Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
tuncaytezgöçen

11 yıl önce - Çrş 25 Ekm 2006, 02:35
Eskişehir'de Ata Yadigarı: Çibörek


Kırım Türk mutfağının baç tacı çibörek uzun yıllar bu işin ticaretini yapan arkadaşlarımızın bilmeden yaptıkları hatadan dolayı yanlış tanıtılmaktadır. Oğuz Türklerinin kıpçak boyundan olana Kırım Türklerinin eski kıpçak lehçesinde çi kökü enfes, leziz anlamını vurgulamak için kullanılıyormuş.
dolayısıyla çibörek enfes, leziz börek olarak tanımlanmıştır.
kızgın yağda pişirilen bir aşın çiğ olması zaten mümkün değildir.


(+)






(+)



 

(+)



 

(+)



 

(+)



 

(+)


En son tuncaytezgöçen tarafından Çrş 25 Ekm 2006, 02:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


tuncaytezgöçen

11 yıl önce - Çrş 25 Ekm 2006, 02:38



(+)



 

(+)



 

(+)



 

(+)



 

(+)


tuncaytezgöçen

11 yıl önce - Cum 27 Ekm 2006, 20:20

Behcet abimin çibörekçide çektiği foto


(+)




Tamer PAKBEN
11 yıl önce - Cum 27 Ekm 2006, 22:10

Çibörek yukarıdaki gibi tavada değil, çüven kazanında bol yağda pişerse daha lezzetli olur.

hakanda
11 yıl önce - Cum 27 Ekm 2006, 22:40

Babaannemin Tatar olmasının ve Gelinine nasıl pişirileceğini öğretmesinden dolayı çok şanslıyım.Pazar sabahları kahvaltıda yerdik hep.Evde uzun süredir kolestrol yüzünden pişmiyor.
Eskişehir'de bir çok lokanta var.Yalnız gittiğiniz yeri iyi seçmeniz gerek.Bu kış gittiğimde arkadaşım 2 yere götürdü.5 Çiğbörek+Ayran 2 liraydı.Ama soğandan başka bişey yediğimizi zannetmiyorum.İkincisinde ünlü olan yere gittik.Çiğ Börek'in tanesi 60 kuruştu.Ayranı siz ödüyorsunuz.Ama 2 tanesi yanyana tabak kadardı.Çok lezzetli.Tarsus'lu arkadaşım yemem ama bir tane tadayım dedi.Toplam 6 tane yedi İkinci gittiğim yerde dükkanın sahipleri Tatar'dı.Hatta duvarlarında eski Türkçe bir dörtlük var.İsmini yasak olabilir düşüncesiyle vermiyorum.Üzgünüm.Eskişehir'lilere sorun.


levent tmr
11 yıl önce - Cum 27 Ekm 2006, 22:43

Eskişehir'e giriş ve çıkışta ,şöyle çiğ börekçi diye
konaklama birimleri yok...Bursada iskender,İnegölde köfte
büyük lokantalarla hizmet veriyorlar.
Hani Eskişehir'de çay ,çiğ börek servisli şöyle muhteşem
yerlerde konaklayamıyoruz...lütfen o muhteşem
börekten şehrin içine girmedende en iyi şekilde
yararlanalım...sevgiler



tuncaytezgöçen

11 yıl önce - Cmt 28 Ekm 2006, 00:22
düzeltme


Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ama çiğbörek değil ( çibörek) olacak  kızgın yağda piçmiş bir aşın çiğ olması düşünülemez değilmi ?

Behçet Uluvar

11 yıl önce - Cmt 28 Ekm 2006, 00:35

Levent Timurhan demiş ki:
Alıntı:
Eskişehir'e giriş ve çıkışta ,şöyle çiğ börekçi diye
konaklama birimleri yok...


Olmaz olur mu Levent Kardeş.

Bursa Karayolunda Bozüyük'ten gelişte Yunuskent'i geçtikten sonra Eskişehire 10 km kala sağ tarafta Çibörek başta olmak üzere tüm geleneksel Tatar yemekleri servis edilmektedir.

Tatarca orijinal adları ile:

-Çibörek
-Kobete
-Kaşıkborek
-Tabakborek
-Kozu Sorpası
-Tavalkum
-Sarbırma
-Katlamaborek


Tesisin Açık ve kapalı alanları mevcut olup, çay kahve ikram olarak sunulmaktadır.


Serdar0007
11 yıl önce - Cum 01 Arl 2006, 03:58

Behçet Uluvar demiski

Alıntı:

Olmaz olur mu Levent Kardeş.
Bursa Karayolunda Bozüyük'ten gelişte Yunuskent'i geçtikten sonra Eskişehire 10 km kala sağ tarafta Çibörek başta olmak üzere tüm geleneksel Tatar yemekleri servis edilmektedir.


Sanirim Yunusköy olacak çünkü yunuskent Eskişehir in içinde


emrepin
11 yıl önce - Çrş 06 Arl 2006, 15:18
Eskişehirde Ata yadigarı ÇİBÖREK


şibörek mi, çibörek mi yoksa çiğbörek mi sorularina yanit alabileceginiz (ki bence de dogrusu çibörek) ve de hazir gitmisken de nefis çibörek-ayran ikilisinin müthis ahengini hafiften de biber tursusu esliginde tadabileceginiz yer, Atalar Caddesi'ndeki Has Kirim Cibörekcisidir. Dedigim gibi, yukaridaki hece oyunlarina aciklik getirecek kisi de o mekanin sahibidir, kendisinden ciböregin ismi, tarihi ve Kirim Tatar kültüründeki yeri ve önemi hakkinda bilgi alabilirsiniz.



sayfa 1
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET