sayfa 1  |
En Çok Hangısini İzliyorsunuz? |
1. As TV |

|
12.4% |
[22] |
2. Line TV |

|
19.2% |
[34] |
3. Marmara TV |

|
2.8% |
[5] |
4. Olay TV |

|
65.5% |
[116] |
|
Toplam Oy : 177 |
|
 |
bora 2007
16 yıl önce - Sal 20 Şub 2007, 00:29
Bursa'daki Yerel Kanallar
bursadaki yerel kanallar sizce bursa için yeterlimi?
En son bora 2007 tarafından Sal 20 Şub 2007, 00:44 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
|
 |
Akın Alan
16 yıl önce - Sal 20 Şub 2007, 00:34
Amacı sesini duyurmak değil zaten.
Yerel kanalların amacı Bursalıyı bilgilendirmek.
Zaten o yüzden yerel kanal deniyor.
|
 |
bora 2007
16 yıl önce - Sal 20 Şub 2007, 00:45
selam
eleştirinizi doğru buldum sorumu söylemek istediğim gibi soramadım ve düzelttim şimdi buyrun lütfen arkadaşlar
|
 |
mehmet emin
16 yıl önce - Sal 20 Şub 2007, 00:47
bence yeterli, neden derseniz olay tv yi bilmeyen yoktur sanırım, ben mesela bursa yı olay tv den takip ediyorum.
|
 |
bora 2007
16 yıl önce - Sal 20 Şub 2007, 00:55
mrb
olay tv yi ilginctir kayseride uydudan seyreden arkadaslarim olay tv nin bursanın yerel kanalı olduğunu bilmiyorlardı o gerçekten tuhafıma gitmişti.
olay tv yi bir yabancı gibi seyredersek acaba seyrettiğimiz kaçıncı gün olay tv nin bursanın bir yerel kanalı olduğunu anlayabiliriz merak ediyorum doğrusu
|
 |
Akın Alan
16 yıl önce - Sal 20 Şub 2007, 00:56
Şu anda Türkiye'de İstanbul medyasından sonra en gelişmiş medya ağı Bursa'dadır.
1-Olay TV
Olay Tv eskiden NTV'yi bünyesinde barındırdığı için teknolojik altyapısı çok gelişmiş bir kanal.
2- AS TV
Nuri Kolaylı yönetimi devraldıktan sonra AS TV de gözle görülür bir değişme yaşandı.
Flash Tv de bir zamanlar Bursa kanalıydı ama sonradan merkzini haklı sebepler dolayısıyla taşıdı.
Bursa Tv,Marmara TV gibi kanallar var,Line Tv de vardı.Ama onlar bu dev kanalların yanında biraz sönük kaldı.
Bursa için yeterlimi dersek bence yeterli değil 1 kanala daha ihtiyacımız var.Ama daha tarafsız bir kanal...
|
 |
Ebru K.Türk
16 yıl önce - Sal 20 Şub 2007, 10:04
Alıntı: |
Line Tv de vardı.Ama onlar bu dev kanalların yanında biraz sönük kaldı. |
Line TV bir ara teknik açıdan ve yayın içerği açısından çok berbat yayın yapardı. Eskiden haftada 3-4 kez aynı filmi gösterirdi ve o filmler hep 1950/60lı yılların filmleri olurdu. En çok da "Oz Büyücüsü"'ne denk gelirdim Hiç bir zaman Test Yayını modundan çıkamadı ama son birkaç aydır birden bire yayın kalitesi arttı. Üstelik o kanalda gördüğüm Bursa sanki İstanbul'un İstiklal Caddesi ile Nişantaşı, Bebek, Etiler civarındaki elit caddeleri gibi.
Şimdilerde ise LineTV'de yayınlanan programlar artık daha çok sokak röportajları oluyor. Bilerek mi yapıyorlar bilmiyorum ama o kanalı izlerken yoldan rasgele çevirdikleri insanların ve mekanların Bursa olduğuna inanmakta zorlanıyorum bazen. Çünkü en basitinden Santral Garaj'da biriyle konuşuyor bile olsalar kamera öyle bir açıdan çekim yapıyor ve arkada öyle görüntüler çıkıyor ki sanki Bursa değil Paris'miş gibi geliyor bana. Abarttım biraz ama hakikaten hem röpörtajlara seçtiği insanlar hem kullandıkları açılar ve çekim teknikleri son derece modern ve hiç bir sorunu olmayan bir Bursa şehri görüntüsü veriyor.
Bazen de özel konukları olan programlar yapıyorlar. Orada da aynı şeyler dikkatimi çekti. Çıkan karakterleri tanımıyorum ama ya Japon, ya Amerikalı, ya Fransız kısaca hep Türkçeyi öğrenmiş ve Bursa'da yaşadığını söyleyen yabancılar çıkıyor. Özel konuklu programlarını geçtim sokak röpörtajlarında bile arkada Avrupa'dan geldiği her halinden belli yabancılar geçiyor. Hani demem o ki LineTV nasıl yapıyorsa şaşırtıyor beni. Farklı bir Bursa varmış gibime geliyor. Bir ara yayınladığ belgeseller dışındaki Bursa ile ilgili programları izleyin derim Hak vereceksiniz sanırım bana
|
 |
SABRİ BİLGİN
16 yıl önce - Sal 20 Şub 2007, 10:37
Yerel kanallar açısından Bursalılar olarak şanslı olduğumuzu söyleyebilirim.Özellikle Olay Tv kaliteli yayın yapıyor ama arasıra yoldan çıktığını düşünüyorum.As Tv'nin programlarını da kendi adıma beğeniyorum ama bana göre As Tv'nin yayın programı o kadar dağınık ki ana haber bülteni dışında hangi programın kaçta başladığı belli değil.Çok uzun süren reklamlar, aralara sıkıştırılan yayınlar As Tv'yi izlemekten beni zaman zaman uzaklaştırıyor.Zaping yaparken gözüme en çok ilişen şey reklamlar oluyor.Olur da reklamsız bir anı yaklarsanız As Tv'de de oldukça kaliteli programlar yayınlanıyor.Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama As Tv biraz daha Bursa ağırlıklı yayınlar yapıyor Olay Tv'ye göre.Bunda Olay Tv'nin uydudan tüm Türkiye ve Dünyaya yayın yapmasının, As Tv'nin ise şimdilik yalnızca Bursa'da izlenebiliyor olmasının etkisi vardır.
Line Tv el değiştirdikten sonra ilk olarak yayın kalitesini artıran değişimler yaşandı.Bunu test yayınları izlerken hepimiz farkediyoruz sanırım.Test yayını çok uzattıklarını düşünüyorum ama insanların aklına kanalın adını kazımak için bu süreyi bilerek uzattıkları kanaatindeyim.
Son olarak kanallarımızın altyapı,kurumsallaşma vs. açılardan biraz daha gelişmelerini ve merkezleri Bursa'da olmak ve yayınlarındaki Bursa programlarını azaltmamak şartıyla tüm Türkiye'den izlenebilir hale gelecek sistemi kurmalarını diliyorum.Bence oldukça iyiler.
|
 |
çiğdem a.
16 yıl önce - Sal 20 Şub 2007, 17:31
bursa da bildiğim kadarıyla olay tv ve as tv var.olay tv bursa yı tanıtmak için yeterli bence.olay tv haberlerini takip ediyorum.tv de bursa yı ve bursa nın köylerini dahi tanıtmak için programlar da var .tabi daha da gelişmesi elbette güzel olur.
|
 |
_TaLiP_
16 yıl önce - Sal 20 Şub 2007, 21:22
olay medya son 4-5 yıldır ulusal medyacılık yolunda ilerliyor.bursayla ilgili eskisi gibi o kadar çok prog. yapmıyor.yani final adıyla ün salan bi Bursaspor prog.(ki yorumcularından sadece i. kemankaşı sewerim)ve ana haberde bursa gündemi denen bölümden başka bursayla ilgili öyle ahım şahım bi prog. kalmadı.mesela olay gazetesinin manşetleri bildim bileli ulusal kaynaklı haberlerle ilgilidir.nie bursa haberleriyle ilgili manşet atılmaz anlamam.yerel gazete dediğin DAHA çok kendi bölgesiyle ilgilenmez mi?
|
 |
sayfa 1  |