sayfa 1  |
 |
yigit arslan
16 yıl önce - Sal 19 Arl 2006, 16:51
[İST-F2.58] - İstanbul Caddelerinde Sıkça Görülmeye Başlayan Servis Motosikletleri
34 BJL 66 plakali iett otobusu Findikzade Millet Caddesinde bir motosikletliye carpmis.Motosikletli pizzaci olay yerinde hayatini kaybetmis.Cok uzucu bir olay..
Ama artik bu Istanbul caddelerinde sagli sollu her an onunuze atlayan kazaya meyilli motosikletciler var.. Aslinda bir Turkiye sorunu oldu bu durum.. Basli basina bir sorun..Siz normal yolunuzda bile gitseniz bir de baktiniz ki sag aynaya teget bir motosiklet onunuze atliyor..Anadoluda ise daha 18 yasina gelmemis ergenlige bile yeni girmis cocuklarin altinda bir mobilet her an kazaya hazirlar...
|
 |
suat914
16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 00:13
Alıntı: |
suat914 isimli üye İETT başlığına Halk Otobüsü kaza fotoğrafları gönderiyor ve artı puan alıyor. İlginç |
İETT ye bağlı bir araç sonuçta, halk otobüsü kazaları için açılmış başlık var da benmi atlamışım?
Aslinda bir Turkiye sorunu oldu bu durum..Basli basina bir sorun..Siz normal yolunuzda bile gitseniz bir de baktiniz ki sag aynaya teget bir motosiklet onunuze atliyor |
sayın yigit arslan sizin sorun olrak gördüğünüz motosikletler aslında istanbul trafiğinin başlıca çözümü olabilir ancak ülkem insanı henüz araba kültürünü aşamadı, hala motoru çocuk işi ucuz basit veya 3. sınıf görüyor.
Motosikletlerin aynalarınızdan teget geçmesini istemiyorsanız aracınızı iki çizgi arasında tutmaya özen gösterin
|
 |
yigit arslan
16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 01:13
Teğet gitmelerineden şikayet eden yok!Siz iki çizgi arasında gitmeye özen gösteren uslu sürücü bile olsanız önünüze aniden kırıyorlar.Pek çogunun kuraltanımaz bir biçimde caddelerde yol aldıkları bir gerçek..Ayrıca küçük şehirlerde gürültünün bir numaralı kaynaklarindan biri de anormal ses çikaran mobilet-motosikletlerdir..çoğu denetimsiz.
|
 |
Eray Falay
16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 01:20
geçen hafta motorla daha 3 yaşında çocuk atladı arabamın önüne hmn anifren falan yaptım durdum birde suçlu oldum çocuk önüme daldı motorla birde bana suç atıo sokağa öyle çıkılırmı diye sanki sokağa çıkarken 3 defa korna ya basıp noterden izin alcaz ve o çocuk daha 13 14 yaşında birşeydi bu yaşta bir çocuk bisiklet ile anca trafiğe çıkması gerekirken motor ile gidiyor hemde kask yok koruyucu dizlik vs hiç bir şey olmadan.Bunun gibi bir sürü motor var trafikte özellikle kuryeler bazıları çok dengesiz gidiyor ve sırf kaza yapmak için zorluyor sizi inadına çarpılmak istercesine 1 m mesafe ile gidip ani fren yapıyor vs daha bir sürü ihlal sonra çıkıp bangır bangır bizi trafikte saymıyorlar diye konuşuyorlar.
|
 |
Akın Kurtoğlu
16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 01:25
..Ve de herşeyden önemlisi, kaldırımda da sürüyorlar motosikletlerini
Akın KURTOĞLU
|
 |
Eray Falay
16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 01:30
o zaten bambaşka bir olay resmen cinayet sebebi zaten kendi güvenlikleri yok birde kaldırımda yürüyen onca masum insanın canını tehlikeye sokuyorlar vallahi pess
|
 |
Tunc
16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 01:42
ve o çocuk daha 13 14 yaşında birşeydi bu yaşta bir çocuk bisiklet ile anca trafiğe çıkması gerekirken motor ile gidiyor hemde kask yok koruyucu dizlik vs hiç bir şey olmadan |
Ispanya da Oldukca Fazla Motorsiklet var, Trafik yogunlugundan kurtulmak icin ozellikle sehir icerisinde Motorsiklet kullanan sayisi cok fazla, Insanlarin tercihi bu yonde, Kasksiz kullananlara hemen ceza uygulaniyor, Hic acimiyorlar.. Motorsiklet ehliyeti alma yasi 14, Falat yilbasindan itibaren 16 ya cikartiliyor..
|
 |
Eray Falay
16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 01:56
burda malesef ehliyetsiz kask dizlik vs korumaları olmadan kurallara uymadan kaldırımda 40 km hız yapan servis motorları var ve onlar suçlu olduğu halde en ufak birşeyde hmn suçlu siz oluyorsunuz.benim gözümün önünde motora çarptı aracın biri ve daha süren çocuk 12 yaşında idi ehliyeti bırakın okuma yazması yoktu polis geldi hastaneye falan kaldırdılar sonra ceza uygulandı ama burda cezalar komik rakamlarda birde mahkeme var ama o noldu bilmiyorum.
|
 |
hakantaskiran
16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 02:02
Arkadaşlar bir motorsikletli servis sürücüsü olarak bir iki konuya değineceğim.
Bu motorlu servis sürücüleri genelde ehliyetsiz oluyorlar.İşverenlerin bu konuda duyarlı olması lazım tabiki Ehliyeti olmayana kullandırmamak lazım bu motorsikleti.
Diğer önemli konular ise motorsikletlerin genelde ışıklarının yanmaması.gece özellikle arayolda giderken karşınıza ışıksız bir motorsiklet atlayıveriyor.Kullananlar genelde 16-18 yaşlarında gençler olduğu için bilinçsiz oluyorlar.Ehliyetin olmasıda yetmiyor .tabiki sorunun çözülmesi için eğitim lazım
|
 |
Eray Falay
16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 02:07
geçen hafta pendik te bir sucuda eleman ilanı vardı ve ilan şöyle idi:
"A2 ehliyetli motor kullanmasında tecrübeli servis elemanı aranıyor."
içimden gidip o dükkan sahibine teşekkür etmek geldi 1 hafta bile geçmeden ilan sökülmüştü.
keşke herkes böyle olsa
|
 |
sayfa 1  |