaza altı sivas köftecisi yanında orada güzel fakat çeşidi az.Beyzadeyi bulduktan sonra orayı bıraktım. Daha iyi bi yer bilen varsa lütfen söylesin.


cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
Ana Sayfa -> HABERLER ve SOHBET