Kayseri'den Kahramanmaraş'a birçok kez gitmişimdir. Her yolculukta insan yeni yeni yerler keşfetmenin hazzını yaşıyorum. Beraber yolculuk yaptığımız Ali Aydın (Yörtürk Vakfı Kayseri Şube Başkanı), Prof.Dr.Mustafa Küçükaydın, Ahmet Deniz ve Muzaffer Beylerle gitmekte iken Küçükaydın hocamızın teklifi üzerine Göksun ilçesi ile Kahramanmaraş arasındaki dağlık ve ormanlık bölgede Yeşilgöl'e uğradık. Gerçekten Yeşilgöl'ü çok sevdik. Müthiş bir doğa vardı ve Yeşilgöl'ün etrafında da alabalık tutmaya çalışan insanları gördük. Yeşilgöl'ün çok derin olmasından dolayı adının "dipsiz göl"e çıktığını da anlattılar. Eğer yolunuz Kahramanmaraş'a Kayseri üzerinden düşmekte ise burayı bir de sizin görmenizde fayda var diye düşünüyorum.
Döngel köyünde kaldığım 3 gün süre içerisinde gezip gördüğüm bir diğer K.Maraşımızın güzel yerinide görme fırsatım oldu,
yanılmıyorsam Tekir civarında biryerdeydi arkadaşlar burası, ama böyle doğal bir güzellik heryerde olmaz, K.Maraş çok şanslı bir yer..
eğer ulaşabilirsem çektiğim birkaç fotoğrafı koyayım bende, fakat sizinkiler kadar güzel değil, itiraf edeyim