Uluslararası statüye getirilen Gaziantep Havaalanı artık, resmen Gaziantep Uluslararası Havaalanı olurken, uçakların sisli ve yağışlı havalarda inmelerini ve kalkmalarını sağlayan ILS cihazının da takıldığı öğrenildi.
1998 yılında inşaatına başlanan ve 2006 yılında ise tamamlanarak Uluslararası Havaalanı Statüsüne getirilen Gaziantep Uluslararası Havaalanı, artık resmi olarak Uluslararası Havaalanı oldu. Gaziantep Havaalanı'nın Uluslararası Havaalanı olduğuna dair karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu arada, daha önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdür Vekilliği görevini yürüten Mehmet Kök'ün ise, Gaziantep Havaalanı'nın uluslararası statüye girdiği için, Gaziantep Uluslararası Havaalanı Başmüdür Vekili olarak görevine devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, Gaziantep'te, özellikle kış aylarında, yoğun sis ve yağış nedeniyle sık sık uçuş iptallerinin yaşandığı Gaziantep Havaalanı için bu yıl alınan ILS (Hassas Alet Yaklaşma Sistemi) cihazının da takıldığı öğrenildi.
Havalimaninda Körük sistemi mevcut degil. Kücük bir Terminal Binasi ve bu Havalimanida ileride malesef kapasiteye cevap veremeyecek....
Sanırım sizler tek bölümü gördünüz.Oysa havalimanında ki bina çok büyük.Yoğun olmadığı zamanlar tek bölüm açılıp kullanılıyor
Ayrıca yeter ki ihtiyaç olsun , gördüğüm kadarı ile alan bayağı büyük ve de müsait
Bu kadarda olmaz dedirtecek bir olay. Düşünün Türkiyenin 6. büyük ilinin bir Kargo Bölümü 3. kez iptal edildi. Bundan sadece Gaziantep değil tüm komşu iller faydalanacaktı. Bu şu anlama geliyor. Koskoca Gaziantep Sanayisi, Adanaya yönlendirmeye devam edlecek. Oysa eski Terminal şu an boş bir vaziyette duruyor (alttaki Resim). Yazık degilmi Gaziantepli iş adamlarımızın Kargolarını Adana'dan göndermeye ve aldırmaya? Bu zaman kaybı ve de bir yılda milyon YTL dir cöpe atılan. O paralarla Gaziantepe onlarca fabrika kurulabilinirdi......
Su an boş bir vaziyetteki eski Havaalanı Terminali.
Geçen günler bu haberle öğrendim!
KASIT MI, İHMALLİK Mİ, İLGİSİZLİK Mİ ?
Gaziantep havaalanına kargo binası yapılması yolundaki tüm çabalar maalesef boşa gitti. Çünkü DHMİ'nin farklı şartlarla yaptığı ihalenin 2'ncisine katılan olmayınca, şehrimiz için çok önemli olan ihale iptal edildi. Böylece şimdilik kaydıyla, Gaziantep uzun bir süre hava yolu kargo ulaşımından mahrum bırakıldı.
Geçtiğimiz yıl gazetemizin gündeme taşıdığı havaalanına kargo binası için başta Sanayi Odası olmak üzere, Ticaret Odası ile iktidar ve muhalefete bağlı bazı milletvekilleri harekete geçmişti. Sadece şehrimizdeki firmalar değil, bölgedeki firmaların da büyük sıkıntılar yaşadığı Adana ,Ankara veya İstanbul'dan yaptıkları hava yolu kargo taşımacılığında çekilen maddi manevi sıkıntılara son verilmesini sağlayacak bu teşebbüs maalesef sonuçlanamadı.
DHMİ İSTEMİYOR MU ?
DHMİ'nin mevcut eski bina varken, kargo için yeni bina şartı getirmesi ve ihale şartnamesinde zorlaştırıcı maddelere yer vermesi, bu ihaleye katılmak isteyen firmaları geri adım attırdı. Yapılan ilk ihaleye katılan 2 firmanın teklifi düşük bulundu ve 2. ihale yapılması kararlaştırıldı. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan ikinci ihaleye kimse katılmayınca, ihale iptal edildi. Bu konuda görüşlerini aldığımız firma sahipleri, DHMİ'nin işi yokuşa sürdüğünü iddia ederek "şartnameye getirdiği teklifi kabul etmek çok zor. Çünkü kurulan komisyon önce 4 bin metrekarelik alana bina yapılmasını istedi. Araziye yapılacak olan binanın metrekaresi 2 dolara 5 yıllık işletmek üzere verileceğini söyleyen komisyon üyelerine, bunun maliyetinin büyük olacağı söylenince bu kez bin metrekareye düşürdüler. DHMİ yetkilileri bu binayı ihaleyi kazanan firmanın yapmasını tesisini kurmasını ve buna karşılık 5 yıl boyunca işletmeciliğini yapmasını teklif ederek para vermek istemiyor. Henüz bir sistem oturmamış, ne olacağı belirsiz bir yatırıma kim girmek ister? Bizce DHMİ bu işi yokuşa sürdü" diye konuştular.
GAZİANTEPLİ ŞİRKETLER İLGİSİZ Mİ ?
Öte yandan bu konuda farklı görüşler de ortaya atıldı ve Gaziantep'te faaliyet gösteren ve özellikle yurt içi ve dışı hava kargo taşımacılığı yapan şirketlerin ilgisiz olduğu iddia edildi. DHMİ'nin kargo binası için ikna edilmesi ve ihale açmasınının sağlanmasına rağmen, şirketlerin bu konuda hassas davranmadığını söyleyen bazı bürokratlar ise "hem şikayetçi olurlar, hemde ellerini taşın altına koymazlar. İş ihale safhasına gelmiş, DHMİ belki ağır gelebilir ama uzun vadede önemli bir kazanç elde edinilmesi yolunda bir teşebbüse geçmiş, ancak Gaziantepli şirketler bu konuya ilgisiz kalmışlardır. Oysa hava yolu kargo ile en çok işi olan birkaç şirket kendi arasında ittifak etse, hem kendileri, hemde Gaziantep kazançlı çıkacaktı. Bize göre DHMİ'nin şartları belki ağır gelebilir ama Gaziantepli şirketlerin de büyük ihmalliği ve ilgisizliği görmemezlikten gelinmemeli"diye konuştular.