Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2
cemsenol

16 yıl önce - Sal 04 Tem 2006, 13:58

seyhun bey yazınızı imrenerek okudum gerçekten. ben de çok isterdim anlattığınız tarzda bir atakum. ama sanırım şimdilik  bunu düşünmek sadece hayal. yolumuz çok uzun. deniz yeni yeni temizlenmeye başladı öncelikle, geçen seneye kadar şehrin tüm kanalizasyonu denize dökülüyordu sanırım artık arıtma tesisleri yapılmış ve deniz temizleniyor. atakum belediyesi'nin de bir dizi sahil projesi var. yaklaşık 1 senedir devam eden bu proje sonlandığında bir sürü eğlence merkezi, 'kumsal park' , cafe, şezlonglar, yüzme havuzları, yürüme yolları, herşey olacak atakum'da. tabii halk olarak bize de birçok görev düşüyor. belediyemiz tarafından yapılan bu hizmetleri kendi malımız olarak görmeli ve korumalıyız. samsunlu olanlar bilirler atakum sahilinde banklara, aydınlatma ışıklarına nasıl zarar verildiğini bazı insanlar tarafından. bunları engellemeliyiz.
sonunda el ele verip güzel bir ATAKUM'u kuracak, geliştirecek olan bizleriz. elimizde çok güzel bir hamur var bunu değerlendirme de heba etmek de bizim elimizde..

seyhun_k

16 yıl önce - Sal 04 Tem 2006, 18:29
Belediye'den beklememek lazim...

Belediyelere vergi odedigimizden elbette etrafi duzeltmesini, temizlemesini, temiz tutmasini, bakimli yapmasini bekliyoruz, normal.
Bizim elimizden ne geliri tekrar dusunmekte yarar var. Belediye bir sekilde halkida isin icine sokmali, burda partizanlik falan filan isin icine girmeden, ideolojiler one surulmeden neler yapilabilir!!! cukk diye aklima yatmiyor maalesef.
Bir ornek vereyim; belediye'nin planladigi bir proje var diyelim ki... Cafe + havuz + plaj duzenlemesi (halen bir tanesi atakum'da mevcut olan cinste) gibi... Belediye bunu kendisi yapmaya ugrasmamali gerek yok. Belediye projesinin detayli bir aciklamasini hazirliyo ve bunu pazarliyor...
Kullanilacak renkler, denize olan mesafesi, temizlik kurallari, havuzun belli ozellikleri, alinacak guvenlik tedbirleri ve daha bir cok ayrintiyi icine alan bir ihale sartnamesi gibi birsey... Yap - islet- devret gibi... Belediye sadece yer gosterecek ve kurallari koyacak...
Boylece belediye butcesinden sadece bir tane yapabilcekkken belki 5-6 tanesi birden yapiliverecek birer kilometre arayla... 5 kat fazla personel, 5 kat fazla vergi, 5 kat fazla insana hizmet...
Sorun bundan belediye sadece yandaslarini mi faydalandirir diye dusunmek kaliyor ki bu benim o kadar da umrumda degil, bu ise yatiracak kadar parasi olmayan benim gibi insanlar icin aldigi hizmetin kalitesi daha onemli, Kimin hizmet vereceginden cok.

seyhun_k

16 yıl önce - Prş 06 Tem 2006, 00:18
sivil toplum hareketi nasil oluyor...

sivil toplum hareketi nasil oluyor...

bir ornek vermek gerekirse;
Asagidaki yaziyi isterseniz birazda degistirip samsunun tum yerel gazetelerine mail olarak yollarsaniz, ayrica bunu belediyenin ve valiligin internet sitelerine de yollasaniz fena olmaz.. Belki birseyleri yerinden oynatabiliriz.

Denemekte zarar yok, 5 dakika vakit ayirin derim...
-------------------------------

Gazetenizin internet sitesinde soldaki ana linkleri arasina TURIZM basliginida ekleseniz olmaz mi ?

Yeni acilan turistik tesisleri, sehirde bu yonde yapilan duzenlemeleri daha ayrintili haber yapip, Samsun’u sadece samsunlular icin degil komsu iller icinde turistik bir yer olarak tanitmanin yollarini aramaliyiz diye dusunuyorum…

Samsun’a da bacasiz sanayii bir sekilde getirsek, yeni fabrikalar, tersaneler pesinde kosmaktan daha az yorulur ayrica geliri daha cok tabana yayabiliriz gibi geliyor.

-----------------------------

fatihsune
16 yıl önce - Cmt 22 Tem 2006, 22:31

(+)

Okan Türkeş
16 yıl önce - Pts 14 Ağu 2006, 14:48

Bugün sabah saat 8:00 ile 10:00 arasında Atakum sahilindeydim. Etraf sabah sporlarını yapanlar, erken kalkıp kahvaltı edenler, sahildeki işlerinin başında olanlar dışında pek bir sakindi. Çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum:

Sahil sabahları çok sessiz...

Sahil eşsiz güzellikte, geniş, uzun ama daha da güzelleştirilebilir...

Bir kayık, yalnız başına...

Kendi halinde bir bank, denizi izliyor...

Park uykularındaki çocukları bekliyor...

Atakum sahilinde akşamları hareketli oluyor. Sahildeki kafeler sabah vaktinde geçen kalabalık ve eğlenceli gecenin yorgunluğunu üzerinden atmaya çalışıyor. İşte o kafelerden birkaç fotoğraf:

Masalar sabahları bomboş...

Etraf kalabalık değil...

Kafeler akşama hazırlanıyor...

Sahildeki restoranlar da yeni güne başlıyor...

Kafelerden biri daha...

Burası sahil yolunun Samsun başlangıcı. Koşu bandı Doğu Park'tan başlayıp bitiyor. Yaklaşık 20 km'lik bir bant yerini Atakum sahiline bırakıyor.

Sahil yolunun başlangıcı

Evler ile sahili uzun bir yol ayırıyor.

Yolun bakımsızlığı göze batan en büyük sorun.

Atakum böyle bir sahil yolunu haketmiyor.

Sabahleyin yollar da bomboş...

Yola akan kumlara yıllardır bir çare bulunamadı...

Güzel evler Atakum'u süslüyor...

Güzel bir ev daha...

Gelişen bir Atakum...

Sahildeki Turizm Şube Müdürlüğü...

sayfa 2
ANA SAYFA -> Diğer Şehirler