sayfa 1  |
 |
erdemivrizli
|
 |
erdemivrizli
16 yıl önce - Pts 05 Hzr 2006, 13:34
Gökyurt Köyünden birkaç fotoğraf paylaşmak istiyorum.
(+)
(+)
Aşağıdaki fotoğrafta görülen işlemeli taş köyün sağlık ocağının duvarına yerleştirilmiş ve köyün meydanında bulan bir taş.
(+)
Aşağıdaki fotoğraflarda görülen detaylara köydeki bütün evlerde rastlamak mümkün.Köylülerle yapmış olduğumum sobette bunu sordum.Herhangi bir sebebi varmı diye ama herhangi bir sebebi yokmuş. Sadece evi yapan taş ustasının evde kendine ait bir şeyler bırakmak için yaptığı bir detaymış.Bir nevi imza gibi.
(+)
(+)
|
 |
Karani Eseroğlu
16 yıl önce - Pts 05 Hzr 2006, 15:22
Kilistra gibi yurdumuzun çok önemli bir değerini WoW gündemine taşıdığın için teşekkürler Erdemivrizli.
Kilistra'nın tek sorunu yeteri kadar tanıtımının yapılamamış olmasıdır. Gerekli ilgi gösterildiği takdirde, coğrafi oluşumları ve hristiyanlık dönemine ait eserleri ile ikinci bir Kapadokya olmaya adaydır.
|
 |
kadirbaba
16 yıl önce - Pts 05 Hzr 2006, 17:06
Erdem Bey büyükbabamın köyünü bu siteye taşımakla bana büyük bir gurur yaşattınız, çok teşekkürler. Eklemek istediğim bir şey var. Haritalarda, kitaplarda Gökyurt veya Kilistra isimleri geçer ancak yerli halk neredeyse bin yıldır Gilisıra ismini kullanıyor. Bu şekilde hitap edilmesi bu açıdan daha doğru. Gilisıra turizme daha yeni yeni alışıyor ve bir çok eksiklik var. En önemlisi neyin ne olduğunu gösteren yazı ve paneller yok. Gelenlerin rehberi ya da yanında bilen birisini yoksa gördükleri sadece insanların oyduğu kayalar oluyor. Köyde bir kaç kişi Gilisıra'ya gelen tarihçilerden ve Kültür Bakanlığı'nın kitapçığından öğrendikleri derin bir bilgiye sahip. Ziyaret edince yardım edecek birisini mutlaka bulmak gerek.
|
 |
42hakan42
16 yıl önce - Pts 05 Hzr 2006, 17:53
Sayın erdemivrizli, öncelikle çalışmanızdan dolayı size teşekkür ederim.
Bir sorum olacaktı, Kilistra'yı çok duydum fakat nerede olduğunu tam olarak bilemiyorum . Şehir merkezine yakın bir yerdemi?
|
 |
sayfa 1  |