Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 4
Kurtuluş21

6 yıl önce - Cum 11 Oca 2013, 13:48

Arkadaşlar en iyi pastırmayı nereden temin edebiliriz? Hilton Oteli altında bir yer var orasını önermişlerdi ama siste de ki arkadaşlara da sormak istedim.

Nazmi
6 yıl önce - Cum 11 Oca 2013, 14:00

Alıntı:
Arkadaşlar en iyi pastırmayı nereden temin edebiliriz? Hilton Oteli altında bir yer var orasını önermişlerdi ama siste de ki arkadaşlara da sormak istedim.

Genelde standart oluyor kaliteleri,ama parasına göre hayvanın belli kısımlarından yapılan pastırmaların kalitesi ve fiyatı değişir.Hilton karşısında,Kale yanında Kadınlar çarşısı var orada bir çok pastırmacı var,alternatif arıyorsanız oralara bakabilirsiniz.



(+)


leventdlo1
6 yıl önce - Cum 11 Oca 2013, 15:05

Alıntı:
Ama ülkemizin birçok yerinde de yapılıyor pastırma bu konu araştırılabilir. Mesela Kastamonu Tabakoğlu pastırma çok methediliyor

Tuna bey, kimse size sadece kayseri de yapılıyor demedi ki. Ama bilgi kirliliğine de gerek yok. Pastırma bizim atalarımızdan ve bu bölgede yüzyıllarca yaşamış ermenilerden bizlere kalan bir miras. Zamanında sucukta aynı oyun oynandı, 50-60 yıl önce sucuğu görse kararmış muz zannedecek insanların torunları bugun kayseri sucuğumu yoksa bilmem nerenin sucuğu mu diye tartışma yaratıyorlar. Lütfen en azından pastırmada bu şehire ihanet etmeyelim.



Misafir 770

4 yıl önce - Sal 20 Oca 2015, 23:23

Bir başkadır Kayseri lezzetleri…
Pastırma, Sucuk, Mantı… Bu üçleme ile bazı yerlerde karşılaşmışızdır. Bu karşılaşma anları nedense tamda açlığımıza denk gelir. Bir markete uğrarız yada orijinal ürünler satıldığını zannettiğimiz bir şarküteriye… Tam hevesimizi giderelim dediğimizde bir de bakarız ki damağımız bu lezzeti kabul etmedi.. Ne kadar üzücü bir durum değil mi? Pastırmayı bilirsiniz. İnsan ağzında erimesini ister yerken… Çemeni tam kıvamında olsun ister… Ama istediğimizi bulamayınca hayal kırıklığına uğrarız.
Teknoloji geliştikçe bunun bize faydaları gıda konusunda da dokunuyor bilmem farkında mısınız? Pastirmacim.com adında bir internet sitesi tavsiye edeceğim size. Kayseri’nin incecik dilimlenmiş miss gibi pastırma, baharatı ile damağımızda lezzeti kalan sucuk ve hani derler ya 1 kaşığa 40 mantı… Belki biraz abartmış olabilirler ama Kayseri mantısı denince orada da bir duracaksınız. Bu 3 lezzettir ki Kayseri’yi lezzet şehirlerinden biri yapan.
Markalara gelecek olursak. Şahin Pastırmaları Başyazıcı Pastırma Sucuk, İmamoğlu Pastırma Sucuk, Erciyes Pastırma Sucuk, Korkmaz Pastırma Sucuk, Müslümoğlu Pastırma Sucuk, Başyazıcı Çemenleri, Faik İmamoğlu Çemenleri , Akın Çemenleri, Elmacıoğlu Mantıları, Evman Mantıları, Şahin Mantıları markaları ile geniş ürün yelpazesine sahip olan [url=]Pastirmacim.Com[/url] Pastırma sucuk ve mantı severlere çok kaliteli bir şekilde hizmet sunuyor. Güvenli bir alışveriş için size önerebileceğimiz bir adres…
Dilinizden damağınızdan Kayseri lezzetleri eksik olmasın… Tadınızı da hiçbir zaman bozmayın…
Keyifli alışverişler…


Nazmi
3 yıl önce - Cum 11 Mar 2016, 15:42



Doğru söze ne hacet



Suzi Dilara

3 yıl önce - Cum 11 Mar 2016, 15:47

105 lira etiket gördüm geçen gün
Resmen Kapalıçarşı'da sarrafla aynı sırada dükkanlar

Bu gidişle düğünde para yerine Pastırma takarız Gelin/Damat'ın boynuna boğazına


Zafer

3 yıl önce - Cum 11 Mar 2016, 15:48

Pastırmamızı ötekileştirmek gibi olmasın ama bir geyik etinden yapılan pastırma yedim vay vay vaayy..





Haldun Turan

2 yıl önce - Sal 08 Ksm 2016, 23:13

4-9 ekim tarihleri arası Kayseri Orduevinde kalırken Kadınlar Çarşısının olduğu yerde Şahin Sucuklarına gitmiştik.

Eve ve Bodrum'da yaşayan abime pastırma ve sucuk aldık.

Abim özellikle çemensiz istediği için bıçakla çemenlerini sıyırarak bize hazırladılar.

Kilosu en yüksek olan pastırma 120 lira diye hatırlıyorum.

Bizim aldığımız ise en pahalının bir alt modeliydi.Kilosu 84-85 yada 100 lira mı neydi unuttum

Gayet güzeldi ve bitti artık.

Sucuklar da çok güzeldi acılı ve acısız modelleri vardı.Hem acılı hem acısız aldık.Sucuklarımız daha bitmedi

Mantı da satıyorlar ve kilosu 28 liraydı. Yarım kiloluk paket almıştık ve ondan 4 porsiyon çıkıyormuş.


(+)



(+)




muhammet3
2 yıl önce - Prş 10 Ağu 2017, 21:15

Bu da pastırmanın öyküsü;


(+)


Misafir 088

2 yıl önce - Pzr 27 Ağu 2017, 00:27

Şahini tavsiye ederim



sayfa 4
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET