Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Adana - Restorasyonlar
123 ... 787980   sonraki »

ANA SAYFA -> ADANA
cevap yaz
sayfa 1
serkanen

16 yıl önce - Cmt 27 Oca 2007, 20:00
Adana - Restorasyonlar

Bu başlıkta Adana'da yapımı süren restorasyon çalışmalarını toplayalım.

Adana'da 98 depreminde en fazla hasar gören yer Eski Adana dediğimiz tarihi yerler oldu. Burada hala restore edilmeyi bekleyen birçok bina var. Birçoğu zaten daha fazla dayanamayıp yıkılmıştı deprem sonrasında.  

Çakmak caddesinde bulunan Kemeraltı Camii kapsamlı bir restorasyon görüyor bu günlerde. wowAdana buluşmasında burayı da inceledik  

(+)

Gazipaşa İlköğretim okulu: 98 depreminden sonra kullanılamaz hale gelen okulda restorasyon çalışmaları yavaş da olsa devam ediyor.

(+)

Kaynak:Adana Kentsel Kültür Envanteri
Fotoların kalitesi düşük ama elimde yalnızca bunlar var

(+)

Tepebağ lisesi: İlk olarak Ermeni kız yetimhanesi olarak kullanılan bina da 98 depreminden sonra kullanıma kapandı. Özellikle yatakhane kısımı tavanı çökmülş durumda. Acilen restore edilmesi gerek.

(+)

Eski Çevik Kuvvet Binası: Bu bina da deprem büyük hasar gördü. Ayrıca bombalı saldırıya da uğramıştı. Şu anda kullanılmıyor. Restore edilirse arkasındaki Irmak hamamı ile birlikte bulunduğu yerin havasını değiştirebilir.

(+)

Seyhan caddesi üzerinde bulunan Sıra Konaklar:

(+)

Salih Bosnalı Efendi Konağı: Özel bir işletme tarafında restoresi sürdürülüyor. Tamamlanınca butük otel olarak hizmet verecek.

Seyhan Kültür Derneği'nin kullandığı binanın restoresi geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

(+)

(+)

Kemal Söylemez abimizin fotoğrafındaki beyaz bina.

serkanen

16 yıl önce - Pts 29 Oca 2007, 12:26

Kısacıkzade Konağı:Adana Ticaret Odası tarafından satın alındı. Yakında restorasyonuna başlanacak.

(+)

Resul GUL
15 yıl önce - Pzr 13 Oca 2008, 21:46
Adana - Restorasyonlar

Bosnalı Salih Efendi Konağı

Restorasyondan sonraki ilk hali ..Gayet hoş olmuş ...Umarım diğerleri de bu şekilde yapılıp yıkılmaktan biran önce kurtulurlar..

(+)

Aşağıdaki bina ise ismini tam olarak bilmiyorum ama Atatürk ün evinden sonraki 2. bina olması lazım..
Bu arada binanın İsmini bilen varsa sevinirim ..

(+)

avaran
14 yıl önce - Prş 10 Tem 2008, 13:14
selam

bende bu konunun acılmasını ıstıyenlerdenım
hatta dun bu konuyu gormeden bır fotoda ben cektım
ınsalah yarın bende ekleyecem
malesef adanada tarıhı bına cok ax onlarda kayboluyorlaR
sahıp cıkmalıyız

serkanen

14 yıl önce - Pts 27 Nis 2009, 23:12

Üstteki mesajımda belirttiğim Sıra Konakların son konağı da restorasyon kapsamına alınmış.

(+)

(+)

sayfa 1
123 ... 787980   sonraki »
ANA SAYFA -> ADANA