1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
Mine-Myra
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 10:43
Ülkemize misafir gelen devlet adamını nasıl ağırlamak gerekir?
papa geliyor,istesek te istemesek te.
kimle ne görüşeceği de umrumuzda değil aslına bakarsanız millet olarak.
halk sadece gelmesini istemedi.
abuk subuk konuştuğu için.
ama geliyor işte.
şimdi ne olacak?
ülkemize konuk gelen devlet adamına dünyayı zindan mı etmeliyiz?
yoksa geleneksel misafirperverliğimiz uyarınca hoş tutup o gittikten sonra yine konuşmalı mıyız?
ben bu tip ziyaretlerin bir takım partilerin propagandasına kurban edilmemesi gerektiğini düşünenlerdenim.
dünyanın gözü üstümüzdeyken,tüm yayın kanalları Türkiyede bunu canlı yayınlarken taşkınlık yapmadan serinkanlılıkla bu ziyareti kazasız belasız atlatmak bana en doğrusu gibi geliyor.
kalkıp bir çılgının protestosu dinler arası diyaloğu zorlaştıracaktır.
o zaman Danimarkadan ne farkımız kalır?
sevsek te sevmesek te..
ülkemize gelen misafirleri kendi evimizde hoş tutmak gerektiğine inanıyorum.
bu bugün papa olabilir yarın başka bir lider..
|
 |
Hakan Aslantürk
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 11:34
Eğer bu başlığın Papa'nın gelişine istinaden açıldığını düşünürsek:
Papa'nın olumsuz sözlerine, olumsuz karşılamalarla yanıt verecek olursak, bahsi geçen sözlerini destekler bir tutum sergilemiş olabileceğimizi düşünüyorum. Böyle bir durumda, bence yapılması gereken, gerek Papayı, gerek onun sözlerini alkışlayanları/onaylayanları, gerekse de çeşitli ülke gazetelerinde çıkan olumsuz karikatürleri/haberleri yazanları/çizenleri utandıracak hatta yüzlerini kızartacak bir misafirperverlik örneği göstermektir. Büyük çoğunluğu müslüman olan ve İslamiyetin yeryüzündeki en büyük temsilcisi sayılan Türkiye'nin, bu misafirperverliğiyle dinlerin özünde hoşgörü ve birleştiricilik rolü olduğunu yansıtması gerekmektedir. Yine bana göre, karşılamayı ne diyanet işleri ne de cumhurbaşkanlığı değil, dış işleri yapmalıdır.
Eğer bu başlığı, gerçekleşmiş ya da gerçekleşecek olan herhangi bir resmi ziyaret için algılarsak:
Bunu söylemek bile gereksiz ancak, herhangi bir ülkenin, örnekle dış işleri bakanını, ülkemizin cumhurbaşkanı ya da başbakanı değil yine dış işleri başkanı karşılamalıdır. Burada ziyaretçi ülkenin gücü, büyüklüğü söz konusu olmamalıdır.
|
 |
Mine-Myra
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 11:51
| Alıntı: |
Yine bana göre, karşılamayı ne diyanet işleri ne de cumhurbaşkanlığı değil, dış işleri yapmalıdır.
|
Papa bir devlet başkanıdır.
ziyaret daveti Cumhurbaşkanımız Sezer tarafından yapılmıştır.
dolayısıyla dışişleri protokolüne uygun olarak Cumhurbaşkanımız tarafından karşılanacaktır.
zaten diyanet işleri papanın diplomatik olarak eşi değildir
biri kurum başkanı biri devlet başkanıdır çünkü.
En son Mine-Myra tarafından Sal 28 Ksm 2006, 12:00 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
Ali Cenk
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 11:57
Misafirperverlik bizim millet olarak en önem verdiğimiz hasletlerimizdendir. Amma velakin insan rahatsız oluyor dinine, peygamberine hakaret edilince. Doğal bir tepki veriyor elbette. Eh gelişinin pekte hayır bir iş için olmayacağı aşikar. Bu tezatlar ve karışıklıklarla dolu durum hepimizi rahatsız ediyor. Yani başımızın üstünde taç etsek hangi düşüncesini değiştireceğiz yada geliştireceğiz acaba.
Bu ziyarete tepkiler son derece insancıldır. Tüm dünya müslümanlarının kalbini kırmış ve telafi etmek üzere bir girişimde dahi bulunmamıştır. Ülkemize ziyareti çok hassas bir zamanda gerçekleşiyor, planlı yada plansız. Gelişinin hayra alem olmadığına pek çoğumuz gibi bende katılıyorum. Hayrını geçtim inşallah bir problem yaratmaz. Zira ağzından çıkacak bir kelime pek çok insanı etkilemeye (özellikle olumsuz olursa, çünkü bayılırlar bizi yermeye) muktedir'dir.
Ben Papa'nın zaten alışıldık Türk misafirperverliği ile karşılanacağını biliyorum. Halk istemesede Devlet olarak bunu zaten yapacağız. Ayrıca herhangi bir sıkıntı da yaşamayacağına inanıyorum. Ama döndükten sonra neler olur düşündükçe maalesef içimi sıkıntı basıyor. Abuk sabuk konuşup başımıza hiç gereği yokken iş açmasında.
|
 |
göçmen
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 12:00
| Alıntı: |
zaten diyanet işleri papanın diplomatik olarak eşi değlidir
biri kurum başkanı biri devlet başkanıdır çünkü. |
Hristiyan Katolik dünyasi kendi diyanet islerini Vatikan isimli sembolik bir devletle siyasallastirmistir, sonra da Vatikanin devlet baskani olarak Papa, güzel güzel din üzerinden siyasetini yapmaktadir.
Her ne kadar resmiyette bir devlet baskani olsa da, o bir din temsilcisidir, ve devlet meseleleri degil, din meseleleri konusulacaktir. Eger Vatikan bir devlet ise onlar nerde biz nerdeyiz? Vatikan Roma'da bir köse basidir, devlet olarak degil dinsel olarak olarak önemlidir. Türkiyede ki dengi de Diyanet isleri baskanligidir.
|
 |
Mine-Myra
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 12:09
bu olaya sadece canınızın istediği gibi bakmaktır.ama uluslarası diplomasi bunu pek takmaz..
sonuçta siz isteseniz de istemesenizde papa cumhurbaşkanının davetlisidir.
çünkü ikisi de devlet başkanıdır.
| Alıntı: |
habertürk
Sezer: Davet benim
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dün Çankaya Köşkü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Papa'nın kendi davetlisi olduğunu vurgulaması dikkat çekti.
Açıklamada Papa için, "Vatikan Devlet Başkanı" sıfatı kullanılarak Cumhurbaşkanı Sezer'in "çağrılısı" olarak Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacağı belirtildi.
Diplomatik kaynaklar, Türk ve dünya basınında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Papa ile görüşüp görüşmemesi konusunda yapılan spekülasyonlara yanıt olarak, Cumhurbaşkanı Sezer'in "Davet bana ait" açıklaması yapma ihtiyacı hissetmiş olabileceğini ve kaydettiler.
|
|
 |
fatih kocaoglu
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 14:27
30 Kasımda Niye Geliyor ?.Bu kadar Bilim Adamıyım diye Oratlıkta gezinenler,Köşe yazarları Milletimize Misafirperverlik öğreteceğine,gidip iyi bir araştırsınlar nedne bu tarihte geliyor diye.Bu millette Adap Usul Erkan öğretilmesin.Gelenlere öğretilsin.Neymiş 3.000 gazeteci ülkemize geliyormuş,gülerim ben buna bu gelen gazetecilere dün kasımpaşadaki mahalle aralarının fotoğrafını çekerek dünyaya bizleri kötü tanıttıkları için ateş püsküryorlardı ne olduda şimdi ders veriyorlar ?.İyi araştırın neden 30 Kasım ?
Cumhurbaşkanı bu konuya sıcak değildi.Birileri tarafından ikna edildi papayı devlet başkanı olarak kabul ederek işi kılıfına uydurdular bununda bilinmesi gereklidir.
|
 |
Mine-Myra
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 14:47
siz söyleyin neden 30 kasım .merakta bırakmayın bizi..
| Alıntı: |
| Cumhurbaşkanı bu konuya sıcak değildi.Birileri tarafından ikna edildi papayı devlet başkanı olarak kabul ederek işi kılıfına uydurdular bununda bilinmesi gereklidir. |
ayrıca bu kadar komplo teorisine gerek yok.
vatikan bir devlettir.
bayrağı vardır.sınırları vardır.
tam da bugunlerde bir kesimin ozledigi gibi din devletidir.
-------------
biraz araştırınca bunu buldum.ta,nrı ibrahime kendisine vaat edilen toprağa ulaşması için evini yurdunu bırakıp başka bir şehire gitmesini söylemiş..
kastiniz bu mudur?
| Alıntı: |
kaynak
http://www.christiantoday.com/life/bs/2006-11-30.htm
30 November 2006 | Hebrews 11 v 8-10
It was by faith Abraham obeyed God's call to go to another place God promised to give him. He left his own country, not knowing where he was to go. It was by faith that he lived like a foreigner in the country God had promised to give him. He lived in tents with Isaac and Jacob, who had received that same promise from God. Abraham was waiting for the city that has real foundations - the city planned and built by God.
|
|
 |
izzet kıraç
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 15:16
devlet başkanı mı
eğer papa devlet başkanı sıfatı ile geliyorsa
önce papaz kıyafetini çıkarsın
milleti kutsamayı bıraksın
İSTANBUL a kostantin demeyi bi kenara atsın
Ayasofyada sakın bi yanlışlık yapmasın
İşte o zaman bir devlet adamı nasıl karşılanıyorsa öğle karşılanmalıdır.
|
 |
fatih kocaoglu
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 15:43
| Alıntı: |
ayrıca bu kadar komplo teorisine gerek yok.
vatikan bir devlettir.
bayrağı vardır.sınırları vardır. |
Komplomu ? Arkadaşlar Dünya Siyasetini iyi takip edelim.Ekümenik Bratelomosunuz var artık hayırlı olsun.30 Kasım İznik Konsili demektir,İznik Konsilinden bugüne kadar sdüre gelen bütün konsillerde Anderas yalanlarına hristiyan dünysı dahi inanamamış İstanbul Patirklerine Ekümenik oalrak tanımamaıştır.Biraz tarih okuyun isterseniz.Şimdi nedne geldiğini umarım anlamışsınızdır.
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|