1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
Taksilerde sorun yaşadınız mı? |
Hayır hiç yaşamadım.. |

|
32.4% |
[35] |
Evet çok sık sorun yaşıyorum |

|
67.6% |
[73] |
|
Toplam Oy : 108 |
|
 |
sabahattin kayış
16 yıl önce - Pts 28 Ağu 2006, 01:37
Şehiriçi Taksicilik, Sorunlar ve Çözüm Önerileri
- Taksi
- Nereye Abi?
- Bostancı
- Yok abi kusura bakma Trafik yoğun sokma beni oraya, ekmek parası...
Ya da yazın bu sıcağında içerisi sıcaktan yanan klimasız arabalar, İstenilen yöne gitmemek, Para üzeri verilirken hesabı yuvarlama alışkanlığı gibi sorunlar.. Ve diğerleri..
|
 |
Zeki Varış
16 yıl önce - Pts 28 Ağu 2006, 04:58
Bu konuyu enine boyuna tartışmamız gerekiyor.Çok yararlı bir başlık açılmış.
Bir iki cümleyle açalım,sonra eklemelerimizi yaparız
Bir çok sürücü!arkadaşımız,"şoför değil"bu mesleği geçiş olarak düşünüyor,yani boş'ta kalmışım ehliyetim de var,günü kurtarayım!E senin can'ın can'da,bizim ki patlıcan mı?Allah'a emanet biniyoruz.
Ya o mesafe beğenmemek'ler.Be adam hiç mi Allah korkusu,hiç mi rızık paylaşımı yok sen de.Beni indirdiğin nokta'da biri biner,benim mesafem'in 10-15 misli gider!
Evet,Eğitim şart'ta,Eğitim nerede? veya yeterli'mi?.Devam ederiz,bende çok doluyum bu konuda
Saygılar..
|
 |
Mine Beyaz
16 yıl önce - Pts 28 Ağu 2006, 07:00
Sanırım Istanbul'da çogu kişinin yaşadığı bir sorun. Orada olduğum zamanlarda şakır şakır yağmurlu havalarda taksinin önümde durup, 'nereye' diye sorduktan sonra kaşlarını olmaz anlamında yukarıya kaldırıp, çekip giden cok şoförle karşılaşmışımdır. Sadece Istanbul değil, aynı olay başıma bir kere de Paris'te geldi. Gece otelimize dönmek için taksiye bindik, şöfor ellerini havaya kaldırıp 'olmaz' gibi bir hareket yaptıktan sonra gideceğimiz yerin cok yakın olduğunu ve gitmeyeceğini belirtti. Gecenin o saatinde pek hoş bir tecrübe değildi ama neyse ki haritamiz vardı, oteli yürüyüp bulabildik.
Istanbul'da benim çok duyduğum laflardan biri de 'Ben karşının şoförüyüm abla, oraları pek bilmem'dir. Yolları bildiğim için bununla çok sorunum olamamıştır, ama karşıyı bilmeyen biri icin zor olmalı el yordamıyla adres bulmak. Bu konuya çare olarak Londra'yi örnek göstermek istiyorum çünkü orada hep iyi tecrubelerimin olmustur. Oradaki taksilerin gidecekleri yolları bilmek zorunda olduklarını biliyorum. Internetteki sayfalarına girerek orada nasıl taksi şoförü olunabileciğine baktım:
Alıntı: |
http://www.the-knowledge.org.uk/main/overview.htm |
Ozetle şöyle:
Londra lisanslı taksi şoförü olmak isteyen herkes 'The Blue Book' denilen kitabin içindeki 400 ayrı guzergahı ve bunların üzerindeki müze, sinema, gösteri merkezi gibi turistlerin ilgi göstereceği yerleri bilmek zorunda. Kendilerini hazır hissetikleri zaman 100 sterlin ödeyerek bir sınava girip, verilen varış noktasının güzergahını belirleyip araba kullanmak zorundalar. Bu testi geçtikten sonra bir de Londra dışı 100 güzergahla ilgili bir sınavdan geçtikten sonra, sabıka kayıtları yoksa lisanslı şoför olabiliyorlar. Bu sınav icin bazen uzun süre beklemeleri gerekbiliyor. Yani butun bunlar bu mesleğin nasıl bir ciddiyetle yapıldığını gösteriyor.
Istanbul gibi bir şehir için belki şoförlerin her sokağı bilmeleri imkansız ama en azından kuralları belirleyici ve belirli güzergahlarla ilgili bir sınav ve lisans belki de faydalı olabilir.
(Bütün bunları yazarken bu konuda çok bilgim olmadığını da belirteyim, Istanbul şoförlerinin ticari araç ehliyetinden başka birşeye gereksinimleri olup olmadığını bilmiyorum)
|
 |
hakan_1970
16 yıl önce - Pts 28 Ağu 2006, 22:06
İyi taksici örnekleri de biliyorum. Dürüst çalışan, mesleğinin gereğini yerine getirenlere diyeceğim yok. Burada yaşadığım problemler hakkında görüşlerimi bildireyim.
-Taksimetredeki ücreti yuvarlatıp para üstünü eksik verme.
Diyelim ki 7,7 YTL tuttu, siz de 10 YTL verdiniz. Taksici 8 'e tamamlayıp 2 YTL para üstü verir. Eğer ne kadar tuttu filan dersem, bozuk para arama numarası ve varmış buyur ağbi muhabbeti.
-Uzaktan el etmişseniz, taksimetrenin daha siz araca binmeden açılması durumu.
-Taksiciden fiş isteyince; "fiş yok ağbi, yanıma almamışım".
-Trafik akışını bozma; taksicilerin genel davranışı, yolcu varken en hızlı olmaya çalışma, öndeki araca korna, selektör yapma. Araç boşken minimum hızda hareket, her an aracı sağa hızlıca kırıp diğerlerini tehlikeye atma.
Bir de taksi müşterilerinden şikayetim var:
Yürüme zorluğumuz yoksa, trafik ışıklarının hemen dibinde taksi çağırılmamalı. Tüm toplu taşıma araçları sağdan gitmeye mecbur olduğundan, önlerindeki taksinin yolcu alması nedeniyle ışığın kırmızıya dönüp otobüs içindeki yolcuların beklemesine neden olunmaktadır. 1 dakikadan uzun süren ışıklar var. Otobüste varsa 60 kişi, 60*1 dakika, gitti 1 adam_saat hayatımızdan.
|
 |
yazı gürkan
16 yıl önce - Pts 28 Ağu 2006, 22:49
PARA VERDİGİM HALDE VERMEDİN DEDİ ÜZERİME YÜRÜDÜ BENDE TEKRAR PARA VERDİM ONA AMA DUA ETSİN HASTAM VARDI.AKSAMLARIDA FARKINDAYSANIZ ERKEK MÜSTERİLER YERİNE BAYAN MÜSTERİLERİ TERCİH EDİYORLAR.SAAT 6 OLDUGUNDA MÜSTERİ SECİYORLAR
En son yazı gürkan tarafından Pts 28 Ağu 2006, 22:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
Süha
16 yıl önce - Pts 28 Ağu 2006, 22:49
Ben en çok hastaneye çıkarken taksicilerle sorun yaşıyorum. Yenikapı iskelesi önünden binemiyorum abi döndürme bizi oradan oraya diyorlar.
Tamam diyip ışıkların karşına geçiyorum. Peugeot bayiinin oraya gidiyorum ve oradan taksiye biniyorum. Eğer dürüst taksici geldi mi gerçekten her zaman gittiğimiz yoldan genel cerrahinin oraya çıkartıyor. Bazen uyanıklarda çıkıyor mesafe kısa diye dolandırmaya kalkıyor. Bir gün hastaneye çıkarken susayım dedim. Ne yapacak acaba dedim keşke deseymişim dedim. Sonra adama çınlattım abi alt yol vardı oradan gitseydik dedim. Bana keşke oradan girelim deseydin dedi. Ben şimdi bu işi anlamıyorum bir milyon fazla kazanacağım deyip benim zamanımı harcıyor. Yani böle fazladan dolandıranlarda oluyor çınlatmak lazım arada sırada hep geliyorum biliyorum diye ondan sonra normale dönüyorlar.
Bizde taksicide saygılı olmalılar bazen sigara içiyorlar öldürüyorlar bizi arabada. Daha bunlar başı zamanı gelince daha başımdan geçen taksi olaylarını da anlatacağım.
|
 |
kemal neu
16 yıl önce - Pts 28 Ağu 2006, 23:43
Sorun yaşamamak çok zor. Bizde taksici olmak için bir eğitim gerekmiyor. Ama çok efendi, dürüst ve yardım sever arkadaşlar da az olsa bile var.
|
 |
ümit 806
16 yıl önce - Pts 28 Ağu 2006, 23:44
Ben taksiye çok binmem, o yüzden içeride pek sorunla karşılaşmadım ama otobüsle giderken 50 kişi taşıyan ve hızla giden otobüsün önüne ara sokaktan atlayan, otobüsü zar zor sollayıp hemen önünde durup yolcu indiren (madem duracaktın arkasında dursaydın [gerçi bunda müşterinin zamanlama hatası da etkili olabilir]) çok taksiye rastladım.
Geçtiğimiz aylarda kardeşimle birlikte Kadıköy'de bir yere yetişmemiz gerekti. Durağa çıktık ve 25-30 dakikaya yakın 8E bekledikten sonra bir taksi çevirdik. Taksiye bindiğimizde taksici turşulu mayonezli bir sandviç yiyordu. Biz arabaya biner binmez özür dilemeye başladı, normalde arabada yemediğini falan söyledi. Biz de "abi sen rahatına bak" dedik. Bize ikram etmeye çalıştı, "abi sen ye" dedik. Sandviç bitince adam bize hâlimizi hatırımızı sordu. Baktık muhabbeti epey de tatlı bir abi, biz de anlattık bir şeyler.. Sonra birden bire sokağın birinden başka bir araba önümüze atladı. Bizimki zar zor durdu ve adama "e hadi geç bari" der gibi bir el hareketi yaptı. Adam önümüze girdikten sonra biz de yavaş yavaş yola devam ettik. 10 saniye kadar hiç ses çıkarmadı. Sonra "sinirlenmiycem.. sinirlenmiycem... normalde benim ne yapmam lazımdı ? Camı açıp elimi kolumu çıkarıp bağırıp çağırmam lâzımdı. Neden ? Çünkü o haksız. Ama ben bugün sinirlenmiycem... Çok sakin, çok sakin, sağ salim gidicez..." diye söylenmeye başladı. Bu söylenme epey kısa sürdü. Sonra trafikte bir kaç kişiye yol verdi, adamlar buna teşekkür falan edince gevşeyip yine tatlı bir adam oldu ve tekrar muhabbete başladı. Her şey bir kamera şakası gibiydi. Sonra Altıyol'da inerken bizden yine sinirlendiği için ve arabada yemek yediği için özür diledi ve 6.5 YTL tutan ücretin sadece 5 YTL'sini aldı.
Bu olaydan önce, babamla Cerrahpaşa'ya kontrole gidecektik. Ben yeni ameliyat olmuştum, dikişlerim 6 günlüktü. Evde koltukların üstüne çıkıp inmeye çalışarak prova yaptım, baktım olmuyor, Ikarus'lara tırmanmak zor olacak, babama dedim ki, "baba, Altunizade'ye kadar taksiyle gideriz, oradan da Taksim otobüsleri zaten alçak tabanlı, boş geliyor, rahat rahat gideriz." (*). Evden caddeye çıktık, bir taksi Cengiz Topel Caddesi'nden aşağı iniyordu. Daha bize 20-30 metre kadar mesafedeyken el ettik, bizi gördüğü hâlde sadece yola bakıyormuş gibi yapıp hız kesmeden yaklaştı. Bu sefer babam biraz daha belirgin el kol hareketleri yaptı ve adam önümüzde zar zor durdu. Altunizade deyince ilk önce dudak büktü ve sonra "peki olur" der gibi kafayı eğdi. Babamla içine bindik. Ben ön tarafa bindim ve binerken de epey zorlandım. Adam taksiyi hareket ettirirken araba stop etti. "Haydaa" diyerek aşağı inip kaportayı açtı. Sonra başka bir taksi çevirip bizi ona transfer etti. Diğer taksicinin yardım etme talebini de "yok yok ben hallederim, müşterinin işi acele galiba" diyerek reddetti. Olanlar gerçek miydi yoksa bir tiyatro mu idi bilmiyorum ama bu vesile ile bizden ve Altunizade'ye gitmekten kurtuldu.
Bir de taksi tecrübesi olan bir arkadaş "gece taksiye binerken «gündüz açıyor musun» diye sor, çoğu açıyor, boşuna fazla para verme" dedi.
|
 |
Akın Kurtoğlu
16 yıl önce - Prş 07 Eyl 2006, 02:26
Yıllar evvel zorluklar ayakta duran eşimi hastahaneye götürmek için sokağımızın başında çevirdiğim taksicinin, hastahaneye gitme talebimizi; "Abi, yengenin hastalığı bulaşıcı mı?" diyerek bizi taksisine almamasını hiç affedemiyorum Evet, yengesinin hastalığı bulaşıcıydı. Yolda O'na yanlışlıkla dokunan 4 kişiye, hamileliğini bulaştırmıştı eşim...
Bu nasıl bir aptallıktır, nasıl bir anlayışsızlıktır!... Hayatımdaki nadir beddularımdan birini bu enteresan ötesi beyin özürlü şoförün ardından etmiştim, sonradan yine de pişman olsam da...
Allah bu gibi kıt anlayışlı taksicilerden tüm İstanbul'u korusun inşallah... Taksilerini bizlerden uzak tutsunlar...
Akın KURTOĞLU
|
 |
Zeki Varış
16 yıl önce - Prş 07 Eyl 2006, 03:50
Alıntı: |
Allah bu gibi kıt anlayışlı taksicilerden tüm İstanbul'u korusun inşallah... |
Amin.Tüm Şehirlerimizi korusun,Allah Hidayete erdirsin,bilinç versin şefkat versin!Bu Eğitimle falanda hallolacak bir konu değil.İnançla,vicdanla'da ilgili.Meslek ahlakıyla'da,yaptırımlarla'da ilgili.
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> ULAŞIM
|