|
ÇYDD'nin masumiyeti [!]
Sayfa: Önceki 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 Sonraki
Ana Sayfa
-> HABERLER ve SOHBET
|
mehmet35
|
Pts 06 Tem 2009, 04:03
| Alıntı: |
| mehmet bey nereden biliyorsunuz çocukların namaz kılmaya zorlandığını zorla din sevdirilir mi.ispatı varmı bunun.öğrencler kalıyor demişssiniz kalıyor dediğiniz öğrencilerin coğu üniversite öğrencileri zorla hangi öğrenciyi tutabilisiniz hemde üniversire öğrencisini. |
zaten bende üniversite öğrencilerinden değil lise öğrencilerinden bahsediyordum.
Lütfen sizde bana gülan cemaatlerinin yurtlarını anlatmaya kalkışmayın lise yıllarımı ve üniversitenin ilk yılını orada geçirmiş bi insan olarak konuşuyorum ve diğer arkadaşında bahsettiği gibi ekonomik özgürlüklerim yüzünden lise yıllarımı orada geçirdim.
Tatillerimiz bölünürdü, dinlediğimiz müziklere bile karışılırdı lise zamanlarımızda.
Ardından üniversitenin ilk yılında gerçek yüzlerini anladım ve sorgusuz sualsiz ayrıldım o yurttan.
Elime kalan sadece polislik ve subaylık sınavlarını hiçbir zaman kaldığım yurt nedeniyle kazanamamak oldu.
Eee doğudakiler terör örgütüne girebilir diye okumasın mı yani? Onu mu demeye getiriyorsunuz?[/quote]
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
mehmetjanberk
|
Pts 06 Tem 2009, 14:38
mehmet bey ben doğuda öğretmenim ve dünyanın çocuğu okuyor.okumaları için çağdaş yaşama ihtiyaçları yok zaten çağdaş yaşam okumayan çocukları okutmuyor hali hazırda okuyan zeki çocukları topluyor.yani söylediğimden nasıl böyle bir anlam çıkardınız pes. ayrıca daha öncede söyledim doğuda ki çocuklar kafalarına ters gelince bırakıp memlekete dönüyorlar. okul bırakmıyorlar memelkette okuyorlar hadi hiç okumadılar diyelim bence sizin gibi liseyi birilerinin yanında geçirip sonra ayrıldıktan sonra atmaktansa hiç kalmam varsın okutmasınlar beni daha iyi.bu yapılanda pek doğru değil bence beğenmiyorsan kalmazsın kaldıktan ve okul bittikten sonrada atıp tutmak ne kadar doğru ayrıca yeğenlerimden de kalan var bu yurtlarda çok memnunuz şuana kadar yazın eve gelmediği olmadı. namazda kılmıyor ama keşke kılsa idi.yani zorlama diye bir süreçten bahsetmek zor. belki siz gençlik yıllarınızda gönüllü kaldınız kalmanızı istedikleri zaman ve zaman içinde cemaat görüşleriniz değiştiği için de o yıllarda neden kaldım diye cemaat kızıyorsunuz. birde ne olursa olsun sevmesnizde kendinizde söylüyorsunuz ekmeğini yemissiniz sizi okutmuşlar ya doğudaki çocuklar gibi bırakıp yakında ki bir lise gitse idiniz yada bıraksa idiniz. birde bildiğim kadarı ile bu yurtlarda sadece doğudan gelen fakir öğrenciler kalır. diğerleri para ile kalır ve öyle çok ucuz yurtlar değil yeğenim kalıyor çünkü.yani lisede burs ile okuyan pek duymadım daha çok üniversitede verilir bu burslar
|
mesajı beğendiniz mi?:
|
 |
Cem Tamer
|
Pts 06 Tem 2009, 14:41
ÇYDD'nin pkk sempatizanı olduğu bilinen çocuklara burs verdiği konusunda MIT raporu bulunuyor.
Ayrıca ÇYDD düşünüldüğü gibi masum bir örgüt değildir. İdeolojik bir örgüt olarak, Fethullah Gülen'in ışık evlerine karşı olarak kurulmuş bir STK'dır. İkisini de tasvip etmiyorum ancak sanıldığı üzre masum ve insanlık için çırpınan bir STK değil, yangından mal kaçırmaya çalışan bir örgüt.
Turkcell'in özgür kız projeleri
Kardelen geyikleri
hep aynı amaca hizmet eden ve belli odaklarca yönlendirilerek finanse edilen çalışmalardır.
Sonuçları iyidir kötüdür, orası tartışılır..
Ama niyet ne ise akıbet odur.
|
mesajı beğendiniz mi?:
|
 |
mehmetjanberk
|
Pts 06 Tem 2009, 15:04
teşekkürler cem bey belge ile açıklamıssınız bende ısrarla insanların delillere ve örneklere rağmen savunmalarına anlam veremiyorum.daha önce defalarca söyledim inançlı inaçsız çağdaş olsun yada olamasın kim olursa olsun herkes çağdaşcıların doğuda okutmaya çalıştığı çocukları biraz araştırsın eminim o zaman amacın ne çağdaşlık nede modernlik olmadığını çok daha iyi anlarsınız. resmen doğudaki gariban halkı kötü yollara sevk etmekten başka birşey değil yaptıkları.lütfen körü körüne savunmayalım biraz araştırma
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
mehmet35
|
Sal 07 Tem 2009, 00:18
ben büyük bi şehirde okumadım liseyi, ege bölgesinde okudum ama afyon civarlarının halini bilirsiniz sanıyorum. Çok mu refahtaymışız gibi görünüyor ordan.
vaah benim ülkeme diyorum yani öğretmenler siz gibiyse.
bu hale geldi işte bu ülke.
yazık çok yazık.
|
mesajı beğendiniz mi?:
|
 |
mehmetjanberk
|
Sal 07 Tem 2009, 00:39
mehmet bey afyon ve burdurda da bulundum siz oraya fakir diyorsanız doğudan haberiniz yok bence vah biz öğretmenlere ki bu kadar peşin hükümlü insanlar yetiştiriyoruz sevmek zorunda değilsiniz ama eğriye eğri doğruya doğru deyin. ben size yerini açıkladım araştırın dedim bana inanmak zorunda değisiniz zaten ne kadar örnek versem de tapular kırılmıyor lütfen araştırın olur mu araştırın ve bakın ne kadar çağdaş insanlar yetişmiş.düşüncenize yakın olur yada ters olur daha öncede söyledim ismi ile yada basında duyduklarınız ile alakası yok.
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
mehmet35
|
Sal 07 Tem 2009, 02:53
ben size afyon civarının halini bilirsiniz dedim siz orayı fakir bulduğumdan bahsetmişsiniz. Ne perhiz ne lahana turşusu afedersiniz.
|
mesajı beğendiniz mi?:
|
 |
mehmetjanberk
|
Sal 07 Tem 2009, 03:20
afyon civarlarının halini bilirsiniz sanıyorum. Çok mu refahtaymışız gibi görünüyor ordan.
mehmet bey iletişim sıkıntımız var galiba bu sözden ne anlıyorsunuz siz.ben maddi anlamda çok iyi olmadığı anlamını çıkarıyorum.siz bende o yurtta kaldım dediniz bende genelde doğudan öğrencileri bursla okuturlar diğerlerini para ile yurda alırlar dedim. sizde bunun üzerine afyon çevresi çok mu refahta dediniz bu ne demek afyon çevresinin maddi anlamda çok iyi olan bir yer değil demek. afyonda da maddi anlamda zor durumda insan çok demek.bilmiyorum gerçekten sizinle laf yarışına felan girdiğimi mi düşünüyorsunuz.belli ki öğrencisin senin gibi üniversite okuyan öğrencilerim var benim yaşım o kadar sizin gibi genç değil. oturup buradan nasıl cevap yazdım diyecek yaşı geçtiğimi düşünüyorum. ben size bildiğimi araştıracağınız kaynağı verdim gerisi size kalmış.
En son mehmetjanberk tarafından Sal 07 Tem 2009, 03:43 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
mehmetjanberk
|
Sal 07 Tem 2009, 03:28
mehmet bey bu böyle uzayıp gidecek inanmak yada inanmamak size kalmış. ha ben araştırmadan inanırım derseniz siz bilirsiniz yok ben araştırırım derseniz zaten benim bir şey demem gerek yok herşey görürsünüz ama belli ki ne desem anti tez geliştiriyorsunuz iş artık karşılıklı cevap yazmaya vardı.artık diyologdan çıktık karşılıklı monolog yapıyoruz.bir yere varamıyoruz buda çok hoş olmuyor eminim ne size ne bana yakışır kimse bizim yazdıklarımızı okumak zorunda değil.bir sonuca varmadıktan sonra yada karşılıklı fayda sağlamadıktan sonra laf yarışı yapmanın faydası yok. ortada bir durum vardı size bildiklerimi anlattım. anlatılanlar hoşa gitsin yada gitmesin.
tekrar söylüyorum konu başlığına göre ben size açıklama yaptım araştırın yada araştırmayın size kalmış.
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
Alper 34
|
Sal 07 Tem 2009, 10:53
| Alıntı: |
ÇYDD'nin pkk sempatizanı olduğu bilinen çocuklara burs verdiği konusunda MIT raporu bulunuyor.
Ayrıca ÇYDD düşünüldüğü gibi masum bir örgüt değildir. |
Bazı insanların gözü o kadar dönmüşki devletin resmi istihbarat birimi MİT'in ÇYDD raporunu bile görmezden gelecek kadar ideolojik körlük vakası ile başbaşalar ayrıca ÇYDD ile Işık evlerinin aynı kefeye konmasını doğru bulmuyorum zira ışık evlerinden kalanlar soluğu ya afrikada ,yada mesela sibiryada alıyorlar öğretmen olarak kendini orada buluyor
|
mesajı beğendiniz mi?:
|
 |
|
Sayfa: Önceki 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 Sonraki
sponsor link : | Exacard.com, Faizsiz ve yüklemeli MasterCard |
|