Ana Sayfa  

serkan oztoklu

Sal 22 May 2007, 22:32  

Ya arkadaşlar,burada ÇYDD derneği ve faaaliyetlerinden mi bahsediceksiniz,yoksa başkanından mı?Hainlik,bölücülük,alevilik konuşacaksanız başka bir başlık açın o konu üzerine konuşalım.Ama lütfen kişiler hakkında ne derseniz deyin beni enterese etmez,o kişilerle probleminizdir,derneğin bu ülkeye çok başarılı çalışmaları olmuştur ki ben de bazılarımnda bu çalışmaların içinde bulundum,bunu da kabul edelim,eğer bilmiyorsak da bilmeyebilirsiniz takip etmeyebilirsiniz iftira atmayalım.Ayrıca beğenmediğiniz bişey olabilir,hemen alevilik,kürtlük vb. gibi şeylerle aşağılamaya çalışmayalım.Ayıptır ya,özellikle Kürt farklıdır,pkk farklıdır.Lütfeeeen.

mesajı beğendiniz mi?
Ş.Sarıgül

Çrş 23 May 2007, 00:48  

ÇYDD ve Başkanı Türkan Saylan hakkında bu ve benzeri (Türk Sanat Müziği sevenlerin dikkatine! vb) başlıklara mesaj yazan arkadaşlardan bazıları Türkan Saylan'ın:
-demokratikleşmek için Türk Sanat Müziği yerine çok sesli batı müziği dinlenmesi gerektiğini söylemesi,
-çocukların namaz kılması yerine bale yapmasını istemesi,
-orkestra yöneticisinin adının Muhammed olmasını ironi olarak nitelendirmesi;
Adı geçen derneğin:
-okullara çocukların okuması için müstehcen içerikli kitaplar yollaması,
-dernekten istifa eden üyesinin pkk ya burs verilmesini gerekçe göstermesi vb bilgiler ortaya çıktıkça bu konuları hafife alan, geçiştirmeye çalışan, basit hatalar olarak görüp, derneği bağlayamayacağını belirten yazılarını okuyup duruyoruz.
Ben de dernek başkanlığı yaptım.
Dernek başkanı olarak sözleriniz ,temsilcisi bulunduğunuz sivil toplum örgütünü bağlar.
Bunun tek istisnası, dernek üye ve özellikle yönetim kurulunun yapılan açıklamalar ve beyanlara katılmadıklarını, bunların derneğin görüşü olmadığını kamuoyuna beyan edip, başkanlarını eleştirme ve zamanı gelince başkanlıktan almaları ile mümkündür.
Oysa bu (bence skandal niteliğindeki ) açıklamaların çoğuna hiçbir yalanlama gelmemiş olması dernek başkanı ve dernek yönetiminin aynı görüşte olduklarını göstermektedir ve
söylenenlerin bilinçli olarak söylendiği de ortaya çıkmaktadır.
Hal böyle iken (yalanlama yapılmamış olduğundan) haberin kaynağından dolayı açıklamalara inanmamanın hiçbir mantıki tarafını da göremiyorum.
O zaman Sayın Saylan'ı ve derneği savunanların görüşüne saygı duymakla beraber savunurken şunu demelerini beklerdim.
-Evet ben de Türkan Saylan gibi Türk Sanat Musikisi yerine çok sesli batı müziği dinlenmesinden yanayım. Böylece daha demokrat oluruz.
-Evet ben de  çocuklarımızın namaz kılması yerine bale yapmasını tercih ederim. Namaz kılmaları sakıncalıdır ve çağdaşlığa aykırıdır.
-Evet bir orkestra şefinin adının Muhammed olması bana göre de bir ironidir.
Şimdi bunları söyleyerek ve kabul ederek Türkan Saylan'ı ve derneği  savunanlara gerçekten saygı duyarım . Açık sözlü oldukları için.
Ama, bu beyanlara  katılmadığını söyledikten sonra , beyanları sanki önemsizmiş gibi geçiştirip, başka birtakım şeylerin arkasına sığınıp savunmaya geçmek bana pek de samimi gelmiyor.
Samimi olanlar var ise özür dilerim, ancak bu kişiler katılmadığı beyanlar konusunda Türkan Saylan'a ve derneğe protesto veya üzüntü bildiren mailler, yazılar, mektuplar göndermiş olsalardı samimi oldukları daha net belli olurdu.
İnşallah yanılıyorumdur ama beyanlara pek katılmadığını söyleyip, ardından savunmaya geçenlerin bu yola başvurduklarını da pek sanmıyorum.
Sevgiyle kalın...

mesajı beğendiniz mi?: +6
Akınyakup

Çrş 23 May 2007, 11:25  

ÇYDD Başkanı TÜRKAN SAYLAN  Hıristiyandır.Hıristiyanlık Prıpagandasınıda en iyi ÇYDD ile yapa bilirdi onuda yapıyor.
Müslüman Türk çocuklarının Namaz kılması yerine bale yapmalarını istemiş,Bizde Türkan SAYLAN gibilerinin müslümanım,bu ülkeyi seviyorum masallarından vazgeçmelerini,Ortalığı germemelerini istiyoruz.Laik Türkiye,Cumhuriyet gibi olguları kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmayı bırakmaları gerekir.Asıl amaçları Hıristiyan bir TÜRKİYE çünkü hala Hıristiyanlığın önemli merkezleri,Türkleri elinde ve KUDÜSE giden yol Anadoludan geçiyor.Top yekün ele geçiremeyecekleri Anadoluyu,şehir şehir misyonerlik ve laiklik propagandası yaparak kolaycca düşürecekler ve geri dönülüp bakıldığında bizler bu insanların içimize sokulmuş samimi görünüşlü çiğ insanlar olduğunu anlayacağız.
ÇYDD ısrarla Laik Türkiye diye bağırmasını anlamak mümkünde değildir.Türkiye laik değilmi.Ülkeler laik ola bilir ama insanların laik olmalarını bekleyemezsiniz.Alnı secdeye varmayan kişilerde kalkıp müslümanlık nidaları atmasın.Şehit cenazelerine katılmayan,Müslümanların dini olgularına karşı olan,%99 müslüman dediğiniz bu ülkenin vatandaşlarını 2 sınıf vatandaş diye gösteren ÇYDD ve Başta Türkan SAYLANile onun gibi düşünenler.Unutmayınki bu ülke kurtuluş savaşının gerçekleştirirken Müslümanlığın kutsal değerleriyle ve maneviyatı ile savaştı.Bu maneviyat duygusu Türk milletinin dilinden değil kanından gelir.
ÇYDD ni savunan yada üyesi olan arkadaşlar Aysberg'in görünen yüzü gibi,altıda vardır.ÇYDD yurt dışı finasmanlıdır.Bunu neredeyse hepimiz biliyoruz.ama medyada yer almadığı için vatandaşımız bunu iyi bir şey sanıyor.

En son Akınyakup tarafından Çrş 23 May 2007, 12:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

mesajı beğendiniz mi?
Ahmet Çetin

Çrş 23 May 2007, 12:25   ÇYDD'nin Masumiyeti

Alıntı:

İyi ile kötüyü ayırdedebilmeyi, ülke adına tek vucud olmayı,birlik beraberlik içinde olmayı  galiba hiç beceremiyeceğiz. Yada her şey olup bittikten sonra aklımız başımıza gelecek.

Birlik beraberlik için uğraşanlar var. yalnız bu kişilerin sırtlarını dayayacakları güç yok. Hep yalnız kalıyorlar, yaptıkları çalışmalar, çarpıtılıyor, yozlaştırılıyor. Böyle guruplar seslerini duyuramıyorlar. Biraz daha güçlendikleri takdirde, başka yollarla susturuluyorlar.
        Şuna eminim ki: Elbet bir gün sağ duyunun hükmettiği günlere kavuşacağız.Çünkü bu ülke ilelebet yaşayacaktır.

mesajı beğendiniz mi?
mustafaöztürk

Çrş 23 May 2007, 14:28  

Alıntı:
ÇYDD derneği ise geri kalmış güneydoğu bölgemizdeki kızlarımızı okutmak için çaba sarfeden ve bir tane kızımızın dahi cahil kalmaması için çabalayan bir dernektir.

Şunu merak ediyorum; ÇYDD güneydoğudaki kızları istanbulun güzide, köklü okullarında okuturken, memleketin diğer kesimlerinde zehir gibi zekaya sahip fakat imkansızlıklardan dolayı sıradan devlet okullarına devam etmek zorunda kalan yavrularımızın da elinden tutup, bunları da bu tarz okullara gönderip faydalı vatan evlatları yetiştiriyor mu? Yoksa bir zamanlar ABD nin Peşmergeleri GUAM adasına götürüp, kurulması düşünülen kürt devleti için adam yetiştirdiği gibi, bunlar da yurdumuzda bu devlet için beyin kadrosu mu yetiştiriyor?
Değindiğim noktanın bu millet için bir karanlık olduğunu yorumlardan okuyoruz.
Alıntı:
Sen o bölgeye senelerdir (son 20 seneden bahsetmiyorum 30-40-50 sene) hiç yatırım yapmamışsın,o bölgeye okul götürmemişsin,DEVLET OLARAK O BÖLGENİN CAHİL KALIP KAOS ORTAMINA SEBEBİYET VERMİŞSİN

Bir de bu konu var . Bence bu biraz da güneydoğu insanının kendi tercihi. Herşeyi devletten beklemeyeceksin. Memlekette 20 sene öncesine kadar yağ, un, şeker, tüp bulunamadığı günler vardı. Bu bakımdan bizim dünyaya açılmamız 20 sene öncesi başladı zaten.
Efendim köylerde evler neden yapılır? Taştan, kerpiçten, ağaçtan vs. Bunlar bu memleketin tamamında yok mu? Var çok şükür. E o zaman güneydoğu insanı çamurun içinde, penceresiz evlerde ya da 1000 yıllık mağaralarda yaşıyorsa bu devletin suçu mudur? Memleketin diğer bölgelerinde de köylerde evler çamurdan , kerpiçten yapılıyor. Ama ne kadar ferah ve havadar ve mis gibi pırıl pırıl. Bizim köyde dedeler zamanında 2-3 km öteden köyün içine borularla su getirmişler. Köyün her yerinde su var. Sen 60-70 yıldır eşini çoluğunu çocuğunu eşeklerle su taşımaya gönderiyorsan, 70 yıldır boruyla o suyu köyüne taşıyamıyorsan bu senin kendi tercih ettiğin yaşam biçimindir.

mesajı beğendiniz mi?: +1
Zuhal CEVAHİR

Prş 24 May 2007, 00:14  

Türkan Saylan'nın annesi babasıyla evlendikten sonra Müslüman olup Leyla adını almıştır. Kendisi Hırıstıyan değildir.Müslümandır. Ayrıca biz bütün dinler bir arada yaşayan bir toplumuz. Sürekli  Türkan Saylan Hırıstindır diye konuya girmenin hiç bir manası yok.

En son Zuhal CEVAHİR tarafından Prş 24 May 2007, 14:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Alper Y

Prş 24 May 2007, 05:03  

Alıntı:
ÇYDD Başkanı TÜRKAN SAYLAN  Hıristiyandır.Hıristiyanlık Prıpagandasınıda en iyi ÇYDD ile yapa bilirdi onuda yapıyor.

Türkan Saylan Müslüman'dır. Türkan Saylan’ın 1983 yılında bilimsel bir sempozyum için Cidde’ye gittiğinde Kábe’yi tavaf edip umre yaptığı zamandan da bir alıntıdır bu fotoğraf.

Sadece doğruluk değeri taşımayan iddialarda bulunmanın gereği yok diye düşünüyorum.

Ayrıca da kendisi Müslüman olmuş, Hristiyan olmuş bundan bize ne? Sizin üzerinizden mi Allah'a ulaşıyor?

mesajı beğendiniz mi?
Akınyakup

Prş 24 May 2007, 13:35  

İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesinde Toplantıda konuşan Prf Türkan SAYLAN Şunları demiş:

"Biz Türkler hep akın etmişiz; yakıp yıkmışız, başkalarının yaptıklarını yakıp yıkmışız. Şimdi kendi yaptıklarımızı yıkıyoruz. Nedir bu alışkanlık. Biz yakıp yıkmak için var değiliz. Biz yaratmak, geliştirmek ve çağın üstüne geçmek için varız."

"Türkiye'nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve İran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. İnancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz."

''İnsanlar okuma yazma bilmesin ki parmak bassınlar. Seçim kâğıtları at, eşek, arı ve kuşlarla dolu. Bilinir ki okuma yazma bilmeyen çoğunluktadır ve onlar ancak parmak basarak oy verirler. Onların ağaları, tarikat reisleri çağırır ve biz ata, eşeğe, arıya ya da kuşa oy vereceğiz derler. Böyle bir topluluk nasıl kalkınır? Böyle bir topluluk cahil bırakılmıştır. Bizi yönlendirmek isteyenlere, bizi koyun sananlara karşı dikkatli olalım. Bu ülkedeki insanları siyah-beyaz diye ayırmak, vatansever veya vatan sevmeyen hain diye ayırmak kimin haddine''

Büyük Türk milleti M.Ö 2500 yıllarından bu yana(Bilinen tarihi ile)vardır.Türk milletinin kurduğu devletler,bilim kültür,sanat olarak ortaya koyduğu eserler ortadadır.700 lü yıllarda islamiyeti kabul eden Türkler İslamiyetin etkisinde kalmışlar ve yaşayışlarıyla oluşan kültür zenginliği artmıştır.Cumhuriyet öncesi ve sonrası, anadoluda ve Trakyada gelenek,görenek,yaşam birliği ile devam eden hayat biçimi kabile,boy,aşiret kavramlarının Türklerde kaybolmadığını gösterir buda avrupanın bilemediği bir olgudur.
Prf Türkan SAYLAN  ecnebi yaşantısına alıştığından Bizlerin yaşam tarzına ayak uyduramamış,Tüm toplumun kendi istediği gibi yaşamasını beklemektedir.

Prf Saylan'a, Prf ünanı parayla yada torpille verilmiş herhalde yaşadığı ülkenin halkına,inancına kültürüne böyle cahilce laflar eden akademisyen ünvanlı insan kendisi gibi akademisyenlerden bilgi ala bilirdi,Örneği Prf Dr.İlber ORTAYLI,Prf Dr.Yaşar Nuri ÖZTÜRK eğer istiyorsa kendisi için randevu alalım.Öğrenmenin yaşı yoktur.Cahilce laflarla milletinde kafasını bulandırmasın,Kendisinin sözlerini bu gün avrupada Türkleri AB ye istemeyen siyasetçiler söylüyor.ÇYDD başkanıymış,Hangi yaşamı desteklediği Ortada.

Tuna Yersu

Prş 24 May 2007, 13:54  

Alıntı:
Sen o bölgeye senelerdir (son 20 seneden bahsetmiyorum 30-40-50 sene) hiç yatırım yapmamışsın,o bölgeye okul götürmemişsin,DEVLET OLARAK O BÖLGENİN CAHİL KALIP KAOS ORTAMINA SEBEBİYET VERMİŞSİN

ÇYDD ile ile igili değil ama yukarıdaki satırlar artık can sıkıcı bir tekerlemeye dönüştü.. Ülkemizin birçok bölgesi güneydoğudan daha fakir ve çok daha az yatırım var unutmayalım.. Ayrıca, Nato'nun 1945 ten sonra güneydoğu yu Fulda boşluğu olarak belirlemesi ve bölgenin kalkınmasının dolaylı olarak engellenmeye çalışılması da önemli bir iddia.

m.ertug

Çrş 06 Hzr 2007, 11:10  

Alıntı:

Konu başlığı ile direkt olarak ilgili değil ama görünce dayanamadım ve hatırlatmak istedim;

Tarih: 15 Ağustos 1984; Yer: Şemdinli/Eruh. Yanlış hatırlamıyorsam gece 23 sıraları olmalı. Bir grup teröristin Karayolları'na ait yol&iş makinalarını yakmaları ile terör örgütü ilk eylemini gerçekleştirmiş oluyor. Dikkatinizi çekerim, neymiş? Yol ve İş Makinaları... Yani yatırım aracı... Ve yakılıyor; aynı İstanbul'da her sene 1 veya 1kaç belediye otobüsünün bazı bölgelerde saldırıya uğraması, molotoflanması gibi... (Eh atıyorsun benzinli şişeyi de, yarın sabah hangi otobüs seni taşıyacak hastaneye gitmek istesen?! denilse acaba şişeyi atan ne derdi diye de çok merak etmişimdir...)

Ayrıca takip eden dönemde kaçırılan, doktor, öğretmen ve diğer DEVLET görevlilerini saymıyor; eğer herşeyi devletten beklersek, bunun doğru olduğunu düşünüyorsak sizleri Çorum; Meçitözü'ne yakın durumdaki Çıkrık köyüne davet ediyorum; beraber bakalım bir Afyon köyünde, bir Manisa köyünde veya bir Trabzon köyünde devletin ne yatırımı var ekstradan(Yani Güneydoğu'da olmayıp da orada olan ne var; beraber bir göz atalım!). Temel eksiklikler çok yerde aynı; bu ekstradan huysuzlanmayı gerektirmiyor!
Saygılarımla;

Mesajları seç:   

sponsor link :       |       Exacard.com, Faizsiz ve yüklemeli MasterCard       |