Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
fatihsune
17 yıl önce - Pts 06 Mar 2006, 23:27
Samsun - Atakum

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

geçtiğimiz ay yağan kar zamanı çektiğim fotolar,

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

fatihsune
17 yıl önce - Pts 06 Mar 2006, 23:40

Bunlarda Eğitim Fakültesi önünde çektiklerim.
samsunda gezilecek,resmedilecek öyle çok yer var ki, keşke biraz zamanım olabilse...

(+)

cemsenol

17 yıl önce - Cum 19 May 2006, 11:12

fotograflar çok güzel. ben de atakum'da yaşıyorum. 1994 yılında Atakum'a taşındım. o günlerden bugünlere çok şeyler değişti. geçen zamanla birlikte Atakum çok gelişti. eskinin 'Matasyon'undan günümüz modern Atakum'una geldi.sanırım 90.000 nüfusu aştı. özellikle sahil şeridinin(Adnan Menderes Bul.) revizyondan geçirilerek halka kazandırılması yazın tüm Samsun halkının beldemize akın etmesini sağladı, bu da esnaf için çok büyük bir girdi sağlıyor elbette. 2005 yılı içinde açılan Hürol Bar ile birlikte eğlence anlayışı da iyi anlamda değişti, şimdilerde ise Marina Bar açılmak üzere. Sanırım bu gidişle İzmir Kordon gibi bir yere dönüşecek Atakum.. herşey atakum için  

seyhun_k

16 yıl önce - Pts 03 Tem 2006, 15:08
Samsun’dan bir turizm sehri olmaz mi!

Bence cevap soyle, Samsun bir turizm sehri olmak zorunda…

Basit bir liste yapip neye dayanarak boyle bir dusunceye kapildigimi anlatmam lazim, kiskandirmak icin degil ama tatil yaptigim sehirleri tek tek dusununce Samsun’da yasamis biri olarak Samsun’un ne gibi avantajlara sahip oldugunu daha rahat gorebiliyorum.

Fethiye, Ayvalik, Cesme, Kemer, La Ciotat (Marsilya), Malgrat del Mar (Barcelona), Nessebar (Burgaz, Bulgaristan), Kircali (Bulgaristan) yazlari firsat bulup gittigim tatil yerleri… Bunlarin hepsini gezdikten sonra Samsun’un bunlardan birinin bile yanina turistik anlamda yaklasamadigini gorup uzuluyorum… Oysa ki dogal yapisi itibariyle hicbirinden geri kalir yani yok. Bu anlamda en cok etkilendigim yer ise Bulgaristan’in Karadeniz sahilinde gecirdigim tatil oldu.

2003 yili agustosunda Samsun’da neredeyse bos sahilde rahat edebilecek yer bulmak icin kilometreler yapmis, misafirlere kafelerde dahil soguk bir bira ismarliyamamis, esimle samimi pozlar veriyoruz diye azarlanmis bir halde eve donmustuk… O yildan beride Samsun’da denize girmek konusunda ne firsatim ne de gercekten hevesim oldu. Ertesi yil Bulgaristan’a gittim Esim’in akrabalari ile tanismak ve bir haftada tatil icin. Esim cok heyecanla anlatirdi Bulgaristan’i ve denizini ama gidene kadar inanasim gelmemisti. Orada bir hafta tatil yapinca Karadeniz’den hayatim boyunca ilk defa bu kadar zevk aldim… Turkiye’nin tatil mekanlarina kiyasla cok daha ucuz ama bir o kadar keyifli yerlerdi. Sadece bir yeri degil sahil boyunca 3-4 kucuk sehri ve sahilini gordum. Anlatilir ve inanilir gibi degil.

Sahiller bazen yer bulamayacak kadar kalabalik oluyordu ve geceleri de inanilmaz keyifliydi. Hem denizde hem de sehrin icinde hersey turizme yonelik olarak duzenlenmisti. Sirbistan’dan, Ukrayna’dan, Rusya’dan hatta Almanya gibi ulkelerden turistlere rasliyorduk , Bulgar gurbetcileri de butun yilin acisini kendi ulkelerinde alabildigine cikariyorlardi.

Bulgaristan’in ekonomisi gelismis degil ve tarima dayali o yuzden halk kendi cozumunu bulmus gorunuyor. Turizmi benimsemisler ve dort elle sarilmislar, buyuk yildizli otellerden fazla gormedim ama bir cok insan evini pansiyona cevirmisti, sehrin deniz kiyisindaki bircok sokagi Mecidiye Caddesi gibi alisveris merkezine donusmus arac trafigine kapatilmisti, her zevke uygun restoranlar, kafeler, yerel kiyafetler, tatlar, ickiler… Tam bir tatil cenneti olmustu kucuk bulgar sehirleri; yazlari nufusunu neredeyse ikiye katliyorlar, herkesin yuzu guluyor, issizlik olmuyor, sehrin hem yasayanlar icin hemde misafirler icin degeri buyuyordu. Ilk senelerde 25-30 bin Leva olan apartmanlar artik 50 binlerden basliyorlar… Sehirler her yil daha da guzellesiyor, her yil yeni bir fuar, yeni bir etkinlik basliyor…

Hayatlari boyunca deniz gormemis meshur tatil yorelerine gidemeyecek insanlari denizle tanistirabilir Samsun, benim cocuklugum doneminde oyle biryerdi de hatta… Insanlara Karadeniz’in kalbinde oylece gelip gecmeyecekleri, hayranlik duyacaklari, ozleyecekleri, anilar, hatiralar biriktirecekleri bir Samsun vermeliyiz. Bu sadece bir hedef degil, biz bunu denize sahip olan insanlar olarak Anadolu’da Deniz ozleyen , merak eden insanlara borcluyuz. Onlari ne yapip edip bu nimetten haberdar etmeli tanistirmaliyiz. Denizin onunde durmamali onu paylasmali, Samsun’u yakamozlar gibi Karadeniz’in kara talihini aydinlatacak mekan yapmaliyiz.

Yaz basladi, herkesin cani tatil, deniz cekiyor simdilerde, benim derdim niye depresti zaten, Sahilde oturanlar yarin bir tabela assinlar kapilarina « KIRALIK ODA »  diye, sahildeki  kafeler « KAHVALTI VERILIR » yazmalilar, sabahtan sahiller temizlesin, copler toplansin sik sik, sahilde gozetleme kuleleri koyun, can simitleri, can kurtaranlar, renk renk semsiyeler, sezlonglar, dondurma, misir, deniz kabugundan kolye, gunes kremi, deniz havlusu, gunes gozlugu, mayo, top… Aksamlari « CANLI MUZIK » olsun kesin restoranlarda, radar kontrolu, alkol kontrolu, taksiler calissin vizir vizir…

Samsun’u tatil yerine cevirmek icin cok fazla birsey yapmak gerekmiyor aslinda, biraz cesaret ve biraz yonlendirmeyle cok mesafe alinabilir ama en buyuk engel daha cok zihinlerde duruyor sanki… Hayallerimizin, heveslerimizin, asimizin, isimizin, gelismemizin onunde herzaman olan sey… Degismekten korkuyoruz… En kotusude hayati yasamaktan korkuyoruz…

Musa

16 yıl önce - Sal 04 Tem 2006, 12:31

Evet Atakumu bende çok seviyorum. Şu anda Bursada oturuyorum. liseyi Atakum Endüstri meslek lisesinde okumuştum. ve gerçekten çok güzel biryer ve son zamanlarda çok gelişmiş. Samsuna ne zaman gitsem çoğu zamanımı atakumda geçiriyorum... Fakat Bu sahillerin değerlendirilmesi lazım. Yani birkaç tane 5 yıldızlı otel yapılırsa ve turizm şirketleriyle anlaşılırsa bu potansiyel değerlendirilerek hem samsuna hemde ülkemize çok iyi bir gelir kaynağı olur bence...

sayfa 1
ANA SAYFA -> Diğer Şehirler