Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Kayseri Belediye Otobüsleri ve Özel Halk Otobüsleri
123 ... 164165166   sonraki »

ANA SAYFA -> ULAŞIM
cevap yaz
sayfa 1
coskunorenli

16 yıl önce - Sal 12 Eyl 2006, 14:59
Kayseri Belediye Otobüsleri ve Özel Halk Otobüsleri

Uzun zamandır Kayseri'de Belediye ye ait olan otobüslerin fotoğrafları ile ilgili bir başlık açılmasını bekledim, artık ben açayım böyle bir başlığı...

Kayseri' de gerçekleştirilen dolmuştan halk otobüsüne geçiş süreci 30.07.1999 tarihinde  başlamıştır.Büyükşehir olarak konu üzerinde dolmuşçular odası ile ortak çalışma neticesinde 120 adet dolmuş hattan çekilerek şehir şehir trafiği rahatlatılmıştır.
Büyükşehir Belediyesi ve Minibüsçüler Odası ile yapılan sözleşme ve bu sözleşmenin yasal dayanağını ihtiva eden 30.12.1999 ve 99-1897 sayılı Encümenin ve 22.11.1999 tarih ve 1999/3 sayılı UKOME kararı ile 04.11.1999 gün ve 115 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile 60 adet Halk otobüsü işletmeye girmiştir.
Ayrıca; İhale ile 48 araç ve hat daha satılarak halk otobüsü sayısı 108 e ulaştı. 01.01.2005 tarihinde ise Hinterland ile birlikte 53 halk otobüsü daha sisteme girdi ve toplam Halk Otobüsü sayımız 161 oldu.
Otobüs işletmesi ile aynı sistem uygulanmakta olup bilet uygulaması açısından yolcuya ayrıca ek bir yük getirilmemiştir.
Yapılan sözleşme gereği her türlü denetim ve kontrol, Makine İkmal Daire Başkanlığına bağlı bulunan Halk otobüsleri Şube Müdürlüğü ve otobüs işletme Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılmaktadır.
Cezalar son derece caydırıcı ve ağır hükümler içermektedir
Halk otobüsleri uygulanmasında % 5 durak katkı payı bedeli olarak bilet bedellerinden kesilerek Belediyeye bir katkı sağlanmaktadır.
Şu anda şehir içi taşımacılığın % 65 i Halk otobüsleri % 35 ide Belediye tarafından yürütülmektedir.

Kaynak : http://www.kayseri-bld.gov.tr/ulasim/ulasim.htm

Kayserili arkadaşlarımızın güncel şehiriçi otobüs fotoğraflarını bekliyorum....

-Akif-
16 yıl önce - Sal 12 Eyl 2006, 15:07

ilgin için teşekkürler ama kayseri nin tanıtımına sıradan otobüslerin katkısı ne olacak bilmiyorum ama 15 sayfa otobüs tartışması ve resmi koymanın pek bir yararı olacağı kanaatinde değilim bence asıl konuşulması gereken konu otobüs seferleri,eski dökülen otobüslerin hala seferde olması ,halk otobüslerinin hiçbir trafik kuralına uymaması ,trafikte ki agresiflik,sabah üniversite toplu konutlar arasındaki sefer yetersizliği ...vb bence bunları konuşmamız daha uygun olur

coskunorenli

16 yıl önce - Sal 12 Eyl 2006, 15:11

Akif kardeşim  Kayseri'de uzun süreli olarak bulunmama karşı  otobüslerde sizlerin karşılaştığı problemleri az çok İstanbul da bizlerde karşılaştığımız için tahmin edebiliyorum. Fakat diğer şehir sayfalarında da o şehir içerisinde kullanılan ulaşım araçlarının özellikle otobüsler için açılmış bir çok sayfa ve fotoğraf mevcuttur.

Burhanettin Akbaş

16 yıl önce - Çrş 13 Eyl 2006, 00:28

OTOBÜS HATTI SATILACAK
Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde yapacağı iki ayrı ihale ile otobüs hattı satışı ve bilet gişesi kiralama işini gerçekleştirecek.

20 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilecek ihale ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait 11 adet otobüs hattı imtiyaz devri ayrı hat bedeli üzerinden satışları gerçekleştirilecek. Saat 14.00'te Encümen Salonu'nda başlayacak ihalede beher adet otobüs hattı 400 bin YTL'den açık artırma usülü ile satışa sunulacak.

5 BİLET GİŞESİ KİRALIK
      4 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek ihalede ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait 5 ayrı bilet gişesi kiraya verilecek. Saat 14.00'te Encümen Salonu'nda yapılacak ihalede kiraya verilecek gişelerin yerleri ve tahmini bedelleri ise şu şekilde:

Talas Kaymakamlık Binası yanı                   2,000.00 YTL
      Talas Kız Yurdu Karşısı                              2,000.00 YTL
      Hacılar Meydanı                                         2,000.00 YTL
      Ahi Evran Zaviyesi yanı                               1,000.00 YTL
      Erkilet Yıldırım Caddesi üzeri                      1,000.00 YTL  

kaynak: www.kayseri.bel.tr

Gökhan Erdoğan

16 yıl önce - Pts 19 Mar 2007, 05:05

Kayseride Raylı sistemin devreye girmesiyle dolmuş kullanımının kaldırılacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki;Şu anda da kullanılan Belediye ve ona bağlı Halk otobüsleriyle,Raylı sistemle şehiriçi ulaşımı sağlayacaklarını söyledi.

Ayrıca Kayserideki arkadaşlardan şuanda kullanılan Belediye otobüslerinin resimlerini eklersek Kayseri başlığındaki eksiklerden birini daha tamamlamış oluruz.Çektiğiniz resimlerle birlikte otobüsün markası,yolcu kapasitesi ve modelleriyle ilgili bilgi verirseniz de hiç fena olmaz.Şimdiden kolay gelsin Kayserili hemşehrilerime.

yılmaz büktel

16 yıl önce - Sal 20 Mar 2007, 02:40

belediye şehiriçi otobüsleri sayfasına mesaj yazan arkadaşlardan bir isteğim olacak, Kayseri nostaljik belediye otobüsleri başlığını açarak 30 sene öncesinin otobüsleri hakkında bilgiler vermiştim, ama ben elimdekileri tükettim. lütfen sizler o başlığın da takipçisi olun ve geçmişe dönük belge ve resim bulursanız o başlığa yükleyin ki başlık öksüz veya sahipsiz kalmasın.

Kayseri nostaljik belediye otobüsleri başlığının linki:
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=34464& ...highlight=

Burakhan
15 yıl önce - Cum 21 Eyl 2007, 03:58

Kayseri'de bildiğim kadarıyla çok büyük bir otobüs filosu hizmet veriyor.
Peki o zaman Kayserili Wowcular neden fotoğraflarını paylaşmıyorlar?

Şimdiden Teşekkürler...

ismail888

15 yıl önce - Pts 12 Ksm 2007, 00:09

Otbüsler her zaman ilgi alanıma girer tam benlik bir konu ve buda ilk fotoğrafım görüntüdeki otobüs MAN yeşil halk otobüsüdür

ismail888

15 yıl önce - Pts 12 Ksm 2007, 00:36

Bunlarda 0302 T Mercedes marka otobüsler belediyemizin filosu içinde en beğendiğim otobüsler bunlar doğrusu.

tuncer3838
15 yıl önce - Sal 13 Ksm 2007, 01:35
maaleseff

otobusler ii olsaydı keşke ama halk otobuslerinin %99 u hatta ve hatta hepsi kir içinde sabah ayakta demirlerden tutuyoruz ve limiz kap kara, mimsinde oturuyorum ben ve sabahları akşamları otobus tıklım tıklım dolu, kız erkek var yazık bole olmaz, bir siteye 11 000 kişi en azından oturuor ve sabahları sefer sayısı çoğlatılmalı bnce once otobus seferleri duzeltilmeli, bu sadece mimsine has deil bnce her yere daha sık ve daha temiz otobus verilmeli, eğer belediye saygı bekliorsa once insanlara değer verip onları ulaşımda rahat ettirmeli, son olarak halk otobus soforleri otobusun demirlerini temiizlemek o kadar zor mu acaba,zorsa bi gun boş zamanınızda ben temizlerim inanın ki temizlerim yazık ellerimiz pasak içinde sabah işe giderken akşam donerken

sayfa 1
123 ... 164165166   sonraki »
ANA SAYFA -> ULAŞIM