sayfa 1  |
 |
halily
|
 |
demirtepeismail
13 yıl önce - Çrş 06 Hzr 2007, 01:09
Gömbe Ulaşım Bilgileri
Yeni yapılan yolun Gömbe beldesi içinden geçmemesi Gömbe'nin hareketliliğini durdurdu artık yazın bile hareketli değil.Eskiden benim çocukluk yıllarımda yapılan güreşlere Antalya'nın en doğudaki ilçelerinden bile izlemeye gelirlerdi.Geçen yıl Gömbe-Kaş arasındaki karayolunda iyileştirme çalışması yapılacağı söylenmişti ;umarım gerçekleşir bu çalışma .Yolun mevcut durumu ile ulaşım oldukça zor şartlarda gerçekleşiyor.Yazın çıkan orman yangını Kıbrıs Deresi kesimindeki birçok anıt ağacın kül olamsına ve doğal dengenin kısmen bozulmasına yol açtı.Bu bölümle ilgili fotoğraf çekimi yapıp ilerleyen günlerde paylaşmayı düşünüyorum.
Gömbe'ye ulaşım Korkuteli-Elmalı üzerinden Finike-Elmalı -Akçay beldesi güzergahından , Kaş-Kasaba üzerinden sağlanabilmektedir. Alternatif bir yol olarak da Elmalı'dan Fethiye'ye giden bir yol da var ama bu yolu hiç kullanmadım Tatilcilerin kullandığı güzergah daha çok son yıllarda yolun genişelyip kısalması nedeniyle.
Gömbe-Sinekçi-Sütleğen-Bezirgan-Kalkan yoludur. Bu yoldan Fethiye -Saklıkent-Marmaris yönüne gitmek daha kolaydır. İyi akşamlar dilerim
|
 |
demirtepeismail
13 yıl önce - Çrş 06 Hzr 2007, 01:35
Yeşilgöl Fotoğrafı
(+)
|
 |
demirtepeismail
13 yıl önce - Çrş 06 Hzr 2007, 01:38
Uçarsu şelalesi
(+)