sayfa 1  |
 |
Patron
19 yıl önce - Cmt 08 Ksm 2003, 13:09
İstanbul Galata Köprüsünü Açıkken Gördünüz mü?
Bozuk olduğu için pek açılamayan Galata köprüsünü geçen sene
yarı-açıkken bir kere yakalamıştım :
(+)
(+)
|
 |
Faruk
19 yıl önce - Cmt 08 Ksm 2003, 13:16
Bir tane'de ben yakalamistim
(+)
benim anlamidigim bu köprünün üzerine nasil ray döseyecekler okudugum kadariyla
eminonun'deki tramvay köprünün üzerinden devam edecek karaköy'e dogru.
Köprünün ortasindaki açilan yer bazen sallaniyor
|
 |
Bora
19 yıl önce - Pts 10 Ksm 2003, 13:26
FARUK demiş ki: |
benim anlamadigim bu köprünün üzerine nasil ray döseyecekler okudugum kadariyla
eminonun'deki tramvay köprünün üzerinden devam edecek karaköy'e dogru.
Köprünün ortasindaki açilan yer bazen sallaniyor |
bu konu benide biraz meraklandiriyor, ray olayini sorun degilde acilir kopru uzerinde tramvay direkleri ve elektrik sistemi nasil kurulacak acep
|
 |
Akın Kurtoğlu
16 yıl önce - Pts 30 Ekm 2006, 06:15
Haliç Köprüleri (Galata ve Unkapanı), yaz sezonunda haftada 1 defa, kış sezonunda ise haftada 2 defa sabaha karşı 03:00-05:00 saatleri arasında açılır ve Haliç Tersaneleri'ne gemi giriş-çıkışı gerçekleştirilir. Galata Köprüsü baskül sistemiyle yukarıya doğru açılırken, Unkapanı Köprüsü orta dubasının kenara çekilmesiyle açılır. Köprülerinin açılması sırasında, kara trafiği Haliç Köprüsü'ne yönlendirilir.
Akın KURTOĞLU
|
 |
fatih sey
16 yıl önce - Pzr 31 Arl 2006, 02:51
Peki Akin Bey,
Bir sey sorabilir miyim? Soyle demissiniz:
Alıntı: |
Haliç Köprüleri (Galata ve Unkapanı), yaz sezonunda haftada 1 defa, kış sezonunda ise haftada 2 defa sabaha karşı 03:00-05:00 saatleri arasında açılır ve Haliç Tersaneleri'ne gemi giriş-çıkışı gerçekleştirilir. Galata Köprüsü baskül sistemiyle yukarıya doğru açılırken, Unkapanı Köprüsü orta dubasının kenara çekilmesiyle açılır. Köprülerinin açılması sırasında, kara trafiği Haliç Köprüsü'ne yönlendirilir
|
Su an Galata Koprusu'nun uzerinden tramvay geciyor. Halic tersanelerine gemi giris cikisi nasil saglanacak?
|
 |
Akın Kurtoğlu
16 yıl önce - Pzr 31 Arl 2006, 18:25
Alıntı: |
Su an Galata Koprusu'nun uzerinden tramvay geciyor. Halic tersanelerine gemi giris cikisi nasil saglanacak? |
Galata Köprüsü baskül köprüdür ve kapakları yukarıya doğru açılır. Tramvay rayları, zeminin üzerine sıkıca raptedilmiş olup, kapakla birlikte hareket ederler. Kapaklar yeniden yerlerine oturtulduğu zaman da, ray uçları birbirlerine tekrardan denk gelirler...
Akın KURTOĞLU
|
 |
kaptan_bey_
16 yıl önce - Pzr 21 Oca 2007, 14:03
Peki bu köprü açıldığında raylar diğer ray ile bağlantısı kopuyor sonra Bağlantısı yeniden birleşiyor... Mutlaka Hafif Metro raydan çıkardı...
TEŞEKKÜRLER
|
 |
gogo
16 yıl önce - Pzr 21 Oca 2007, 21:58
yazları sabaha karşı 5,- 5 30 civarları açık oluyor hep.
|
 |
Akın Kurtoğlu
|
 |
mordehay kohen
16 yıl önce - Çrş 24 Oca 2007, 10:31
Galata köprüsü : şu anda balat hasköy arasında bulunan eski galata köprüsü 1912 senesinde alman
M.A.N şirketi tarafından inşa edilmiştir .
Eminönü karaköy arasında bulunan şimdiki köprü ingiliz Thaysen şirketler gurupları ihaleyi kazanmışlardır.
fakat köprüyü inşa eden STFA şirketidir {sezai türkeş fevzi akkaya } köprünün maliyeti 47 milyon $ olarak hesaplanmış fakat son maliyeti 59 milyon $ a mal olmuştur . köprü 114 kazık üstüne oturuyor. köprü sabit olduğu için eski vapur iskeleleri iptal olup sirkeci eminönüye karaya taşınmışlardır . temeli 13 ocak 1987 senesinde atıldı . ve açılışı 17 haziran 1992 senesinde o devrin başbakanı sayın süleyman demirel tarafın yapılmıştır .
kaynak eser tutelin haliç kitabı
|
 |
sayfa 1  |