sayfa 71  |
 |
emrah91
9 ay önce - Pts 13 Hzr 2022, 15:40
Güzel bir yağmur yağdı nihayet. Çukurova ilçesi 22 mm yağış almış.
|
 |
Resul GUL
9 ay önce - Pts 13 Hzr 2022, 19:12
Kozan Dağılcak
Kozan da sel olmuş Geçmiş olsun
Fotoğraf alıntıdır
|
 |
kaan0703
9 ay önce - Sal 21 Hzr 2022, 18:37
Resatbey bayagi yagmurlu su an
|
 |
yusuf lutfi
9 ay önce - Sal 21 Hzr 2022, 18:37
Seyhan'da yağmur başladı. Haziran ayında güzel oldu!
|
 |
kaan0703
9 ay önce - Cum 24 Hzr 2022, 23:51
Haziran sonu yagmurlu tatli serinlik biz cukurovalilara ilac gibi geldi..tarlalar su goruyor binlerce klima calismiyor hem.kendi hem ulke ekonomisine katki oluyor..masallah..
|
 |
blnt95
9 ay önce - Cum 24 Hzr 2022, 23:54
Alıntı: |
Haziran sonu yagmurlu tatli serinlik biz cukurovalilara ilac gibi geldi..tarlalar su goruyor binlerce klima calismiyor hem.kendi hem ulke ekonomisine katki oluyor..masallah.. |
Mersin de öyle. Balkonda üşüdüm, içeri girdim. Çok serin bir hava var.
|
 |
osman92
7 ay önce - Cum 29 Tem 2022, 23:15
2 gündür çok fena bastıran nemden ötürü nefes alınmıyor. %90'lardaki nemden dolayı klimasız durulmuyor. Kliması olmayanlara Allah yardım etsin.
|
 |
ads 1940
7 ay önce - Pzr 31 Tem 2022, 11:32
Son yıllarda şehrimiz eskilere nazaran gittikçe ısınıyor bunun başlıca nedenleri var mesela asfalt yollar şehir ısısını çok artırıyor birde koyu renk oluyor bunlar oysa eskiden Adana'nın yolları taştandı!!
Bakın ABD yolları beyaza boyuyor bu sayede şehrin sıcaklığını bir nebze olsun azaltmayı düşünüyorlar.
https://www.webtekno.com/giderek-artan-sicaklik-o ...43031.html
Ses yapıyor diyorsanız o zaten asfalt yollarda da oluyor bu Adana için yaz aylarında ses değil önemli olan hava sıcaklığıdır birde özellikle Yüreğir ilçesinde evlerin damına koyu renkli çinko çatı yapıyorlar buda şehirdeki ısınmayı son yıllarda daha da arttırdı bence ve o çatıların da beyaza boyanması lazım ha bana kalırsa hiç olmaması lazım o ayrı konu eskiden asmalar vardı damlarda ve evlerin çirkinliği bu yeşil örtüyle gizleniyordu hem gölgesinden üzümünden ve yapraklarından da faydalanıyordu sıcaklığı da dengeliyordu o asmalar.
Birde kentsel dönüşüm yüksek katlı yapılar cam kaplamalı binalar koyu renklere boyanmış binalar bunlar da şehrimizdeki sıcaklığı arttıran diyer faktörler binaların mümkün mertebe açık renklere boyanması lazım Adana gibi şehirlerde..
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/butun-catilari ...m-10310916
|
 |
Resul GUL
7 ay önce - Pzr 31 Tem 2022, 15:20
Yollar ,Bina cepheleri ,Damlardaki Çinko rengi bir yana ,sıcaklığı etkileyen en önemli etken bana göre Yeşil alan azlığı ..
|
 |
Resul GUL
6 ay önce - Pts 29 Ağu 2022, 22:28
Bu gün Adana da Çok basık bir hava var Saat 23:00 e geliyor Hava 27 derece ve bir gram rüzgar yok Hava çok durgun ...

|
 |
sayfa 71  |