Geçmişe dönük olarak yazmış olduğunuz bir mesajda yapmış olduğunuz hatayı belirterek bir denetçi arkadaşınızdan (eğer özür gerektiren bir mesaj ise bir de özür dileyerek) mesajınızı düzelltirip, bu kötü bir fotoğraf da olabilir, ister sildiriniz ister daha iyisini oraya koydurunuz ve mesajın yeni halinin bulunduğu linki buraya iliştiriniz..
Eksi puanları sadece eksi puanı verenler düzeltebilir unutmayın bu konuda denetçilerin elinden bir şey gelmez..
Üyelerimize ve sitemize ne kazandırır..
Kötü söz söylemiş ise özür anlamına gelir,
Kötü fotoğrafları sildirmiş olur..
Gereksiz mesaj yazmamayı öğrenir..
Bir de bazı üyelerimiz verilen puanı nasıl geri alacaklarını bilmeyebilirler, puan çizelgesinin en altındaki puan yok seçeneğini tıklamaları yeterli..
hatamı düzelttim başlığı ne kadar mantıklı acaba? yani benim aklıma şöyle bir şey geldi:
bu başlıktan haberi olan birisi mesajı yada fotoğrafı siteye yükler baktı ki eksi yemiş aman özür dilerim geri alırlar ne olacak diye düşünebilir.yani kötü niyetli mi olduğunu nereden anlayacağız.kişiler bu başlığın varlığı ile deneme yanılma yöntemini kullanabilirler.fotoğrafı yükler baktıki beğenilmedi silinsin diye buraya yazar... ne kazandıracağını Sabahattin abi gayet güzel yazmış , nacizane ne kaybettireceğini yazayım ;
siteye boşu boşuna mesaj ve fotoğraf yüklemesi olabilir.puanlama sistemi içinden çıkılmaz hal alabilir.(madem geri alınacak ben yazayımda geri alırlar nasılsa mantığı ile)
tabi bu yazdıklarım kötü niyetli kullanıcıların olabileciğini düşünerek yazılmıştır.sitenin nüfusu arttıkça kimin iyi niyetli kimin kötü niyetli olduğunuda anlayamaz hale geliyoruz.
Sevgili Salih,
Tesbitlerin güzel,haklı olduğun noktalarda var ancak bir de şöyle düşünelim.Bu başlık gayet iyi niyetle açıldı ve iyi niyetli üyeler faydalanabilecek bu imkândan.Puanı veren üyeler ise insiyatiflerini kullanacaklar.Afedersiniz "cinlik" yapmaya kalkışan bir üye böyle bir durumda,bir iki sıçramadan sonra kendini ele verecek ve diğer üyelerden de tepki alarak bu hareketi kendisine daha pahalıya patlayacak.Yani tamamen iyi niyete ve insiyatife dayalı bir uygulamada bu tür kişileri tesbit etmek çok zor değil gibi geliyor bana.İnşallah düşündüğümüz gibi olur,kimse daha acı sonuçlar!doğurabilecek bir suistimale kalkışmaz..
Aslında hataları farketmek ve bunu kabullenerek düzeltme yolunu seçmek insanları olgunluğa taşıyacak bir davranış. Bunu burada cesaretle yapma alışkanlığı normal hayatımızda da kazancımız olacaktır. Geçmişte çoğu zaman yaşadığımız karşılıklı mesajlarla ortaya çıkan üzücü durumların bu olgunluğun üzerimizde yapacağı olumlu etkileri neticesinde forum üzerinden karşılıklı kırıcı ve üzücü davranışları da azaltacağı ve giderek yok olacağı gerçeğini de görmemiz mümkün olacaktır.
Aceleyle ve fefri davranışlarla yaptığımız hareketleri, yanlış hitap edilmiş yazılarımızı, kalitesini iyi süzemediğimiz fotoğraflarımızı geçmişe dönerek elekten geçirdiğimizde, ileriye dönük olarak aynı hataları yapmamaya gayret göstereceğimiz de kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle de bu başlığın amacına yönelik yada amacı dışında kullanımı oldukça net görülebilecektir.
Yukarıda linkini verdiğim mesajı önemli bulup kopyala yapıştır yapmış kendi görüşümle ilgili olarak hiç birşey yazmamıştım. Hatamı düzelttim ve gerekli görülen eklemeleri yaptım.
Ben siteye 24 Kasım 2006 da üye oldum.Ve aşağıdaki ilk mesajıda o zaman Site kurallarını okumama rağmen tam olarak kavrayamadığım için büyük harflerle yazmıştım. Şimdiikinci mesajımda görüleceği gibi yazım hatalarını düzelttim.
Kişileri ancak, yaptıkları (ortaya koydukları davranış veya eser) ve söyledikleri (yazdıkları)
ile tanıyabiliriz.
Hayatın bize vermediği ender şeylerden biri de "geriye dönüş" dür. Yapılan bir davranış veya
sarfedilen bir söz, zaman gelir "kıyametin kopmasına" sebeb olur. Böyle durumlarda "Afedersiniz"
sözünün ne kadar anlamsız kalacağını belirtmeme gerek yok.
Kısa bir hikaye : Baba, çocuğuna nasıhat eder. " Her kalp kırdığında, şu tahtaya bir çivi çak,
her özür dilediğinde de tahtadan bir çiviyi çıkar". Çocuk aynen uygular. Bir süre sonra baba,
çocuğundan tahtayı getirmesini ister. Çocuk çok sevinçlidir, çok çok özür dileyip tahtada
hiç çivi kalmadığı için. Ama babası "tahtanın haline bir bak" dediğinde çocuk durumu anlar.
wowTURKEY'e dönecek olursak, o anki düşünce ile yazılan bir yazı, alıntılarla ya da o yazılana
cevap olarak peşi sıra yeni katılımlarla birlikte beyin fırtınaları estirmekte. Özür dileyen kişi,
yazılarını sildirdiğinde veya değiştirdiğinde peşi sıra gelen katılımlar tamamen havada kalacaktır.
Halbuki aynı başlık altında ilgili yazısına link vererek yapacağı güncel bir özür dileme, hatasını
kabul edip belirten kişiye umarım bu olgun davranışı çok daha fazla (+) puanlar kazandırabilecektir.
Not : Fotoğraf konusunda sizlerle aynı fikirdeyim.
En son Kemal Bayır tarafından Prş 21 Arl 2006, 15:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
wowTURKEY'e dönecek olursak, o anki düşünce ile yazılan bir yazı, alıntılarla ya da o yazılana
cevap olarak peşi sıra yeni katılımlarla birlikte beyin fırtınaları estirmekte. Özür dileyen kişi,
yazılarını sildirdiğinde veya değiştirdiğinde peşi sıra gelen katılımlar tamamen havada kalacaktır.
Evet bu dedikleriniz kısmen doğru, en azından kötü olan fotoğraflar için bile olsa, hatalarımızı düzeltelim derim, siteye ilk girdiğimde fotoğraf yükleme heyecanını bilirim, herkes çektiği bir fotoğrafı güzel olduğunu düşündüğü için çekmiştir ve o yüzden güzel olduğunu sandığı bu fotoğrafı paylaşmak ister, bu tıpkı bir elinize geçen stikırı (çıkartma kağıt) bir tarafa yapıştırma arzusu gibi bir şeydir, bu başlığı açmamdaki gaye aslında bu gibi hatalarımızı ve de olur ya bu yanlışı ben de yaptım zamanında bir üyemize hak ettiğinden fazla eksi puan verdiğimi idrak ettim ve zaman içinde geri dönüp bu verdiğim eksi puanları silmek istedim ne yazık ki linklerini bulamıyordum, Burç'un puan çizelgesindeki zengin ve detaylı çizelgeyi görünce bu şansı bulduğumu gördüm ve hatalarımı düzelttim...
Hatayı yaptığım üyemize durumu izah ettim.. Sonuç gayet olumlu idi iki taraf da mutlu oldu..