sayfa 73 |
 |
batuyilmzz
3 ay önce - Cum 30 Arl 2022, 00:33
Bu araçların metrobüs dışında ya da farklı şehirlerde çalışacağını düşünenler fazla hayale kapılmasın. Bu araçlar metrobüs hattında ömürlerini bitirirler. Phileaslar da öyle oldu. İşletme maliyeti fazla. Normal hatta Capacity çalışacağına Citaro çalışır, Conecto çalışır, Karsan çalışır. Gidip de neden metrobüs için alınan araç başka hatta çalışsın ve masraf etsin? Başka şehre hibe etseler kimse yüzüne bakmıyor araçların. Bir süre sonra hurda oluyor, bir yerlerde boş boş yatıyor. Hele Capacity gibi bir araç hibe edilse ne parçası bulunur, ne bakımı yapılır doğru düzgün. Hepten çöp olur. Duygusal davranmaya gerek yok. Gittiği yere kadar gidecek burada durum belli.
|
 |
Kobracı
3 ay önce - Cum 30 Arl 2022, 01:05
Dünyada topu topuna 450 tane (düz 500) üretilmiş araca yedek parça bulmak çok zordur.
Citaroya yedek parça bulamadığın olabilirken capacity diyorsunuz.
Bu araçlar bu hatta ölene kadar çalışıp ya hurda olcak ya özel hizmet aracı (sallıyorum eğitim aracı. Kızılay. Deprem vs anında seyyar merkezler vs)
|
 |
Cyclist Efe
3 ay önce - Cum 30 Arl 2022, 03:17
Bu hattın elektriklendirilmesi için ne bekleniyor? Ülkemizde canavar gibi 2 mafsallı troleybüsler üretilebiliyor. Üstelik bu troleybüsler belli bir mesafeyi kataner olmayan yerlerde de kat edebiliyor.
Aslanlar gibi çalışıyor olsalar da 15 yaşında araçlardan bahsediyoruz. Bakımları zamanında yapılıyor eyvallah ama bakım maliyetleri de yaş arttıkça artmakta. Yakın gelecekte parça bulmak da zorlaşacak.
İkarus veya MAN tarzı otobüsler parça olmasa bile uydurma diye tabir ettiğimiz yöntemlerle yürütülebiliyor. Çünkü mekanik araçlar. Ancak günümüz araçları daha elektronik, daha kapsamlı bir üretim sürecinden geçiyor, bu yüzden her komponentten bulunmayabiliyor.
En güzeli ülkemizdeki karoser üreticilerinin bu hat üzerinde troleybüs çalışması yapıp bu hatta özel bir model çıkarması, yokuşta dahi hızlanan bir model üretmesi.
Veya Otokar Kent XL modelinin performans ve diğer sorunları çözülerek geleceğin Capacity otobüsleri olarak kullanılabilir. Paccar MX-13 motorlu ve ZF şanzıman ile evladiyelik bir model ortaya çıkar.
|
 |
erkinalp
3 ay önce - Cum 30 Arl 2022, 08:44
Capacity parçaları ile Citaro G parçaları şasi hariç (ki aracın ömrü boyunca şasisi değişmez) birbiriyle uyumludur. Sadece parçanın nerede konuşlandığı ve/veya kaç adet bulunduğu farklıdır. EvoBus istese çift eklemli Capacity bile üretir.
|
 |
İbrahim Cem
2 ay önce - Cum 13 Oca 2023, 19:53
Yeşiltepe Son Durak - Çekmeköy Merkez - Çavuşbaşı Caddesi - Hamza Yerlikaya Bulvarı- Necip Fazıl Alt Geçidi - Dudullu Metro adlı bir metrobüs hattı açılıp bu otobüslerin o hatta verilmesi gerekir.
|
 |
yusa FİRAT AKGÜN
2 ay önce - Pzr 15 Oca 2023, 18:48
ibrahim bey metrobüs ün sistemi çöker zaten kapasiteyi aştı
|
 |
öztroll 0001
3 hafta önce - Pzr 05 Mar 2023, 19:31
Mavi renkli tabelalı CapaCity'nin birisi hayrına güncel fotoğraflarını çekebilir mi? Teşekkürler.
Ayrıca kullandığı tabela yeni alınan otokar ve akia metrobüslerin kullandığı tabela ile aynı mıdır? Yani İETT sadece 1 araç için direkt tabela siparişi vermiş ihalesiz olaraktan almış olabilir mi? Sadece merak ediyorum. Gönül ister ki aldınız aldınız bari hiç değilse diğer tüm araçların tabelasını renkli olarak yenileyin. Elbette sadece İETT filosundan bahsediyorum, özellerden değil.
|
 |
Nuri 9238
3 hafta önce - Prş 09 Mar 2023, 02:11
Alıntı: |
Mavi renkli tabelalı CapaCity'nin birisi hayrına güncel fotoğraflarını çekebilir mi? Teşekkürler.
Ayrıca kullandığı tabela yeni alınan otokar ve akia metrobüslerin kullandığı tabela ile aynı mıdır? Yani İETT sadece 1 araç için direkt tabela siparişi vermiş ihalesiz olaraktan almış olabilir mi? Sadece merak ediyorum. Gönül ister ki aldınız aldınız bari hiç değilse diğer tüm araçların tabelasını renkli olarak yenileyin. Elbette sadece İETT filosundan bahsediyorum, özellerden değil.
|
Birkaç sayfa önce bahsi geçti. İETT'nin şimdilik 1 adet araçta denemiş olduğu, bizzat kendi yazılımıyla destekledikleri bir tabela. Bu tabelanın yanında araç içinde aynı metrolardaki gibi güzergah bilgi ekranı da mevcut fakat ben bindiğimde çalışmıyordu.
|
 |
Emir_3719
3 hafta önce - Prş 09 Mar 2023, 11:25
Alıntı: |
Mavi renkli tabelalı CapaCity'nin birisi hayrına güncel fotoğraflarını çekebilir mi? Teşekkürler. |
70. Sayfada fotoğrafı var
|
 |
sayfa 73 |