1 milyon Türkiye fotoğrafı
|
 |
hüsnü öz
16 yıl önce - Prş 01 Mar 2007, 11:32
Küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla bugün yerel saat farkı gözetilmeksizin, 19.55-20.00 saatleri arasında dünyanın dört bir yanında enerji kaynakları kapatılacak.
Eylem, söz konusu kesintiyle meydana gelecek enerji tasarrufunun önemine değinerek yetkilileri harekete geçirmeyi amaçlıyor.
5 dakika karanlık kampanyası, çevre örgütlerinin girişimiyle internet üzerinden yürütülüyor.
Kampanya uyarınca, 1 Mart akşamı saat 19.55 ile 20.00 arasında binalarda ışıklar söndürülecek, elektrikli gereçler kullanılmayacak. Sürücüler, araçlarını kenara çekecek ve kontak kapatacak.
|
 |
Serdarjr
16 yıl önce - Prş 01 Mar 2007, 11:44
| Alıntı: |
Küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla bugün yerel saat farkı gözetilmeksizin, 19.55-20.00 saatleri arasında dünyanın dört bir yanında enerji kaynakları kapatılacak.
|
Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma adına,lütfen bu eyleme katılalım.Tüm dünya liderlerine beş dakikalık olsa bile enerji kullanmamanın,doğayı kendi haline bırakmanın ne demek olduğunu hatırlatalım.
|
 |
Deniz Batmaz
16 yıl önce - Prş 01 Mar 2007, 15:06
Bu akşam saat 19:55-20:00 arası muhtemelen arabamla yolda olacağım. Ben eyleme katılmayı düşünüyorum. Ancak, 10 Kasım 2006 sabahı BursaRay ile yolculuk ediyordum. Saat 09:05'te trafiğin dahi durmadığı şehrimiz Bursa'da katılımın az olacağını düşünüyorum..
|
 |
Armağan Örki
16 yıl önce - Prş 01 Mar 2007, 16:25
1 Mart 2007-Küresel Isınma Karşıtı Eylem
Bugün (1 Mart) 19:55 ile 20:00 saatleri arasında, tüm dünyada, yerel saat farkları dikkate alınmadan (herkes kendi saatinde) tüm enerji kaynaklarının kullanımı bırakılacak.
Araçlar yol kenarına çekilip motor durdurulacak, telefonlar kapatılacak, lambalar söndürülecek, tv-radyo-pc gibi şeyler kapatılacak, sular kullanılmayacak, tüpler kapatılacak vs.
Yalnız bu 5 dakika ile hem doğaya ve insana olan saygımızı göstermiş olacağız, hem de istersek nelere kâdir olduğumuzu anlayacağız.
Amaç, tüm dünyada, bu tehlikeli gidişata dur demesi gereken yetkililerin dikkatini çekebilmek.
Kendiniz ve doğa için olmasa da, gelecekleriniz için 5 dakikalık bir fedakârlıkta bulunabilir misiniz?..

En son Armağan Örki tarafından Prş 01 Mar 2007, 16:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
|
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|