Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1

Hangi ulaşım şeklini tercih ediyosunuz.
Şehirler arası otobüsler 15.0%  15.0%  [21]
Kendi özel aracınız 13.6%  13.6%  [19]
Demir yolları 30.0%  30.0%  [42]
Hava yolları 20.0%  20.0%  [28]
Hangisi işime gelirse 18.6%  18.6%  [26]
Farketmez 2.9%  2.9%  [4]
Toplam Oy : 140

Rehayurt
17 yıl önce - Cum 27 Oca 2006, 21:32
[İST-G1.58] - Sizce En Güvenli Ulaşım Şekli Hangisidir? Hangi Ulaşım Aracını Tercih Ediyorsunuz?

Günümüz Türkiyesinde seyehat ederken hangi araçları kullanırsınız.Sizce Türkiye şartlarında en güvenli ulaşım aracı hangisidir.Bu konu hakkında ilginç deyişik anılarınız varsada paylaşalım.

En son Rehayurt tarafından Pts 30 Oca 2006, 17:01 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi

Kemal Çevik
17 yıl önce - Cum 27 Oca 2006, 21:43
Soru ne?

Sevgili Rehayurt,
Arkadaşlar,

Soru nedir? En güvenli ulaşım aracının ne olduğu mu yoksa herşeye reğmen benim tercih ettiğim mi? Gördüğünüz gibi iki soru içiçe olunca da iki cevap setine gerek var. İsteseniz soruyu teke indirelim ya da başlığı ikiye bölelim.

Türkçenin doğru kullanımı bunu gerektiyor.

Kemal ÇEVİK

Rehayurt
17 yıl önce - Cum 27 Oca 2006, 21:54

Mesela ben fakirim Sürekli otobüsle seyehat ederim ama hava yolununda en güvenli oldüğnü söylerim sonucunda en güvendiğin ulaşım şeklini forumda yazılmasını.Tercih ettiğin ulaşım şeklininde oylamada olmasını istedim.Kısaca iki konuyuda işlemek istedim.

Emir Kula
17 yıl önce - Cmt 28 Oca 2006, 17:40

Bence en güvenli ulaşım yolu Deniz yolu.En azından gemilerin birbirine çarpma ihtimali,kara yolunda otobüslerin birbirine çarpma ihtimalinden daha az.Şarampole yuvarlanma,uçurumdan aşağı uçma,buz tutmuş yolda kayma riski de yok.Ben,deniz yoluyla gidilebilecek yere deniz yoluyla gidiyorum.Eğer deniz yoluyla gidilemeyecek bir yere gidiyorsam da güvenilir bir firmanın otobüslerini tercih ediyorum.

Ayhan
17 yıl önce - Cmt 28 Oca 2006, 19:36

İyi bir firmayla ile otobüs yolculuğunu tercih ediyorum...

kaya

17 yıl önce - Cmt 28 Oca 2006, 20:27

aslında en güvenlisi demir yolu ama tranlere binmek hiç işime gelmez genellikle uçakla seyehat ederim hem daha çabuk hem daha sessiz (trene göre)[/quote]

Taha
17 yıl önce - Cmt 28 Oca 2006, 20:39

Ben trenle yolculuk yapmayi digerlerine tercih ederim bence tren guvenlik bakimindan en onde geliyor. Deniz yolculuguda cok guzel ama ulkemizde nedendir deniz yolculugu fazla gelismemis.

caferaydin
17 yıl önce - Cmt 28 Oca 2006, 20:56

ben yürümeyi tercih  ediyorum.  

ENGİN_1982
17 yıl önce - Pzr 29 Oca 2006, 14:54

Ben ulaşım sektöründe çalıştığım için otbüslerin güvenli olduğunu söyleyebilirim.Ancak seyahat için hangi firmayı tercih ettiğiniz çok önemli.Gerçek şu ki kaderin önüne geçilmez derler ya...kaza oldumu her yerde olur örneğin; tren,uçak,gemi bence kazalardan korunmak için geçerli bir alternatif degil

deryadogan
17 yıl önce - Pts 30 Oca 2006, 10:56

Gideceğim yerde havaalanı varsa öncelikle uçağı tercih ederim,tamamen zaman kazanmak ve yorgun olmamak için...Ama en güvenlisinin nedense Tren olduğunu düşünüyorum.
Şehirlerarası otobuse epeydir binmişliğim yok,çok korkuyorum,mümkünse havaalansız bir yere işim düşmesin.OLurda düşerse artık herhalde şöförle beraber otobusu sürerim, hele bir de en önde oturuyorsam!(ya şöför uyursa!aman Allah Korusun!)
Tren ve deniz yolculuğunu da çok severim ..."hızlı tren faciası" dışında tren bana otobusten daha çok emniyetli geliyor.
Şehir içinde ise çok sevimsiz olsada kendi aracımı kullanıyorum.İstanbul'da yaşamak zor,Bir de bayan olmak daha da zor.Otobuse de binsen,kendi aracınlada gitsen fark etmiyor aslında..ama en azından kendi aracındayken camını kapatıp müziği açıp rahatsız olacağın şeyleri engelleme şansın oluyor.Çok isterdim evimden çıkıp metroya binip trafik derdi çekmeden söz verdiğim saatte söz verdiğim yerde olabilmeyi...

sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM