sayfa 1  |
 |
m_emin
|
 |
kadirbaba
17 yıl önce - Çrş 12 Tem 2006, 19:07
Muhteşem. Bu fotoğraflar beni benden aldı. Sağolun Derviş Bey, sayenizde Camiî Kebir'imizi görme şansına eriştik. Revaklardaki çiniler harika. Mimarları Malatyalı olması da caminin bir başka güzel özelliği, çünkü o devirde genelde Büyük Selçuklu'dan yani Irak ve Suriye'den mimar getirtilirmiş. Bu cami Anadolu Türk sanatı için bir milat.
|
 |
Ahmet Cenan
17 yıl önce - Çrş 12 Tem 2006, 22:37
Derviş Bey bir malatya'lı olarak tanıtımını yapamadığımız Ulu Camimize burada yer vermenize gerçekten çok sevindim. Selçuklu döneminin en önemli eseri olan bu Camiyi herkesin görmesine olanak sağladığınız için tekrar teşekkür ederim.
|
 |
bülent dizdar
|
 |
kahramandenktas
15 yıl önce - Cum 20 Hzr 2008, 04:25
m_emin Bey lütfen insanlara yanlış bilgiler vermeyelim. Eskimalatya (Battalgazi) Ulu Camii bir Büyük Selçuklu Camisi değildir ve Anadolu'daki B. Selçuklu camilerine örnek verilemez. Üzerinde B. Selçuklu Camisi diyebilmemizi sağlayan kitabe bulunan camiler Diyarbakır, Siirt ve Bitlis ulucamileridir. Malatya Ulu Camisi bir Anadolu Selçuklu Camisidir. İran'daki B. Selçuklu mimarisi geleneğinden geldiği orta avluya açılan dört eyvanlı plan şeması sebebiyle doğrudur. Anadolu'daki açık orta avluya sahip tek cami olduğu bilgisi de yanlıştır. Bu durum Harput Ulu Camisinde söz konusudur, üstelik bu yapı daha erken tarihlidir.
Yanlış anlamayın, sadece insanların yanlış bilgilenmemesi iyi olacaktır. Saygılarımla
|
 |
sayfa 1  |