Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 3
M.Ali Sade
16 yıl önce - Cmt 28 Ekm 2006, 18:43

Bence Hilton Oteli'nin oraya yapılış amacı o yıllarda Türkiye'de sıklıkla rastladığımız Amerikan askerlerinden kaynaklanıyor.

Muhtemelen askeri yardım amaçlı olarak Tuslog ve benzeri adlarla Türkiye'de ve özellikle de o yılların en kuvvetli hava üssünün Eskişehir'de oluşu nedeniyle Eskişehir'de konuşlanacak Amerikalılar düşünülerek yapılmış bir tesis diye düşünüyorum.

Herkese selamlar...

tuncaytezgöçen

16 yıl önce - Cmt 28 Ekm 2006, 18:47
önce vatan

merhaba  Ünal kardeş sende bilirsinki Eskişehir osmanlı döneminde yani ilk kuruluşda sultan önü olarak adlandırılırdı, ve ben öyle sanıyorumki osmanlı imparatorluğunun vefa borcu vardı ve bu cumhuriyet sonrasıda devam etti nedenmi ? sanırım 1960 öncesi maliye bakanı  rahmetli Hasan polatkan Eskişehir için hatırı sayılır yatırımlar yaptırmıştır, ama bu gün onu yargılamak bize düşmez, çünki herşey zamanında değerlendirilmeli, biz o zamanı bilmediğimizden bir yargıya varmamız yanlış olur, ve osmanlıda bu günün ağır sanayisinin burda kurulmasınına öncelik etti ve önce  car atöylesi olarak   sonra ülkemizin ağır sanayisi olararak hizmet verdi, kurtuluş savaşında'da büyük önem kazandı, ve şunu asla gözardı etmemeliyizki bizler, bugün hür ve mürehveh yaşıyorsak sevgili atamız ve onun nezninde TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Sayesindedir.bence bu vatanın silahlı kuvvetlerine verdiği önem azbile bir otel neki canımız feda olsun, yakın geçmişte herkes gördü saddamın generallerini ülkelerini acaba kaç paraya sattı ? oysa bizim generallerimiz vatanı için canını seve seve feda etti ben tarihte, yani kurtuluş savaşımızda verdiği sözü 15 dakika gecikmesinden dolayı,( bir tepenin alınmasıyla ilgili ,) intihar eden albayamızı
iyi bilirim tarihe karşı sempatim vardır,her millete böyle generaller nasip olmaz !... bizler özgürlüğüne düşkün savaşcı bir milletiz asla esaret altında yaşamayı kabul etmemişiz, dün böyleydi bu günde böyle, bugün belki tarihi biz yazmıyoruz ancak her dönemde tarihi bizim atalarımız yazdı, ve herzaman biz yazarız, Türk milletini göz ardı edenler yanlış yapar. acaba bizler Mustafa Kemal Atatürk veTÜRK Silahlı kuvvetlerine borcumuzu ödedikmi? bu gün çağdaş medeniyet seviyesine gelmek için bizim çocuklarımız yani okumuş tahsilli insanlar? ne yapıyor şimdi , kendi menfeatleri için acaba ?... ben başkomutanlık meydan savaşında savaşıp şehit olmuş askerlerimizin kabirlerininin tümünü gezdim ve gördümki nekadar değer vermişiz bunları kütahya formunda resmettim, bizler kendi menfaatlerini düşünen insanlarız ?
bizler halaEskişehir'i bizans ismiyle anmaya çalışıyoruz Eskişehrimizin ismini dorlion diye, oysa bizanstan önce sultan önüdür, Eskişehirin ismi!!!!!!!!! emperyalist devletler önce ülkelerin manevi değerlerini halka kötü gösterip onları yermesini arzu etmektedirler, biz biliyoruzki emperyalist güçler, ülkeleri feth etmek için yerli işbirlikçilerle iş birliği yapmaktadır, önce kendi değerlerini küçümsemek sonra dilini ve örf adetlerini yok etmek tir amaç, bunun örneği çok tur bu dünyada özellikle doğu asya ve kuzey avrupada bugün kendi dilini ve örf adetlerini kaybetmiş nice millet vardır, oysa osmanlı idaresi 750 yıl sürmesine rağmen neden hiç bir ülke osmanlıca yada, türkçe bilmemek tedir, gerçek sömürge yani emperyalist kimdir? onu çok iyi etüt etmek gerekir. biz Türklere barbar diyen milletler acaba nekadar medenidir?.
Gemisini kurtaran kaptan misali diye düşünmemek lazımdır bu gemide hepimiz varız ve batarsa birlikte boğuluruz,bir ülkenin manevi değerlerini  yermeğe başlarsak emperyalistlerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz her bakımdan daha dikkatli olunmalıdır özellikle böyle dönemlerde!!!!....

Selcuk Ünal
16 yıl önce - Cmt 28 Ekm 2006, 23:21

Tuncay abi silahli kuvvetlerle ilgili duyarliligini paylasiyorum. Ancak benim soruma cevap olarak yazdiklarin yanlis anlasildigim hissi uyandirdi bende. Sorumun Hiltonun TCK ya devri (öyle gerekmisse öyle olmustur, otoriteyi saglamak icin dogru yöntem sehir merkezi) veya Osmanli imparatorllugu ile ilgili degil. ÖNCE VATAN basligini da bu yüzden yazdigini saniyorum. Benim icin de önce vatan ve o yüzden bu konu hakkinda bilgilenmek istedim. Hilton neden 1950 -60 da bizim vatana gelmis ve yatirim yapmis, bunu anlamamistim.
Senin yazdiklarindan söyle bir sonuc cikariyorum.
Devlet Eskisehirin kalkinmasi icin - tarihi sebeblerden dolayi - bazi fedakarliklarda bulunmak istemistir ve zamanin yabanci özel sektörünü (Hilton gibi) kente cekmeyi basarmistir. Bu bilgiler güzel. Olayda anlayamadigim boyut su:
Evet kesin devletin isbirligi ile olmustur. Ve iyi olmustur. Ama oteli isleten Hilton. Adamlar oraya kar yapmak icin yatirim yapmislardir. Ancak o zamanlar Eskisehirde bu oteli dolduracak kapasite varmiydi? Devlet oteli destekler ve nasil yapar bunu. Araziyi verir, gelirden vergi almaz. Ne kadar desteklerse desteklesin Hiltonun burdan kar yapmasi ve hatta yapilan masraflarin cikarilmasi dahi bana biraz imkansiz gibi geliyor.

M.Ali Sade nin düsünceleri ilginc. Amerikan askerlerinin gelmesi planlandigindan bahsediyor. Askeri havaalaniyla ilgili olabilir. Cünkü o zamanlar 5 yildizli oteli dolduracak baska insan olacagini düsünmüyorum ben. Bos otel yaparak devlet Eskisehire vefa borcunu ödeyemez!

tuncaytezgöçen

16 yıl önce - Sal 21 Ksm 2006, 00:07

(+)

(+)

tuncaytezgöçen

16 yıl önce - Sal 21 Ksm 2006, 00:44

yılmaz ve fatih üstadlarımın nostalji ordu evi  fotoğrafı

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)