Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Er-Han

16 yıl önce - Prş 08 Şub 2007, 09:54
Sağlık Ocakları




Burçin.
16 yıl önce - Cum 09 Şub 2007, 10:32



busegül

16 yıl önce - Cum 09 Şub 2007, 10:56

Alıntı:
Aile planlanlaması hususunda da etkin çalışıyorlar. Mesela ücretsiz doğum kontrol hapları dağıtılıyor. Tabii insanlar bu durumu suistimal edebiliyor. Ben sağlık ocağında staj yapıyorken hemşire bizi şöyle tembihlemişti: "Doğum kontrol hapı isteyenleri iyi inceleyin, evlilik cüzdanını sorun, parmağına bakın, yaşına bakın; alıp da büyüsün güzelleşsin diye çiçeklerine koyuyorlar çünkü."


Benim bildiğim  bildiğim medeni haline bakmaksızın herkes Sağlık Ocaklarında ve  Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezlerinde ve Devlet Hastanelerinde  eşit haklara sahip.Evli veya bekar olmasına bakılmaksızın isteyen herkese Ria(rahim içi araç-spiral) yerleştirilmesi,condom veya oral kontraseptif (doğum kontrol hapı) ücretsiz veya çok düşük bir ücret ile sağlanıyor.Zaten mantıklı olanıda bu.Bir sürü insan resmi nikah olmaksızın çeşitli nedenlerle aynı çatı altında Karı-Koca hayatı yaşayabiliyorlar.Kim çiçeğe veriyor kim kullanıyor diye bir takibi hiç kimsenin yapabilmesi mümkün değil.Kaldı ki çiçek dibine doğum kontrol hapı koyanlar akıllandı.Çünkü çiçekler en geç 1-1,5 ay içinde soluyor ))


Er-Han

16 yıl önce - Pts 12 Şub 2007, 14:16

Alıntı:
büyük olanlarda ise uzmanlar da bulunuyor (Kulak Burun Boğaz, Kadın-Doğum, Cildiye vb.), hatta diş polikliniği olanlar bile var.
   Bunlar Sağlık Ocağı nda değil, semt polikliniklerinde oluyor.Genelde sağlık ocağı,AÇSAP, semt poliklinikleri aynı binada oldugundan (örnek; esenler 100. yıl açsap) tek kurum gibi düşünülüyor.
 
Alıntı:
Gelişmiş  semtlerde Sağlık ocakları ile Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezi  birbirinden ayrılıyor.

     Gelişmiş semt olarak ayırmayalım bunu, ilçelerde sağlık ocakları ile AÇSAP lar biribirinden ayrılar zaten.İstanbul un 32 ilçesinin 28 inde toplam 35 AÇSAP var.4 ilçede AÇSAP yok. Esenler de 2, Eyüp te 2, Kağıthane de 3, Küçükçekmece de 2, Ümraniye de 2,  Üsküdar da 2 şer AÇSAP bulunuyor. Beyoğlu nda da yakın zamanda bir AÇSAP açılacak.
      İlerleyen günlerde Adölesan gençlik danışma merkezleri faaliyete geçecek.Bunun için gerekli tüm malzemeler hazırlandı. Faydası olacağını düşünüyorum.
      Aile planlaması malzemeleri AÇSAP larda ve sağlık ocaklarından karşılanıyor.Bunun için herhangi bir ücret istenmemektedir.Şayet istenirse, http://10.34.32.32/w/sb/acsap/acsap_index.asp ulaşmanız yeterli.


Murat Caner
13 yıl önce - Prş 24 Eyl 2009, 12:03



Misafir 9d2

7 yıl önce - Prş 17 Mar 2016, 12:15



ahmetsever
7 yıl önce - Prş 17 Mar 2016, 12:18

Alıntı:
saglık ocagında spral taktırcam guvenlımı sızce

Böyle bir sorunun burada sorulması ve (cevap verilir mi? bilemiyorum) verilirse bu cevaba göre işlem yapmak ne derece mantıklı?


yusuf lutfi

5 yıl önce - Cmt 31 Mar 2018, 18:23



ANA SAYFA -> İSTANBUL - Haberler ve Sohbet