Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1

Siz Türkiyenin AB'ye üye olmasini istiyor musunuz?
Hayir 65.9%  65.9%  [29]
Evet 34.1%  34.1%  [15]
Toplam Oy : 44

Eren69
17 yıl önce - Pzr 29 Oca 2006, 15:11
Avrupa'da Türkçe konuşan öğrencilere süpürge cezası

Turkiyeye süpürge cezasi  “Kenthaber.com”

AB’nin çifte standart uygulandigi kesin. Kalkmislar birde bize insanhaklari dersi vermeye kalkiyorlar.
Turkiye uyan! Yetdi artik!

Bu ne rezalet Allah askina! Bu gavurlardan biz ne medet bekliyoruz halen? Elimizi kolumuzu bagladilar, artik Türkiye ABD'nin iskali altinda ve AB'nin kanunlariyla parçalanmakta. Bunu halen görmüÿormusunuz?!

Sunu bilmenizi isterimki insanhaklari müslümanlar için geçerli deyil. Insanhaklari denilen kelime bunlar bir enstrymani. Islerine geldigi zaman baskalarina karsi kullaniyorlar. Görmüyormusunuz, Terörle mücadele adi altinda Ingiltere, Hollanda basta gelmek üzere birsuru AB ülkeleri insanhaklarini cignemekte. Ayni zamanda TSK’nin elini kolunu baglamakta insanhaklari lafi altinda. Turkiyede yasanan teror, sukikastlar, kapkac olaylari, bunlar AB’nin hedefiydi. Polisimizin, Askerimizin elini kolunu bagladilar.

Müslümanlarda kargasa yaratarak, bir birlerine düsman ederek, fitnelik saçarak, tarihimizi silerek bunu elde etmeye çalisiyorlar. Nereye baksam bunlarin tuzagini görüyorum. Göz göre göre bunlarin tuzagina basiyoruz Türk milleti olarak. Bu batiya olan özentimizden tarihimizide unutuyoruz. Bilhassa televizyon kanallarinin bunda çok etkisi var. ATV’de oynayan bir dizide kurtulus savasi canlandirilmis. Dikkat ederseniz bu filimde oynayan Türk kadinlari aynen Fransizlar, Italyanlar gibi giyinmisler. Sanarsinki bizim geçmisimizde biz açik saçik giyerdik. Bizim geçmisimide bizim analarimiz, bacilarimiz, salvarlarla, baslari örtülu en kötü kosullar altinda cepheye cephane tasirdi, en az erkekler kadar onlarda savasti, zorluklara gögüs gerdi. Birde yunanlilara bizim kadinlarimiz, kizlarimiz, kardeslerimiz asik olmasi varya….nerden bu özenti acaba? Bu fitnelik nerden girdi? Varmi bizim dinimizde bir kadinin basi açik namaz kilmasi, erkeklerele beraber cuma namazi kilmasi???

Ortada elle tutulur bir ayrimcilik, fitnelik varken, biz neden bu kadar batiya özeniyoruz? Nerden geliyor bu bozukluk?

Sözlerimin sonu gelmez. Sözlerimi Mahsuni Şerifin 35 sene öncesi ABD hakkinda yazdiklariyla kapatacagim:

Bütün insanlık adına
Amerika katil katil
Hukuk yapar kendi teper
Amerika katil katil

Devleti devlete çatan
İt gibi pusuda yatan
Kan döktüren silah satan
Amerika katil katil

Vietnam’ın suçu nedir
Hür yaşamak ayıp mıdır?
İster füze yapıp kudur
Amerika katil katil

Bütün milletlere yazık
Sömürülmüş bağrı ezik
Seni sevenin sütü bozuk
Amerika katil katil

Mahsuni der Türk milleti
Çeksin gitsin elin iti
Demedim mi bunlar kötü
Amerika katil katil

ZEVZEK:

bir elinde kadeh var nerden gelirsin canım
içip de ağlamayı derman bilirsin canım
dünya fani bahçedir birgün ölürsün canım

adam olamadın gitti zevzek
beni bilemedin gitti zevzek

yürü be yürü be yürü be yürü be insan değilsin
kendini bilmeyen canım eli ne bilsin
halkı halkı halkı halkı hakkı ne bilsin

hele bak şu aynaya yüzün yüze benzer mi
ta sabahtan uyumuş gözün göze benzer mi
vay o boyun devrilsin özün bize benzer mi

kendini bilmeyen hey dost halkı ne bilsin

mahsuni bu haliyle nereye vardın canım
sen bu ele gelmeden nerde yatardın canım
belinde barabellom kimi kurtardın canım

kendini bilmeyen canım halkı ne bilsin
yürü be yürü be yürü be yürü be adam değilsin

Karakan
17 yıl önce - Pzr 29 Oca 2006, 15:16

Ben şahsen şu anda Türkiye'nin AB yoluna devam edip ilerleyebildiği kadar öteye gitmesini diliyorum. Fakat bu Türkiye AB ye katılsin demek değildir. Arada fark var.

Kemal Çevik
17 yıl önce - Pzr 29 Oca 2006, 17:32

Arkadaşlar,

Sabah saatlerinde bazı gazetelerin internet sayfalarında buna benzer bir haber vardı, ama sonra silindi. Ya doğrulanmadı ya birisi can sıkısıntısından uydurdu. Şu anda kenthaber.com da dahi yer almıyor.

Bilginize
Kemal ÇEVİK

Eren69
17 yıl önce - Pzr 29 Oca 2006, 18:26

Merhaba Kemal,

Acaba Fransada olan olaylar, Hollandada yolda bile Hollandaca konusma zorlugu düsüncesi, Ingilterede "terör" zanlilarini yargisiz tutuklama emri....hepiside can sıkısıntısındanmı uyduruldu?

Sen hiç avrupada Türkler hakkinda ne düsünüldügünün farkindamisin? Bunu Almanyada, Fransada, Hollandada, Avusturyada yasayan vatandaslara bir sorsanya...acaba kim ne uyduruyormus o zaman belkide anlarsın ve aydınlanırsın.

Ortadaki ayrımcılık artık gözle görülür, elle tutulur boyutları aştı. Artık bu çifte standartı görmemek için kör olmak gerekir yada dogruları görmemek için kendini avutman lagzim.

alimemo
17 yıl önce - Pzr 29 Oca 2006, 18:35

Haber kaldırılmadı, şu adresten bulabilirsiniz:
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2006/Ocak ...19949.aspx

Kemal Çevik
17 yıl önce - Pzr 29 Oca 2006, 21:08
Arşiv

Arkadaşlar,

Tamam özür dilerim haber her sitede arşive kaldırılımış, ana sayfalarda artık olmadığı  için görememişim.

Sevgili Eren69,

Alıntı:
Sen hiç avrupada Türkler hakkinda ne düsünüldügünün farkindamisin? Bunu Almanyada, Fransada, Hollandada, Avusturyada yasayan vatandaslara bir sorsanya...acaba kim ne uyduruyormus o zaman belkide anlarsın ve aydınlanırsın.

Ben de sana iki saat mesafede yaşıyorum. Avrupalı yalnız bizim için değil kendinden olmayan herkes için böyle düşünür, kendinden daha gelişmiş bir toplumdan gelse de. Bereber yaşamak isteyenlerin kendi toplum yapısına uymasını, kendisiyle entegre olmasını ister. Bu da hemen hemen her toplumda aynıdır, yabancılar ya dışlanır ya da kendi koşullarıyla kabul görürler. Elbette şimdi kalkıp diğer  ulusların vatandaşları için konuşacak değilim, onların ne yaptığını, ne tepki verdiği de beni çok ilgilendirmiyor ama iğneyi kendimize batırmaya geldi mi iş bucak bucak kaçıyoruz nedense.

Yaşadığımız hatta vatandaşı olduğumuz ülkenin dilini öğrenmek için ne kadar çaba gösteriyoruz? Bu dili bilmeden hakkımızı nasıl savunacağız?

Alıntı:
Ingilterede "terör" zanlilarini yargisiz tutuklama emri....

Terör belasını yakından tanıyan  ulustan olan biri olarak bununla ne demek istedin? Aristo mantığı yürütürsek bize terörist mi denmek isteniyor? Terör zanlısını tutuklamayıp da ne yapacağız, hakimin tutuklama karaını mı bekleyeceğiz?  Bu bizde bile olan bir uygulama, biz "gözaltı" diyoruz ama eylem aynı....

Neyse haberle devam ediyorum, bakın haberin devamında ne var.

Alıntı:
'ENTEGRASYON ŞART'
Bu öneriye CDU'nun koalisyon ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) milletvekili Andreas Scheuer'in dedestek vermesi, "ayrımcılık, ırkçılık" tartışmasını alevlendirdi. "Entegrasyon dille başlar. Bu yüzden okullarda anadil yasağına katılıyorum. Yabancı öğrenciler buna uymazsa okul tarafından cezalandırılmalı" diye konuştu. Anadil yasağını ilk uygulayan Herbert-Hoover Ortaokulu Müdürü Jutta Steinkamp, kararıyla ilgili tepkilere "Alınan karar bir görev. Almanca konuşma zorunluluğunu aldık çünkü öğrencilerimizin Almanca anlamadığını fark ettik" cevabını verdi.

Bu arada Almanya'da ki arkadaşlarımdan bu haberi araştırmalarını istedim, wow üyeleri de araştırabilir, bu sadece Türk'lere yönelik bir düşünce mi, yoksa tüm yabancılar için mi? Diğer yabancıların tepkisi ne?

Tamam yöntem hoş değil ama insanlar da bu noktaya keyifleri istedikleri için değil kendi toplumlarının dirliğini korumak için geliyorlar, getiriliyorlar. Ben yıllardır  fransada yaşayan, ama bir tek fransızca cümle kuramayan Cezayir, Mali, Fildişi Sahili ve maalesef Türk asıllı FRANSIZ tanıyorum. Hem de bazıları fransız anakarasında doğmuş, tüm vatandaşları gibi  eşit hak ve olanağa sahipken.

Kusura bakmayın ama benim önünde anadilimin yanı sıra bir hatta daha fazla yabancı dil öğrenme olanağı olacak ve ben nazlanacağım, bunu anlamıyorum. Yabancı bir dil öğrenmek, bir kültür tanımak ne insanın milliyetini, ne kültürünü kaybolmasına neden olur.  Aksine ufuğunu açar, zenginleştirir.

En azından içinde yaşadığı toplumun dilini konuşan bir adama da kolay kolay bunları yapamazsın, çünkü ağzının payını kendi dilinden alırsın. Avrupaya gelen bizler avrupalı bizi olduğumuz gibi kabul etsin istiyoruz, böyle bir şey nerede görülmüş, silah zoru ya da ekonomik baskıyla girdiğin yerde bile yerel topluma istediğn gibi sonsuza dek hükmedemezsin.

Sakın adamlar ne derse kabul edelim dediğimi sanmayın, ama kabul görmek istiyorsak onların kurallarıyla oynamamız, uymasak bile bilmemiz lazım. Bunu bizim ve diğer yabancıların layıkı ile yaptığını söyleyebilir misiniz?

Örnek, daha dün Montparnasse Garında yere (özür dilerim) burnunu temizleyen bir afrika kökenli adam gördüm. Sanki tek başına kendi tarlasını sürerken ihtiyaç duymuş ta, yapıyormuş havasındaydı. Bırakın avrupayı kendi memleketimizde bile bunu yapan var,  ama tepki var mı? Hangimiz gördüğümüzde yapanı ikaz ettik?  Bu olay basit bir simge, çok önemli olmayabilir, ama tek başına basit bir çoğu üstüste gelince bu durumlara geliniyor.

Avrupa'da hakkımızda ne düşünüldüğünün farkındayım, ama bu düşünceleri nasıl olumluya çevirebiliriz diye düşünülmediğin de. Bunda bireylerin (yabancı ve avrupalı) olduğu kadar karşılıklı hükümetlerin de hatasının çok olduğunu düşünüyorum.

Avrupada bizim onda birimiz nufüsa sahip bazı ülke vatandaşları etkin lobiler oluşturmuşken bu kadar yılda biz neredeyiz diye bir düşünsek mi? Çoğu yaşadığı ülkenin vatandaşı ama Türk kökenli olanların, artık ben bu ülkede niye ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorum diye düşünmelerinin zamanı gelmedi mi? Unutmayın Türk olmak ayrı şey vatandaş olmak ayrı şey. Bu soydaşlarımızın "dur yahu ben Alman vatandaşıyım, istediğim dili istediğim yerde konuşurum" (eğer derdini anlatacak kadar konuşabiliyorsa, zaten mesele de bu) deme zamanı gelmedi mi? Alman devleti kendi vatandaşına çifte standart mı uygulayacak sizce? Tabii ki hayır, ama neden çünkü vatandaş buna olanak vermez konulan standartı ayrıcalık talep etmeden önce benimser, sonra da istediğini almak için mücadele eder.

Bizim gibi yabancılar ise maalesef toplumun standartlarına şu veya bu nedenle kendimize uyan ekler, değişiklikler getirmek istediğimiz için bu duruma gelindi. Çok geç olduğunu sanmıyorum ama çok hızlı olmalıyız bu durumdan kurtulmak istiyorsak. Öte yandan AB'ye girmenin durumu değiştireceğini de sanmayın, daha da güçleştirecek. AB üyesi olmak içinde bulunulan topluma daha çok uyum göstermeyi gerektiriyor çünkü.

En büyük iğneyi sona sakladım."Vatandaş Türkçe konuş!" size ne hatırlatıyor....

Görüşmek üzere
Kemal ÇEVİK

www.sercan.de
17 yıl önce - Pzr 29 Oca 2006, 22:19

bana göre karar süper

buradaki Türkle (çogu)
gerçekten çok kötü davraniyor
entegre 0 degil, -10 bile

hergün utaniyorum
"vahsiler" sanki
gittikleri heryerde olay yaratiyorlar
Inanilmaz problemler yaratiyorlar
Vallahi ben alman olsam nefret ederdim Türklerden

nasil ABDde afro amerikan problemleri var
aynisi Almanyada "Türklerlen"

isin ama en ilginç seyi
Almanlara hava atarlar
"biz Türküz"
felan
ama Istanbullu yada Adanayi Türkiyenin baskenti olarak sanirlar

Cumhuriyet, Atatürktren felan his bahsetmeyim

benim kizidigim sey
modernlesmiyorlar

benim Büyükbabam çiftçiydi
babama demisti
çiftçi olma, fabrika'ya git

Babamda bize (Abim ve ben) demistir
okuyun, benim gibi hergün demis cekmeyin
okumazsaniz Türkiye'Ye giderim gene
ve Allah sagolsun
bu "baski"lan ikimiz okuyoruz

ama maalesef cogu
"ne okucaksin olm, git fabrikaya, calis"

inanilmaz
Almanyada gecen sene +20 türk kadini öldürülmüs
namis yüzünden

birde su bozkurt seylerlern gezenler var
sordum, hangi parti diye
bilmem dedim
peki niye geziyorsun
bilmem

ben reklam_link.comda üyeyim
bir kac sene önce Leventden bu resimleri gösterdik
http://img160.exs.cx/img160/305/cam021xc.jpg

http://www.istanbulprincess.com/images/genel.jpg

bir alman geldi ve inanmadi
"yok, bursai istanbul/Türkyie olamaz, cok modern"

bizde "yok, yok, gercekten, arkadas dün cekti"

Alman:"ben Istanbullu hep arab sehirleri gibi çölün icinde bir sehir sandim. ortasinda aya sofya ve bunun etrafinda 12 milyon gecekondu/fakir insan"

Hulyacik
17 yıl önce - Pts 30 Oca 2006, 07:06

Ulkede taninan imkanlar goz onune alinirsa, bir Almanin kulturlu olmasini bekleyebiliriz. Ama ne yazikki, 3 milyon dan fazla Turkun bulundugu Almanyada, kulturlu olabilecegini umit ettigimiz bir insanin Istanbulu boyle sanmasi, kultur ve bilgi seviyesi nedir diye dusunurum.

Bu Fransa da da boyle. "Baska" olani tanimiyorlar, bilmiyorlar, ilgilenmiyorlar. Kendilerine odaklanmis durumdalar.
Siz ister fabrika da calisin, ister uni mezunu olun, size bakan gozler aynidir. Hepinizi ayni kefeye koyarlar. Maalesef.

AB'ye giris muzakerelerinde yazilip cizilenlerden sonra Türklugume daha cok sarilir oldum. Bu cogu arkadasimda da gorulen bir seydir. Entegrasyon yolundaki cabalarinizi dusunurseniz, ve dislanirsaniz, daha dogrusu dislana dislana siz de kendizi korumak adina o toplumdan cekersiniz. Ne yazikki.

Entegrasyon da iki taraflidir. Ama bunu bu avrupa milletleri anlamis degildirler.

**

Habere gelince, bu uygulamanin faydalari var midir acikcasi kestirmis degilim, biraz daha dusunmem gerek..Bizler her iki dilide ogrendik (hatta baskalarini da). Zamanimizda okulda fazla Turk yoktu, bir kiz vardi, uzaktan akrabamizdi, sinifta yan yan oturdugumuzda ogretmen bizi ayirirdi, Turkce konusacaklar diye. Bunun dil ogrenmemizde faydasi vardir belki, bilemicem. Sonradan zaten Turk olmadi sinifimda. Acaba okullarda anadili yasaklamak dogru mu..?

Hulyacik
17 yıl önce - Pts 30 Oca 2006, 07:15

Ben AB'nin Turkiye'ye girmesine karsiyim  

Karakan
17 yıl önce - Pts 30 Oca 2006, 09:47

Hülya'nın dediklerine tamamen katılıyorum.

Fakat bizim önümüzde vatan'a karşı bir ödev var.

AB yi Türkiye'nin ayağına getirmek.

Birgün burada Türkcak'dan bahsedelim Hülya. O da bizim vatandaş sayılır.

sayfa 1
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET