Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
i.osmanoğlu
16 yıl önce - Prş 20 Tem 2006, 00:13
Bursa BURULAŞ Otobüsleri İç Oturma Düzenleri

Arkadaşlar ben de BOİ'nin sahip olduğu otobüslerin koltuk yerleşimleri ve kapasiteleri ile ilgili resimleri toplamak için bu başlığı açıyorum. Teknik resim yeteneği olan arkadaşlardan zaten sınırlı sayıda modeli olan BOİ'nin otobüslerini çizmesini ve bizimle paylaşmasını istiyorum.

Ben şimdilik bir çalışma yaptım.

(+)

1992 model İkarus 280 Körüklü boi otobüsünün orijinal koltuk düzeni şekildeki gibidir.(belki birkaç yanlışlık olabilir. Lütfen uyarınız ) Şekle göre 33 oturma yeri vardır. Ayakta yolcu sayısını bilemiyorum ama 100 kişi olabilir.

Akın Kurtoğlu

16 yıl önce - Prş 20 Tem 2006, 00:48

Osmanoğlu'nun BOİ Körüklü İkarus 280 modelinin ayrık iki vagonunu birleştirelim ve yekpâre görüntüsünü çıkartalım

(+)

Akın KURTOĞLU

i.osmanoğlu
16 yıl önce - Cum 21 Tem 2006, 20:11

(+)

Bu çizdiğim otobüs ise bursa'da ki iki tane olan (kapı noları 299 ve 300) bmc engelli otobüsünün iç koltuk düzenidir. 31+1 kişilik oturma kapasitesi vardır. Engelliler için orta kapıdan bir rampa çıkmakta ayrıca otobüs 8 cm kadar yana doğru eğilmektedir. Engelli vatandaşlarımız için çok konforlu bir otobüstür. Üzerinde de yazdığı gibi SEVGİ HER ENGELİ AŞAR...

Akın Kurtoğlu

16 yıl önce - Cum 21 Tem 2006, 23:54

MAN-SL200, Mercedes-0302, Mercedes-0302T ve İkarus 260 Solo'ların iç yerleşme düzenleri de henüz elimizde yok... Bunları da çalışan arkadaşlar olursa, çok işe yarayacak...  

Akın KURTOĞLU

Akın Kurtoğlu

16 yıl önce - Prş 10 Ağu 2006, 03:23

Yeni gelen sarışın fıstıkların   (Conecto'ların ) iç oturma düzenini ilk çıkartana, benden helâlinden tam 2 adet cantık!...    

Akın KURTOĞLU

i.osmanoğlu
16 yıl önce - Sal 15 Ağu 2006, 18:01

(+)

Mercedes conecto solo (sarışın   ). 35+1 lik oturma düzeni şekildeki gibidir. Ayakta yolcu kapasitesi yaklaşık 60 kişidir. Belki birkaç hata olabilir. İsteyen hataları düzeltebilir.

(Not: Cantıkları alayım.     )

Emre Alkor
16 yıl önce - Çrş 16 Ağu 2006, 20:37

ben otobüslerde vede metroda karşılıklı olarak birbirine bakan koltuklardan nefret ediyorum.hele gidiş yönüne sırtımı döndüğüm koltuklar boş bile kalsa gidip oturamam. Araç giderken ters yönde geriye doğru bakmak can sıkıcı oluyor.zaten çoğu kez tercih etmiyor kimse mecbur kalmadıkça. Ama bu koltukların karşılıklı olmasının bi sebebi varmı acaba? kapladığı yeri azaltmadığı kesinde mühendislik olarak bi sebep varmı?

Akın Kurtoğlu

16 yıl önce - Çrş 16 Ağu 2006, 20:42

Alıntı:
Ama bu koltukların karşılıklı olmasının bi sebebi varmı acaba? kapladığı yeri azaltmadığı kesinde mühendislik olarak bi sebep varmı?

Genellikle, sırtsırta vermiş olan tekli veya ikili oturma gruplarının birbirleriyle temas ettikleri kısımlarının izdüşümü, tekerleklerin araç içindeki bombelerinin tam maksimum yaptığı alana denk gelir. Yani, oradaki yer kaybını bu şekilde kapatma amacıyla düşünülmüş bir uygulamadır. Daha çok alçak tabanlı otobüslerde bu çözüme başvurulur.

Akın KURTOĞLU

Hayrettin öz

15 yıl önce - Pzr 16 Eyl 2007, 23:36

Teknik resimden anlamam işte gerçeği...Ayrıca cantıklar için heveslenme resminde hata var arkadaşım.

(+)

Kırmızı işaretli koltuklarda olması gerekiyordu.

hakanda
15 yıl önce - Sal 18 Eyl 2007, 18:02

Arkaya bakan koltuklarla ilgili;
Belgesel kanalında izlediğim programdan edindiğim bilgiye göre kazalarda yaralanan sayısının ters koltuklardan çok düz koltuklarda oturanlardan oluştuğu gözlemlenmiş. Bunun için yeni araçlarda ters koltuklara daha fazla yer veriliyormuş!

sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM - Marmara