Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Adana - Restorasyonlar
« önceki   1234 ... 787980   sonraki »

ANA SAYFA -> ADANA
cevap yaz
sayfa 3
Ahmet Nadir İşisağ

12 yıl önce - Sal 10 May 2011, 13:28

Resul Gül demiş ki,
Alıntı:
Reşatbey deki bu Binada da "Satılık" yazıyordu ..Umarım burasını alan kişiler yıkmazlar ..Güzel bir butik otel olabilir..
(Burasının sonu da Taş köprü nün karşısındaki bina gibi olamaz umarım)

Bilgi için:
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=99816

murat-tekin

12 yıl önce - Sal 10 May 2011, 15:27

Allah'ım esirgesin!..
İnşallah "TEMUR AĞA-Konağını" da yıkmazlar..

Zaten yeterince yıkılıp, yok edildi, yada kaderine terk edildi ADANA'da ,
aklıma gelebilenler:

Yıkılanlar:
- Caferağa Camii, 1950'lerde yıkılırken yerine yeniden aynı şekli ile inşa edileceği söylenmiş..
- Eski Valilik İkamet Konağı, yine 1950'lerde "yol genişletme"için yıkılmış..
- Bahripaşa Çeşmesi (aslı), Allah'tan Atattürk parkına yenisi yapıldı,fakat asıl yerine değil..
- Kalekapısı (Taşköprü), şimdi bulunduğu yerde anlamsız oval bir kavşak bulunuyor..
- Ziyapaşa parkının yerinde bulunan Adana'nın önemli kişilerine ait mezarlık (Taşları sökülüp, Seyhan nehrine atılmış..)
- Tarihi Tuz hanı, yıkılırken hemen yeniden yapılacağı söyleniyordu..
- Avni Paşa Konağı (Kasım Gülek Apartmanına komşu idi)..
- Kasım Gülek Apartmanı..
- Ali Münif Yeğenağa Caddesi,Ulus Caddesi,Debboy Caddesi,İnönü Caddesi ve Avukat Turhan Arhun sokağı üzerinde(Tepebağ) ve daha sayamayacağım yerlerde nice sayısız tarihi yapı..

Kaderine terk edilenler:
- Şakir Paşa Konağı..(Yıllrdan beridir “Satılık”.. )
- Temur Ağa Konağı..(İnşallah yıkmazlar..)
- Kısacıkzade Konağı (Yıllardır restore edilecek..)
- Adana Etnoğrafya Müze Binası (Eski Kilise)..(Yılların büyük ayıbı..)

……ve daha niceleri..

Bilmiyorum, ne yapmak, kimlere duyurmak lazım ..Çok Yazık !..

erolcoş
12 yıl önce - Çrş 11 May 2011, 00:26

Aslında bu yapılar enazından şuan ayakta kalmaya çalışanları fotoğraflayıp içler acısı hallerini bir cd de toplayıp şehirin yöneticilerine vali-belediye başkanları - m.vekilleri- sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına gönderilebilir . Belki kafalarına dank eder ozaman ... Benim böyle bir düşüncem var ...

Seyran Müftüoğlu

11 yıl önce - Cum 18 Ksm 2011, 06:35

gazipaşa ilköğretimokulu'nun yeri neresi acaba, bütün eski binaları biliyorum bir tek onu burada gördüm bu da benim ayıbım olsa gerek çok da güzel bir binaymış....... bir de kaşıkcızade binasının debboy caddesi tarafına girince, hilal pide fırınına dönmeden kebapçının yanında tarihi bir bina var. bir de oraya varmadan kıraathanenin karşısında, içinde incir ve zanzalak ağaçları çıkmış olan, tavanı olmayan duvarları duran bina var, hemen köşe başında. bunların ne binaları olduğunu ve isimlerini bilmiyorum. yalnız şunu belirteyim, kütüphane müzesine çevrilmiş, eski askerlik şubesinin karşısındaki eski doktorun konağı denen bina çok güzel restore edilmiş. şimdiki rengi tahin - beyaz. annem, 60lı yıllarda ilkokula giderken oranın dişçinin konağı diye adlandırıldığını ve renginin de leylak - beyaz olduğunu söylüyor. renk değişimi önemli değil, yeter ki harap halde kalmasın. her gördüğüm harabe, yaralı bir canlı görmüşüm gibi içimi acıtıyor. en çok kaşıkçızade konağının restore edildikten sonraki hali nasıl olacak diye merak ediyorum, umarım görmek nasip olur. adana -restoyasyonlar kısmını açtığınız için de teşekkür ederim.

Ahmet Nadir İşisağ

11 yıl önce - Cum 18 Ksm 2011, 11:55

seyran müftüoğlu demiş ki:
gazipaşa ilköğretimokulu'nun yeri neresi acaba, bütün eski binaları biliyorum bir tek onu burada gördüm bu da benim ayıbım olsa gerek çok da güzel bir binaymış....... bir de kaşıkcızade binasının debboy caddesi tarafına girince, hilal pide fırınına dönmeden kebapçının yanında tarihi bir bina var. bir de oraya varmadan kıraathanenin karşısında, içinde incir ve zanzalak ağaçları çıkmış olan, tavanı olmayan duvarları duran bina var, hemen köşe başında. bunların ne binaları olduğunu ve isimlerini bilmiyorum. yalnız şunu belirteyim, kütüphane müzesine çevrilmiş, eski askerlik şubesinin karşısındaki eski doktorun konağı denen bina çok güzel restore edilmiş. şimdiki rengi tahin - beyaz. annem, 60lı yıllarda ilkokula giderken oranın dişçinin konağı diye adlandırıldığını ve renginin de leylak - beyaz olduğunu söylüyor. renk değişimi önemli değil, yeter ki harap halde kalmasın. her gördüğüm harabe, yaralı bir canlı görmüşüm gibi içimi acıtıyor. en çok kaşıkçızade konağının restore edildikten sonraki hali nasıl olacak diye merak ediyorum, umarım görmek nasip olur. adana -restoyasyonlar kısmını açtığınız için de teşekkür ederim.

Öncelikle Gazi Paşa ilkokulu Tepebağda restoresi yarım bırakılan bir eski okulumuz,Adana Eski fotoğraflar bölümünde bazı kareleri var fakat yeni;eski karelerini hazırladığımda yayınlayacağım.
Sonrasında; köşebaşındaki konağın adı "kaşıkçızade" değil "Kısacıkzade Konağı" Bunun hikayesi biraz uzadı..Bina şuan Ticaret Odası üzerine kayıtlı,rölöveside yapılmış fakat restorasyon tahsisatı çıkmadığı için beklemede..Sanıyorum önümüzdeki yıl proğrama alacaklar...
Debboy Caddesindeki binayı görmedim.İlgimi çekti gidip bakacağım.
Yeni nesilin eski, değerlere sahip çıkması ne kadar güzel.. Böylesi konulara duyduğunuz ilginiz nedeniyle size teşekkür ederim.

sayfa 3
« önceki   1234 ... 787980   sonraki »
ANA SAYFA -> ADANA