1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
Türkiyenin sınır kapıları ihtiyacı karşılıyormu.Yoksa yeni sınır kapılarına gerek varmı. |
Sınır kapılarının sayısı yeterli. |

|
27.0% |
[66] |
Sınır kapılarının sayısı yetersiz. |

|
47.5% |
[116] |
Fikrim yok. |

|
25.4% |
[62] |
|
Toplam Oy : 244 |
|
 |
Rehayurt
17 yıl önce - Cmt 04 Şub 2006, 22:52
Türkiye'nin Sınır Kapıları
Arkadaşlar ülkemizin başka ülkelere açılan sınır kapıları hakkında her türlü fotoğraf her türlü bilgi.
Alıntı: |
 |
|
 |
Rehayurt
17 yıl önce - Pts 06 Şub 2006, 20:18
 |
Sarp sınır kapısı, Hopa ilçesinden 15 km doğu yönünde yer alan, Türkiye'nin deniz kıyısındaki en doğu sınır kapısıdır. Sarp Sınır Kapısı Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'ne açılan bir kapı olmanın yanında, bütün Kafkasya'ya yönelik bir sınır kapısı olarak çok önemlidir.
Sarp sınır kapısından Acara Özerk Cumhuriyeti Başkenti Batum şehir merkezi de sadece 14 km. mesafededir
En son Rehayurt tarafından Cmt 11 Şub 2006, 18:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
sipahi
17 yıl önce - Pts 06 Şub 2006, 21:24
2004'te Kapikule'den giris yapmak istedigimde, bu kapinin cok yetersiz oldugunu bilakis yasadim. hatta bulgarlar "sizin probleminiz bizimle degil, Türkiye bekletiyor" dediginde afallamistim.
ben olaya genel bakip, fikrim yok diye oy kullanmistim, herhalde yanildim!
|
 |
Kartal
17 yıl önce - Sal 07 Şub 2006, 13:41
Sınır (Sinir) Kapilari bence yeterli. Cunku sinir kapilarinda dikkat ederseniz bizim tarafin sinir bolgesi daha buyuk ve giseleri daha fazla.
Ama bu bekleyisler memurlarimizin yavas calismasindan da degil.
Bu bizim devletimizin kendi vatandasina uyguladigi gereksiz (ve insanlik disi) muamele ve yasalardan olusuyor.
Neymis triptik, neymis pasaporta damga vurmak!
Hep gereksis isler!
Mesela Hollanda papaportumla Hollandaya giris yaptigimda hic bir zaman pasaportuma damga vuruldugunu gormedim. Turkiyeye (kendi devletime) girerken niye pasaportuma damga vuruluyor? Sanki kalma gunum kisitli mi?
Arabamla baska bir Avrupa ulkesine gittigimde triptik zorunlugunu gormedim. Bu Schengen anlasmasindan oncede boyleydi.
Turkiyede neden var? Sanki her Turkiyeye gelen triptik olmasa arabasinimi satip gidecek?
Sahislar tarafindan arac ithalatini yoresel yargi ve polis teskilatiyla da kolayca engellenebilir.
|
 |
Tunc
17 yıl önce - Sal 07 Şub 2006, 14:06
Turkiyede neden var? Sanki her Turkiyeye gelen triptik olmasa arabasinimi satip gidecek?
Sahislar tarafindan arac ithalatini yoresel yargi ve polis teskilatiyla da kolayca engellenebilir. |
2003 Yilinda Bir Gazetede Okudugum haberde sadece 2002 yilinda Yurda Giren araclardan 45,000-(Kirkbesbin) adedinin girisinin oldugu ve cikisinin olmadigi idi... 
|
 |
Türkan
17 yıl önce - Sal 07 Şub 2006, 14:57
Bayramda Kapıkule'de gidiş-dönüş toplam 7 saat bekledim .
Mekan açısından belki sıkıntı yoktur ama çalışan personel açısından gerçekten var. Yetersiz değiller ama gerçekten her şey yavaş yavaş yapılıyor. Bizim tarafımızda 3 gişeden geçmenizde çabası...
Ayrıca çok bakımsız, yabancıların Türkiye'ye ilk adım attıkları yer ama hiç çevreye bakılmamış .
Birde bir şey sormak istiyorum.
Türk Plakalı araçlarla yurt dışına çıktığınızda Türkiye 50 Euro Konut Fonu parası alıyor(Biz Taşıt vergisini niye ödüyoruz- yada yurt dışında kaza yapsam karşılaycaklar mı?)
Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Araştırdım bulmadım
|
 |
Rehayurt
17 yıl önce - Cmt 11 Şub 2006, 19:07
(+)
Bu sınır kapımız irana açıkmaktadır.Ve van ilimizde bulunmaktadır.
|
 |
uraldinho
17 yıl önce - Pts 13 Şub 2006, 03:34
2 sinir kapisi ve istanbul havaalani olmak uzere Turkiye'ye 3 sinir kapisindan giris yaptim su ana kadar. Havaalanlari da sinir kapisi statusunde degil mi?
Benim izlenimlerime gore, havaalanlari sinir kapilarindan daha rahat. Bu kadar bekletmelerinin sebeplerinden biri de her gumruk memurunun BMW sahibi olmasi ile aciklanabilir mi acaba?
|
 |
01Hakan01
17 yıl önce - Pts 13 Şub 2006, 06:58
Bence gereksiz tek kapı Habur...biran önce kapatilmasi lazim.
|
 |
Rehayurt
17 yıl önce - Cum 28 Nis 2006, 21:51
(+)
Posof Türkgözü sınır kapısı 31 Temmuz 1995 tarihinde açılmış olup, fiilen geçiş 25.11.1995 tarihinde başlamıştır. Yolcu ve yük taşıtlarının giriş-çıkışlarına açık birinci sınıf kapıdır.
Posof Türkgözü sınır kapısında Gümrük Müdürlüğünde; 1 Gümrük Müdürü, 1 Gümürük Müdürü Yrd., 3 Gümrük Muayene Memuru ve 4 Gümrük Memuru olmak üzere 9 Memur, Gümrük Muhafaza Müdürlüğünde; 1 Gümrük Muhafaza Müdürü, 1 Gümrük Muhafaza Kısım Amiri, 7 Gümrük Muhafaza Memuru olmak üzere toplam 9 Memur görev yapmakta olup, Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliğinde 1 Komiser Yardımcısı, 7 Polis Memuru ile görev yapmaktadır. Ayrıca Kara Ulaştırmada Şefliğinde 1 Şef r görev yapmaktadır.
Hudut kapısında ayrıca hizmet veren diğer kuruluşlardan Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği, Malmüdürlüğü Gümrük Saymanlığı Veznesi, Tarım İl Müdürlüğü Dezenfektan Bürosu, PTT Şubesi, T.T. Otomobil Kurumu Bürosu, Sigorta Şirketi Bürosu, Tekel Vergisiz Satış Mağazası ve Sağlık Denetim Merkezi birimleri görev yapmaktadır.
Posof Türkgözü Sınır Kapısından 1 OCAK 2002- 30 ARALIK 2002 tarihleri arasında 3554 yerli yolcu, 14.424 yabancı yolcu girişi olmak üzere toplan 17.978 yolcu giriş,2627 araç girişi ve 8000 araç çıkış yapmıştır. 1 OCAK 2003 – 30.KASIM 2003 tarihleri arasında da 4957 yerli yolcu, 9771 yabancı yolcu olmak üzere toplam 14.728 yolcu girişi, 3996 yerli yolcu, 12.0l9 yabancı yolcu çıkışı olmak üzere toplam l6.015 yolcu çıkışı yapılmıştır. Ayrıca yine bu tarihler arasında 3.540 giriş, 6317 çıkış olmak üzere araç giriş çıkışı yapılmıştır.
2002 yılında Eşya giriş ve çıkışı olarak; 364.321 ABD Giriş ithalatı, 3.445.203 ABD Çıkış ihracatı yapılmış olup, 2003 yılı 16.6.2003 tarihi itibariyle de 19.098.72 ABD Giriş ithalatı, 451.191.34 ABD Çıkış ihracatı yapılmıştır.
Posof Türkgözü sınır kapısından ihraç edilen muhtelif mal türlerinden en çok Çimento, Lambiri, Alçı, Alçıpan ve fayans gibi mallardır.
Posof Türkgözü Gümrük kapısından ithal ve ihraç edilen mal türleri ve miktarları günlük değişmektedir.
Sınır Ticareti :
Sınır Ticareti kapsamında 1997 yılında 4.732 ton, 1998 yılında 161.937 ton, 1999 yılında 88.848 ton, 2000 yılında 3.148 ton ve 2001 yılında ise 1.080 ton motorin ithali yapılmıştır.
Kaynak:http://www.posof.gov.tr/ekonomi.htm
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|