1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 4  |
 |
Salih YILDIZ
8 yıl önce - Pts 01 Eyl 2014, 18:22
Ormanda atılmış bir sürü alkollü-alkolsüz içki şişeleri, denizin (5-10 metreye kadar gördüm) dibinde atılmış bir sürü alkollü-alkolsüz içki şişeleri... Ülkemiz de en önemli sıkıntı bu çevre sorunu... Bu konuda gerçekten hiç değişemiyoruz... Bir insan içtiği kola şişesini-tenekesini herkesin gözüne baka baka hiç sıkılıp utanmadan yere atabiliyor. Sigara izmaritlerini söylemiyorum bile, oraya girersek işin içinden çıkamayız. Bu konuda insanlar kadar belediyeler de sorumlu. Çöp kovaları çok az olan hatta hiç olmayan caddeler sokaklar var. Hele heleki en büyük eksiklerimizden birisi dönüşüm kovalarımızın yetersizliği ve hiç olmaması. Pil topladım yıllarca, sebebi ise atacak bir yer bulamadığımdan... Plastik-cam-kağıt-kimyasal çöpler için mutlaka bu kovalardan lazım... Özellikle akarsularımızda kullanılan TIRI VIRI denilen ağ çeşitleri yüzünden ölen canlılar... Ya bu olayı neresinden ele alalım, her yanımız problemli bu konuda... İçim çok acıyor çevremizi gördükçe... Bu olayı kesinlikle ciddi ciddi ele alıp düzeltmemiz lazım. Yoksa bu iş ülkemizin ve dünyanın dengesini bozdu ve çok kötü yıkımlara-canlı türlerinin azalmalarına neden olacak. Bu konu nedense her zaman söylenipte üstün körü geçilen bir konu oldu ülkemizde... Komşumuz üst kattan sigara külü dökse kendimizi rahatsız hissederiz, ama diğer canlıların yaşam alanlarına neden saygı göstermiyoruz. Nedeni hayvanların konuşamaması-şikayetçi olamamasıdır. Bu konuda vicdanları sorguya çekebilecek bir nesil yetiştirmek gerekiyor...
|
 |
Ali Mert
8 yıl önce - Pts 01 Eyl 2014, 18:35
Alıntı: |
Ormanda atılmış bir sürü alkollü-alkolsüz içki şişeleri, denizin (5-10 metreye kadar gördüm) dibinde atılmış bir sürü alkollü-alkolsüz içki şişeleri... Ülkemiz de en önemli sıkıntı bu çevre sorunu... Bu konuda gerçekten hiç değişemiyoruz... Bir insan içtiği kola şişesini-tenekesini herkesin gözüne baka baka hiç sıkılıp utanmadan yere atabiliyor. Sigara izmaritlerini söylemiyorum bile, oraya girersek işin içinden çıkamayız. Bu konuda insanlar kadar belediyeler de sorumlu. Çöp kovaları çok az olan hatta hiç olmayan caddeler sokaklar var. Hele heleki en büyük eksiklerimizden birisi dönüşüm kovalarımızın yetersizliği ve hiç olmaması. Pil topladım yıllarca, sebebi ise atacak bir yer bulamadığımdan... Plastik-cam-kağıt-kimyasal çöpler için mutlaka bu kovalardan lazım... Özellikle akarsularımızda kullanılan TIRI VIRI denilen ağ çeşitleri yüzünden ölen canlılar... Ya bu olayı neresinden ele alalım, her yanımız problemli bu konuda... İçim çok acıyor çevremizi gördükçe... Bu olayı kesinlikle ciddi ciddi ele alıp düzeltmemiz lazım. Yoksa bu iş ülkemizin ve dünyanın dengesini bozdu ve çok kötü yıkımlara-canlı türlerinin azalmalarına neden olacak. Bu konu nedense her zaman söylenipte üstün körü geçilen bir konu oldu ülkemizde... Komşumuz üst kattan sigara külü dökse kendimizi rahatsız hissederiz, ama diğer canlıların yaşam alanlarına neden saygı göstermiyoruz. Nedeni hayvanların konuşamaması-şikayetçi olamamasıdır. Bu konuda vicdanları sorguya çekebilecek bir nesil yetiştirmek gerekiyor... |
Kesinlikle haklısınız hocam. Çok iyi söylemişsiniz. Gelecek nesilleri duyarlı yetiştirmemiz gerekiyor
|
 |
Süleyman SEVİÇKAN
8 yıl önce - Pts 01 Eyl 2014, 19:06
Çevre konusunda iyi eğitilmemiz gerekiyor okullarda ilkokuldan itibaren çevre eğitimi dersleri verilmeli öyle hayat bilgisi dersinde üstünkörü görmekle olmaz gerçekten bu çevre konusunda çok geri kalmıış bir milletiz çocuklarımızı küçüklükten çöp kovalarına alıştırmıyoruz çocuk elindeki pet şişeyi hemen atıyor, yada yediği dönerin sarılı olduğu kağıdı çöp yerine kaldırımda giderken park etmiş arabanın altına atıyor , burnunu sildiği mendili keza öyle, cebine yada bir poşete koyup cöp aramıyor. Gerçi biz büyükler olarak farklı değiliz biz millet olarak şu konularda geriyiz
*çevre bilinci ve çevreyi temiz tutma
*trafik bilinci
*en önemlisi insan yaşam hakkına saygı hoşgörü ve bilhassa iletişim
|
 |
AloTurkiye
5 yıl önce - Pts 01 May 2017, 19:20
Çevre konusunda iyi eğitilmemiz gerekiyor okullarda ilkokuldan itibaren çevre eğitimi dersleri verilmeli öyle hayat bilgisi dersinde üstünkörü görmekle olmaz gerçekten bu çevre konusunda çok geri kalmıış bir milletiz çocuklarımızı küçüklükten çöp kovalarına alıştırmıyoruz çocuk elindeki pet şişeyi hemen atıyor, yada yediği dönerin sarılı olduğu kağıdı çöp yerine kaldırımda giderken park etmiş arabanın altına atıyor , burnunu sildiği mendili keza öyle, cebine yada bir poşete koyup cöp aramıyor. Gerçi biz büyükler olarak farklı değiliz biz millet olarak şu konularda geriyiz
*çevre bilinci ve çevreyi temiz tutma
*trafik bilinci
*en önemlisi insan yaşam hakkına saygı hoşgörü ve bilhassa iletişim |
Çocuklarda alışkanlık oluyor ilk önce büyükler örnek olarak uyması gerekiyor.
Kaptan pilot havada fark etti, soruşturma başlatıldı
Atatürk Havalimanı'na inen tarifeli uçağın kaptan pilotu, denize sintine atığını boşaltan bir gemiyi şikayet etti.
Alınan bilgiye göre, önceki gün, havalimanına Marmara Denizi üzerinden inişe geçen tarifeli uçağın pilotu, denize sintine atığını boşaltan bir gemiyi fark etti.
Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne olayı rapor eden pilot, çevreyi kirleten gemi için görevlilerin harekete geçmesini sağladı. İhbar üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Gemi içinden sızan sularla makine ile kazan dairelerinden akan yağ yakıtlar, sintine atığı olarak adlandırılıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/kaptan-pilot-havada-fa ...i-40443650
|
 |
Mehmet Bolat
5 yıl önce - Cmt 06 May 2017, 13:26
Çevresine saygı duymayana keseceksin cezayı!
Çevre bilinci öncelikle ailede, sonrasında da okulda verilir, verilmesi gerekir herkesin bildiği üzere..
Peki, aile bu terbiyeyi vermemişse, okuldan da birşey alamamışsa ne olacak?? Bu kısır döngü devam edecek ve sokaklar, meydanlar, doğal alanlar bu "terbiyesiz", "düşüncesiz" insanlar tarafından kirletilecek zarar görecek.
Maalesef şikayet etmek, uyarmak da çok bir netice vermiyor. Sonuçta kirletenin kafa yapısı malum, 100 tanesinden 1-2 si ancak utanır uyarmaya kalksan. Gerisi, ya umursamaz ya da üste çıkmaya kalkar.
2013 yılından beri Gaziemir Menderes arasındaki Çatalkaya civarında bir dere yatağına göz göre göre moloz dökülüyor. Resimli, koordinatlı olarak gazelere, ilgili bakanlıklara, belediyeye bildirmeme rağmen hiç bir dönüş olmadı. En son Bimere yazınca yanıt vermek zorunda kalıyorlar ya, Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ilgili alanagitmiş moloz döküldüğünü tespit etmiş gereğini yapacakmış! Helal olsun nasıl da çalışıyorlar bakın, üşenmemiş gidip bakmışlar...
Büyükşehire de çok şikayet ettim Konak Meydanının rezilliğini ama kimin umurunda.. İsteseler yola tükürene de, çiğdem atana da ceza kesebilirler. Bu çevresine saygısı olmayan insanlar, laftan anlamazlar. Fakat, cezadan çok iyi anlarlar. Yere tükürdü diye 50 tl ceza yaz bakalım bir daha tükürüyor mu? Otobüslerde bazısı utanmasa yer sofrası kuracak, yarım ekmek köfte yiyeni, çiğdem çitleyeni, gevrek yiyeni.. Belediye istese meclisten kabahatlar kanununa göre bir karar çıkarır ve bu söylediklerimi uygulayabilir.
|
 |
Misafir 822
5 yıl önce - Pzr 18 Hzr 2017, 22:15
Sokakların pisligini gördükçe utanıyorum izmir kadar pis bir şehir görmedim.
|
 |
fatih413
4 yıl önce - Prş 20 Eyl 2018, 18:26
Çöpümüz başka canlıların eceli olabilir.
ABD’nin Wisconsin eyaletinde, plastik atıklar ve otlar nedeniyle kuyrukları birbirine dolandığı için yuvalarından çıkamayan ve bu yüzden ölüm tehlikesi altına giren beş sincap yavrusu kurtarıldı. @ABECECEVRE |
"Birinin çöpü başkasının hazinesidir" lafını, "birinin çöpü başkasının ecelidir" şekline dönüştürmeyelim.
|
 |
ecco35
4 yıl önce - Cum 21 Eyl 2018, 08:06
temizlik ve geri dönüşüm
Bu konu maalesef dünyanın da en buyuk sorunlarından. ancak bizim ulke olarak yapmamız gereken her alan da insanlarımızı eğitmek olmalı. öncelikle temiz olmayı, sokakları ve ortak alanları kirletmemeyi akabinde de atıkların geri dönüşümünü olmazsa olmaz olarak benimsetmek gerekiyor. gerekirse ilköğretim'de ilk 2-3 yıl her dönem bu bir ders bile olabilir. üniversiteye kadar her alan da bu eğitim sürmeli. bununla birlikte ülkemiz de bir geri dönüşüm seferberliği başlatmak gerekiyor. maalesef geri dönüştüremiyoruz atıkları cogu katı atık olarak çöplük içerisinde doğayı kirletiyor. evler de ve işyerlerinde her şekilde tüm atıkları sınıflarına göre ayırmak cok ama cok önemli.
|
 |
Kenanwow
4 yıl önce - Sal 19 Mar 2019, 11:27
Ölü balinanın midesinden çıkanlar şoke etti
|
 |
Mustafa Kavlak
3 yıl önce - Cmt 21 Eyl 2019, 16:01
Arkadaşımızın haberini buradan duyurmak istedim, bilinçli nesiller oluşması dileğiyle...
Mustafa Bostan
İstanbul Okan Üniversitesi Etkinliği
Dünya Temizlik Günü kapsamında İstanbul Okan Üniversitesi öğrenci ve görevlileri Aydos Ormanında alan temizliği yaptılar. 2 saat süren temizlikte onlarca poşet çöp toplandı.
Çevremizi kirletmeyelim, kirleteni uyaralım.

|
 |
sayfa 4  |
ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet
|