Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Burçin.
16 yıl önce - Cmt 04 Ksm 2006, 13:06
[İST-F2.50] - İstanbul'un Üstgeçitleri

İstanbul'da, hiç ne kadar güzel dediğim bir üst geçitle karşılaşmadım. Aslında Okmeydanı'nda, E-5'den giren yolun üzerine yeni bir üst geçit yaptılar. Bittiğinde bayağı şık olacağa benziyor. Onu saymazsak diyelim.

Geçen yağmurlu bir İstanbul gününde Avcılar'daki üstgeçitin hali isyan etmeme sebep oldu. Tamamen göl. Her basamağı ayrı bir havuza dönmüş.

Kolumda çantam, elimde şemsiye, dosyam olmasına rağmen, size dert yanmak için bu durumu görüntüledim.

(+)

(+)

Aynı mevkide asabımı bozan diğer üstgeçit ise aşağıdaki. Bu üstgeçitin problemi ise (fotoğrafı büyüttüğünüzde görebileceğiniz üzere) basamaklarının arasında boşluklar olması. Etek giydiğim zaman ne yapacağımı şaşırıyorum. Ayrıca geçen fotoğraf çekeyim diye üzerinde bir süre sabit durunca, yalnızca 6-7 kişinin üzerinde yürüyor olmasına rağmen geçidin sallandığını hissettim.

Fotoğrafın adresi

Sadece size dert yanmakla kalmayıp, belediyeye şikayette de bulunacağım.

e_mutlu

16 yıl önce - Cmt 04 Ksm 2006, 13:43

üstteki geçitten ben de geçtim , merdivenleri çıkarken insana çökecekmiş hissi veriyor ve gerçekten sallanıyor , bu üst geçitlerin bir standardı olmalı , bir de şu yapılan yeni yan yollar yüzünden , e-5'teki üst geçitlere yama yaparak uzattılar , çok rezil oldu üstgeçitlerimiz , metrobüs gelecek diye üstgeçitleri de yenilerler sanmıştım  nerdeeee ..........hatta  bazı örnek üst geçit modelleri yüklemiştim siteye :

bunları inşaa etmek çok mu zor ? her gün köprülere , ulaşıma dünya kadar para veren istanbul halkı bunları haketmiyor mu ?

Akın Kurtoğlu

16 yıl önce - Cum 05 Oca 2007, 04:14

İstanbul'un ilk yaya üstgeçitlerini bilen var mı?

Akın KURTOĞLU

Aylin

16 yıl önce - Cum 05 Oca 2007, 08:24

Üst geçit var denildiği zaman artık sinirlerim bozulur olurdu. Burçin arkadaşımızın dediği gibi Yağmurlu hava da bir dert, etek giydiğin zaman ayrı bir dert. Hele özelikle Yaz ayların da seyyar satıcıların ve dilencilerin mesken tuttuğu üst geçitler ayrı bir dert geçene kadar 10 defa sağol kardeşim lazım değil demek zorun da kalıyorsun. Fakat benim asıl merak ettiğim özürlü arkadaşların üst geçit sorununa nasıl bir çare buldukları. Çoğu üst geçit de özürlüler için asansör yok gerçi herhangi bir üst geçit de var mı onu da bilmiyorum. Bizim yine elimiz ayağımız çok şükür tutuyor engellere rağmen geçe biliyoruz, iniş merdiveni tamamlanmamış üst geçitler den yol da ezilmemek için atlayan vatandaşlarımız bile var. Çocuklu aileler için de çok zor oluyor (örneğin bize) eliniz de çocuk arabası sırtlayıp o dik merdivenleri çıkmaya çalışıyorsunuz, tabi kalabalık buna izin verirse. Kışın karlı hava da üst geçitler den geçmek cesaret istiyor. Yerler soğuk dan buz tuttuğu için bir uc dan bir uca uçma tehlikesi var. Bence üst geçit yerine alt geçit projeleri hazırlanırsa (asansörülü, yürüyen merdivenli) Vatandaşın bu üst geçit çilesi de hafiflemiş olur. Allah dan vatandaşlarımız artık daha duyarlı ve şikayet etmeyi öğrendiler. Aynı duyarlığı Belediyelerimiz de gösterirse ve vatandaşların isteklerine kulak verirse o zaman eminim çoğu şeyi aşmış oluruz .

Mustafa Noyan

16 yıl önce - Cum 05 Oca 2007, 13:05

Alıntı:
İstanbul'un ilk yaya üstgeçitlerini bilen var mı?

Eminönü'nde iskelelerle Yeni Cami ve Mısır Çarşısı arasında kurulan üstgeçitleri üzerlerindeki "Türkbank" reklamlarıyla hatırlıyorum.

yunus erdem
16 yıl önce - Cum 05 Oca 2007, 16:00

Ust gecitlerde mimariden daha da oncelikli olan kullanim olmali, gerci ciddi bir mimari yaklasim kullanimi da olcecektir. Neticede her halukarda su anki gibi olmamalidir. Pekin'de ( ve Pekin kadar ciddi olarak uygulanmasa da Cin'in geri kalaninda ) yaya gecitleri mumkun oldugunca yayalarin ve de bisiklet yolunu kullananlarin zeminini degistirmeyecek sekilde planlanmaya calisiliyor, o olmazsa alt gecit o da olmazsa ust gecit olarak. Ust gecitlerin ve alt gecitlerin de bir standardi var. Bu standart tek tarafin egiminin cok dusuk olmasi ve sakat arabasiyla kullanabilmesi. Yani egimin cok dusuk oldugu tarafta merdiven yok onun yerine tirtikli bir zemin var. ( Kaymalari onlemek icin ) Diger tarafi ise daha dik, bizdekine benzer diyorum cunku dik tarafinda ayrica canta bisiklet vs gibi tekerlekli seyleri suruklemek icin duz bir zemin de var. Ust gecitlerin giris cikislari mumkun oldugunca yayalarin daha az yurumesine gore duzenleniyor ayrica. Oyle oluyor ki kimi zaman cok az egimli ust gecit kavsaktan once basliyor ve siz farkina varmadan ust gecidi tirmanmis oluyorsunuz. Ayrica otobus duragi, yol eklenmesi gibi durumlarda yolun sol tarafini gosteren tabelada X metre sonra yaya gecidi, sag tarafini gosteren tabelada da Y metre sonra yaya gecidi seklinde bilgilendirici tabelalarla bolgeyi bilmeyenleri o yolu yurumeye tesvik ediyorlar.
Cin'i yendiden kesfetmeye gerek yok. Istanbul'dan bir yetkilinin Pekin'e gelip iki gun yurumesi yeterli. Geldiginde bisiklet parklari ve bisiklet yollarina da goz atarlarsa sevinirim.
Ayrica burasi wow yeri bize ne Cinden diye elestiri getirecek akli evvel arkadasa da, insanin kendine guvenmesinin onemli oldugunu, ancak bu guvenin evrensel bilgiden yoksun olmaya sebep vermesinin kimseye faydasi olmayacagini aksi takdirde ona sonsuza kadar cogu yerde olmayan oldugu yerde de hangi yayaya hizmet ettigi belli olmayan ustgecitleriyle engelli sehir ( engellilerin hayatini kolaylastirmayan sehir ) gunumuzun Istanbul'una mahkum olmanin soz konusu oldugunu hatirlatmak istiyorum.

Akın Kurtoğlu

16 yıl önce - Cum 05 Oca 2007, 23:51

Taksim'den Elmadağ yönüne giderken sağ köşede bulunan Divan Oteli ile eski Sheraton arasında kalan yolun üzerinden geçerek, bir ayağı Taksim Evlendirme Dairesi'nin bulunduğu düzlemle çakışan yaya üstgeçidini de unutmamak gerekir.

Akın KURTOĞLU

simon

16 yıl önce - Pzr 07 Oca 2007, 13:41

Fındıkzade'de bulunan üstgeçit.

(+)

a_gumus
16 yıl önce - Pzr 07 Oca 2007, 19:05

Peki en uzun üst geçit hangisi? Bana Cevizlibağ'daki gibi geliyor ama benimki sadece bir sezi.

suat914

16 yıl önce - Pzr 07 Oca 2007, 23:49

Osmanbey'in göbeğinde ahtapot gibi bir üst geçit vardı, her kolu ayrı bir yere inerdi hantal devasa bi üst geçit.
Biraz aşağıda pangaaltı'nda ve biraz yukarıda şişli migros önünde de vardı.

sayfa 1
123 ... 91011   sonraki »
ANA SAYFA -> ULAŞIM