sayfa 1  |
 |
erkut
|
 |
Cem Telgeren
16 yıl önce - Sal 01 Ağu 2006, 23:23
Alıntı: |
ARKADAŞLAR; beklenen otobüsler gelmiştir . Bursa'ya ve Bursa'lılara hayırlı olur inşallah .
Otobüsler şu an itibariyle Burulaşın bahçesine çekildi. Sanırım 10 tanesi bugün geldi ,10 taneside önümüzdeki hafta gelecekmiş.
Otobüsler klimalı,solo,beyaz renkli ,daha düz Burulaş yazısı falan yapıştırılmamış. Sanırım araçlar perşembe gününe kadar boyanıp sefere çıkması için son rütuşlar yapılacak.
Perşembe günü ise B.O.İ'nin içinde şöförlerin alışması için alıştırma turları yapılacak.
Araçlar resmi plaka değil,özel plaka olacakmış. |
Oh be nihayet. Peki bu araçlar Carefour'un yanındaki Burulaş bahçesine mi çekildi.Yarın ilk işim oraya gidip yeni otobüslerimizi görmek olacak.Otobüşlerin klimalı olmasına da ayrıca sevindim.Artık Bursalılar olarak klimalı lüks otobüslerde seyahat edeceğiz ha?Neyse Bursa'ya da bu yakışırdı doğrusu.Ne diyelim Erkut'un dediği gibi yeni otobüslerimiz Bursa ve Bursalılara hayırlı uğurlu olsun.
|
 |
i.osmanoğlu
16 yıl önce - Sal 01 Ağu 2006, 23:27
Hooley Demek geldi ha!! Resmi plaka olması çok normal zaten burulaş özel bir şirket..Otobüslerin fabrikadan boyalı gelmesi gerekmiyormu? Umarım renkleri ikaruslar gibi kırmızı beyaz olur.(veya konya'dakiler gibi)
(+)
Ama zannetmiyorum. Burulaş bursarayın renklerine boyar (0345'ler gibi yani.) Gerçi farketmez sonuçta ne renk olursa olsun bursa hakettiği gibi hizmet alacak sonunda. Hepimize hayırlı olsun... (Cem üstad fotoğrafları bekliyoruz. )
|
 |
erkut
16 yıl önce - Sal 01 Ağu 2006, 23:46
Arkadaşlar sırası gelmişken şu konuyuda belirtmek istiyorum . Konunun başılğında şöyle yazıyor: "BOİ- 70 adet yeni otobüs satın alıyor." Oysaki bu otobüsleri satın alan boi değil; özel bir şirket olan Burulaştır. Çokta önemli bir mesele değil ama; Akın Üstadımızdan ricamız konu başlığını düzeltmesi olacaktır.
Ve bu konu başlığının ardından kafama şöyle bir soru takıldı: Burulaş; Belediyede sözleşmeyle faaliyet veren özel bir şirkettir,eğer ilerki zamanlarda sözleşmesinin bitmesi veya bozulması durumunda acaba Burulaş bu otobüsleri Bursa halkından geri alacak mı?
|
 |
i.osmanoğlu
16 yıl önce - Çrş 02 Ağu 2006, 00:11
Burulaş zaten belediyenin şirketi. Sözleşme bittikten sonra yine yenilenir. Ayrıca belediyenin otobüs koyması gereken birçok yer var. Örneğin görükle gibi. Görükle sanki bursaya bağlı değilmiş gibi üvey evlat muamelesi görüyor. Gemliğe yapılan görükleyede yapılmalı,ya minibüsleri değiştirip otobüs alsınlar yada belediye otobüs koysun.Olmuyor böyle...
|
 |
Cem Telgeren
16 yıl önce - Çrş 02 Ağu 2006, 18:21
Burulaş; Belediyede sözleşmeyle faaliyet veren özel bir şirkettir,eğer ilerki zamanlarda sözleşmesinin bitmesi veya bozulması durumunda acaba Burulaş bu otobüsleri Bursa halkından geri alacak mı? |
Merak etme Erkut dediğin gibi bir şey kolay kolay olmaz.Çünkü Büyükşehir Belediyesi Burulaş'ın büyük ortağı.Diğer ortaklar da yine Büyükşehir Belediyesinin iştirakları.Yani sözleşme bitse de yenilenir ve sürer gider.Yani Burulaş tıpkı İzmir'deki İzulaş benzeri bir yapılanma oldu.Aşağıda Burulaş'ın kurucu ortaklarının listesini veriyorum.
Kurucu Ortaklarımız
Hissesi
Bursa Büyükşehir Belediyesi
%96
Besaş Un Sanayi ve Ticaret A.Ş
0,04%
BURFAŞ-Bursa Fuarcılık Hizmet Hayvanat Bahçesi Park ve Spor Sahaları İşletmeciliği Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş.
0,04%
BİNTED - Bursa İmar İnşaat Ticaret Ltd Şti.
0,04%
BESAŞ - Bursa Ekmek ve Besin Sanayi Ticaret A.Ş
3,88%
|
|
 |
Cem Telgeren
16 yıl önce - Çrş 02 Ağu 2006, 19:08
Vee işte yeni Conectolarımızın Burulaş park alanındaki ilk fotografları.Gerçi uzaktan çektiğim için fotograflar pek içime sinmedi.Ama olsun işte gelmişler.Orada Bursalılara hizmet vermeye başlayacakları günü bekliyorlar.Yeni otobüslerimizin daha iyi ve ayrıntılı fotografları en kısa zamanda tarafımdan çekilerek siteye eklenecektir
Otobüsler şu an itibariyle Carreforun yanındaki Burulaşın bahçesine çekildi. Sanırım 10 tanesi bugün geldi ,10 taneside önümüzdeki hafta gelecekmiş.
Otobüsler klimalı,solo,beyaz renkli ,daha düz Burulaş yazısı falan yapıştırılmamış |
Fotograflardan da görüldüğü gibi otobüsler beyaz değil sarı renkte.Gerçi ben otobüslerin sarı renkli olmasına bir anlam veremedim ama olsun varsın rengi çokta önemli değil.Sonunda geldiler ya yeter.
|
 |
i.osmanoğlu
16 yıl önce - Çrş 02 Ağu 2006, 19:48
Bmc engelli otobüslerinin renginde mi olacak acaba.
 |
Ben açıkcası bu rengin conecto'lara yakışacağını sanmıyorum ama, yinede gelmeleri ve orada durmaları çok güzel...Ayrıntılar belli olmasada fotoğraflar çok güzel, artık sefere çıkınca tüm ayrıntılarıyla görebilecez... Bide benim anlamadığım bir şey var. Otobüsler fabrikadan orjinal boyalı halde gelmez mi? Yani bir daha burulaşın otobüsleri boyayacağını zannetmiyorum. Boyasada orjinal gibi olmaz herhalde. Olsun ya sarıda güzel
|
 |
Cem Telgeren
16 yıl önce - Çrş 02 Ağu 2006, 20:00
Bmc engelli otobüslerinin renginde mi olacak acaba. |
Evet aşağı yukarı aynı renkteler.Bilindiği gibi Conectolar alçak tabanlı otobüslerdir.Eğer bu yeni otobüslerde özürlüler için araca inip binme rampası varsa özürlü vatandaşlar da rahatlıkla kullanabileceğinden bu mantıktan hareketle bu otobüsler de BMC özürlü otobüsleri gibi sarıya boyanmış olabilir.
Bide benim anlamadığım bir şey var. Otobüsler fabrikadan orjinal boyalı halde gelmez mi? Yani bir daha burulaşın otobüsleri boyayacağını zannetmiyorum. Boyasada orjinal gibi olmaz herhalde. Olsun ya sarıda güzel |
Yok yeni otobüsün tekrar boyanması mantıklı değil.Sadece numaralandırılırlar ve üzerlerine ''BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'' ve ''BURULAŞ'' gibi yazılar yazılır o kadar.
|
 |
i.osmanoğlu
16 yıl önce - Prş 03 Ağu 2006, 14:01
Ben açıkcası bu rengin conecto'lara yakışacağını sanmıyorum ama, yinede gelmeleri ve orada durmaları çok güzel...Ayrıntılar belli olmasada fotoğraflar çok güzel, artık sefere çıkınca tüm ayrıntılarıyla görebilecez... |
Dün böyle demiştim ama bulduğum bu conecto fotoğrafında sarı renk hiçte fena durmamış. (gerçi bizim otobüsler daha açık sarı galiba.) Bende birkaç ekleme yapıp otobüslerimizin nasıl duracağı hakkında bir fikir edineyim dedim. Yan tarafa burulaş yazamadım. Artık idare edin. Sizlerle paylaşmak istedim...
(+)
(Not:Bu otobüs bursa'ya gelen otobüslerden biri değildir.Yurtdışındaki bir garajdan çekilmiştir. Fotoğraf alıntıdır.Sadece bir iki oynama yapıp sizlerle paylaşmak istedim..)
|
 |
sayfa 1  |