Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
yılmaz büktel

16 yıl önce - Çrş 20 Arl 2006, 15:00
Kayseri Nostaljik Belediye Otobüsleri (E.S.O.)


Kayseri Nostaljik Belediye Otobüsleri (E.S.O. İşletmesi)

Aslında şehiriçi belediye otobüsleri başlığı var ama o başlık altında güncel resimler ve sorunlar ele alınmış. Benim yapmak istediğim, pek çok ilde de yaptığım gibi kayseride bugün artık çalışmayan otobüslerden söz etmek ve onların resimlerini bulmak ve bulunmasına öncülük edebilmek. yükleyeceğim 8-10 resmin büyük çoğunluğu büssing otobüsler. Kayseriye ilk kez 1976 da son olarak da 2006 mayısında geldim. arada gelişlerim oldu ama çok fazla değil. gördüğüm kadarıyla şimdi çok fazla otobüs ve model mevcut. belediye otobüsleri yanında farklı renkte halk otobüsleri var. ayrıca bir de tramvay çalışması ben oradayken devam ediyoordu. Eski ulaşım ağının izleri silinmiş gibi. eskiyi merak edenleri ve bilgisi olanları harekete geçirebilirsem ne mutlu bana.


En son yılmaz büktel tarafından Çrş 20 Arl 2006, 18:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


yılmaz büktel

16 yıl önce - Çrş 20 Arl 2006, 15:10

Kayserinin büssing otobüsleri izmir ve istanbulun büssing U47D otobüslerinden farklı olarak daha çok bu tipin şehirler arası modeli olan büssing konsül otobüslere benziyor. ve yine böyle şehirlerarası modelin çalıştığı bir başka ilde samsun. ancak doğal olarak samsunda ve kayseride bu otobüslerin herhalde vidasını bile bulmak mümkün değil.

bu otobüsler kamyon şasisi üzerine otobüs kasası yapılmış ilk fabrikasyon üretim araçlar. Kamyon şasisi olduğunu ön tekerlek dingilleri kısa olduğu için bu tekerleklerin içte kalmasından anlaşılıyor.(bu bilgiler istanbul ulaşımcı arkadaşlardan alınmıştır)

aşağıda izmirin bir büssing U47Dsi ile Kayseri saat kulesi önünde şehirlerarası konsül modeline benzeyen kayseri belediyesinin büssing otobüsü görülüyor.





 


yılmaz büktel

16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 10:04

Hunad cami önünde büssing belediye otobüsü, çoktan nostalji olmuş bir fayton ve döneminin minübüsleri.
 

(+)


Döneminin şehirlerarası otobüsleri olan 3 magırus otobüs yazıhameleri yanında olmalı ama ben caddenin neresi olduğunu çıkaramadım ve de durakta bussing belediye otobüsü.
 

(+)




SAMİ AĞAR
16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 12:33

Yanılmıyorsam Hunat hatun camii nin diğer köşesi (Talas'a doğru)  Cadde de Talas, Hisarcık istikametine giden Cadde olacak. Yoğunburç.
En son 5 yada 6 yıl önce gelmiştim. Yoğunbuç'a Alt geçit yapılıyordu.


M.Ali Sade
16 yıl önce - Prş 21 Arl 2006, 14:57

Yılmaz bey'in gönderdiği alttaki resimdeki firma "Erciyes Turizm".Yazısı resim büyütüldüğünde yan tarafta belli belirsiz okunabiliyor.

Şu sıralar faal değil bildiğim kadarıyla.

Resimdeki üç Magirus'da biribirinden güzel.Bir de aradan görünen bir tanker var.586 Steyr.O da zamanının en güzel kamyonlarından.Hatta forumun nostaljik otobüsler bölümünde otobüse döndürülmüş olanlarından fotoğraflar da var.

Herkese selamlar...



sayfa 1
123 ... 91011   sonraki »
ANA SAYFA -> KAYSERİ